Mislav Oršić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
VELIKA ŽELJA ZAGREPČANA

Turci otpisuju Mislava Oršića? Dinamo bi mogao dobiti novu priliku da vrati miljenika navijača

‘Orša, vrati se‘, poručuju mu često navijači koji bi ga rado ponovno vidjeli na Maksimiru
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 18:35

Trabzonspor je u četvrtak doma izgubio od Rapida iz Bečka. Jedini gol na utakmici zabio je bivši veznjak Hajduka Lukas Grgić u 67. minuti, dok je za goste do 68. minute nastupao hrvatski napadač Dion Drena Beljo. Nažalost, u sastavu Trabzonspora nije bilo mjesta za Mislava Oršića, a trener Abdullas Avci ga nije ni prijavio za dvoboj s Rapidom.

- Oršić je godinu dana bio ozlijeđen. Dobio je malu minutažu u pripremnim utakmicama. Još se nije potpuno oporavio - pojasnio je Avci.

Turski mediji pišu kako bi to mogao biti i znak da će ga Trabzonspor otpisati. Turski klubovi od iduće sezone mogu imati samo 12 stranaca, a Trabzonspor ih ima više pa bi Oršić mogao biti otpisan, posebno ako mu trener neće dati šansu da se pokaže.

Doveo ga Bjelica

Oršić je u siječnju 2023. godine otišao iz Dinama u Southampton za 5.75 milijuna eura, no tamo je u pola sezone odigrao tek pet utakmica u kojima je u Premier ligi upisao tek šest minuta na terenu. Southampton je ispao iz Premier lige, a Oršić u srpnju prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor s Trabzonsporom gdje ga je doveo tadašnji trener Nenad Bjelica koji ga je vodio i u Dinamu.

Oršić, od kojeg se puno očekivalo, se na pripremama s Trabzonsporom teško ozlijedio i već u srpnju potrgao ligamente. Treninzima se vratio u studenom, a debitirao je u travnju 2024. godine. Za turski je klub odigrao devet utakmica i upisao jednu asistenciju kada je prije desetak dana ušao protiv Ružomberoka u zadnjih 10 minuta. Turci su tu utakmicu dobili 2:0.

Orša, vrati se

Bjelica je u međuvremenu napustio Trabzonspor, a na njegovo mjesto je došao Avci koji očito ne računa na Oršića. Hrvatski napadač uskoro bi mogao i potražiti drugi klub, a navijači Dinama bi ga svakako rado ponovno vidjeli u dresu svojeg omiljenog kluba.

S Dinamom ga se povezivalo i na nekoliko posljednjih prijelaznih rokova, no cijela priča je ostala na glasinama. Ako ga Trabzonspor stvarno otpisuje, možda bi baš Modri mogli krenuti po njega i za mali novac dobiti veliko pojačanje. Navijači, koji mu često na društvenim mrežama poručuju: ‘Orša, vrati se‘, bi to itekako htjeli, a teško je zamisliti da Sergej Jakirović ne bi volio imati Oršića u ekipi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 01:41