ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Robbie Stephenson/jmp/shutterstock Editorial/profimedia
PLANOVI ZA LJETO

Turci misle ozbiljno, žele dovesti 24-godišnjeg Hrvata: ‘Princ Nenada Bjelice na radaru kluba‘

Skauti su već motrili poznato lice HNL-a i uskoro planiraju poduzeti konkretnu akciju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. travanj 2023. 07:02

Pojavilo se iznenađenje, princ Nenada Bjelice stiže u Trabzonspor! Tako poznati turski portal Sabah iznosi vijest o potencijalnom pojačanju na novoj adresi bivšeg trenera Dinama i Osijeka. Odnedavni kapetan osječke momčadi Mihael Žaper prije nekoliko se dana usputno spominjao u kontekstu transfera u Trabzonspor, a ako je vjerovati spomenutom mediju, turski klub misli ozbiljno.

Sabah piše o malom remontu u redovima aktualnog prvaka Turske, pri čemu se 24-godišnji veznjak Osijeka uvelike spominje kao opcija za ljetnu kupovinu. Tvrde da skauti kluba pomno motre Žapera, svjesni da mu ugovor istječe na ljeto iduće godine. Stoga zainteresiranim stranama ovo ljeto predstavlja savršeni tajming za akciju što su, navodi se, primijetili i u Trabzonsporu.

"Nakon što Bjelica utvrdi tko će ostati, a tko otići iz momčadi, očekuje se da će uprava poduzeti konkretne korake za Žapera i ostala imena na popisu želja", stoji u izvještaju turskog portala.

Nije ni potrebno reći da je u ovoj fazi transfer daleko od kakve realizacije, a nerijetko se turski mediji znaju i zaigrati, ali po svemu sudeći, Žaper je Trabzonsporu svakako zapeo za oko.

Klub planira dovesti i Andreasa Corneliusa, centarfora iz danskog Kopenhagena. Sabah piše da je uprava pronašla način za pokriće njegove sezonske plaće i od iduće bi se sezone mogao naći u redovima Nenada Bjelice. U međuvremenu je klub sporazumno raskinuo ugovor s brazilskim bočnim igračem Brunom Peresom.

Kakav god sastav imao na raspolaganju, od Bjelice se iduće sezone očekuje znatno više nego što je Trabzonspor učinio u dosadašnjem dijelu aktualne. Aktualni prvak ne konkurira ni za jednu europsku poziciju.

Linker
30. travanj 2024 17:29