Marijan Budimir (lijevo)

 Snimio: Miljenko Karačić
ODLAZE NA POSUDBU

Tvorac Hajdukove senzacije u Ligi prvaka odvodi s Poljuda dva golema talenta - kapetana i sjajnog napadača

Dominira na pripremnim utakmicama i dovodi sve više igrača iz ‘Hajdukovog bazena‘
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 08:23

Široki Brijeg u novu sezonu ući će potpuno redizajniran i prema sastavu i prema stilu igre. Potvrdile su to najbolje četiri pripremne utakmice, prva protiv Hajduka u Splitu (1:1), sljedeće dvije na Kupresu protiv premijerligaša Posušja (2:0) i Tuzle Cityja (4:1), te posljednja protiv prvoligaša FBiH Tomislava na Pecari (4:0).

Utakmice su pokazale da novi trener Marijan Budimir zahtjeva brži, moderniji stil nogometa. Na nedjeljnoj utakmici s Tomislavom momčad Širokog Brijega pokazala je apsolutnu dominaciju, kako u posjedu lopte, tako i u kreiranju akcija za pogodak.

- Čestitam igračima, odigrali su odlično, pogotovo prvo poluvrijeme. Zabili smo dva gola, kreirali puno šansi i, što je još važnije, igrači prihvaćaju moje zahtjeve što se tiče pozicioniranja i u fazi napada i u fazi obrane, što je jedan moderniji tip nogometa.

image
Snimio: Miljenko Karačić

Protiv Tomislava koji je pobijedio Igman i namučio Posušje bili smo jako dobri - kazao je Marijan Budimir i dodao:

- Idemo dalje raditi, nastojat ćemo da iz trening u trening budemo bolji i vjerujem da će to do početka prvenstva biti sve dobro.

Široki je ovog ljeta napustilo čak 17 nogometaša, stigla su petorica novih, svi iz Hajdukova bazena koje trener Budimir dobro poznaje - Nigerijac Stephen Chinedu, Tomislav Dadić, Tvrtko Buljan i Luka Mamić, koji su igrali za Solin, te Adam Benić, koji se kalio u BSK-u.

U utorak bi na Pecaru s Poljuda trebali stići na posudbu dvojica juniora iz naraštaja koje je Budimir doveo do naslova europskog doprvaka, kapetan mlade momčadi Hajduka, veznjak Marko Capan (19) i krilni napadač Jere Vrcić (18). Sportski direktor Slavko Brekalo potvrdio je da se traga za još jednim iskusnim stoperom i krilnim napadačem.

Široki Brijeg - Tomislav 4:0 1:0 - Ćavar (13), 2:0 - Mamić (25), 3:0 - Ćavar (55), 4:0 - Kpan (70)

ŠIROKI BRIJEG Stadion Pecara. Gledatelja 300. Sudac: Frano Jelić (Široki Brijeg).

ŠIROKI BRIJEG: A. Tomić (od 46. Puljić) - Benić (od 65. Pranjić), Buljan, Šuto (od 65. Prusina), Dadić - T. Tomić (od 80. Zubac), Lovrić (od 46. Lukić) - Mamić (od 73. F. Matić), Ćavar (od 73. M. Matić), Bagarić (od 46. Kpan) - Chinedu (od 65. Gašpar).

TRENER: Marijan Budimir

TOMISLAV: Sabljo - Kovač, Carlos, Radoš, Đugum (od 43. Ćerdić) - Lelli (od 65. Vrgoč), Kim (od 65. Alpeza) - Musić (od 46. Mihalj), N. Šiško, D. Šiško (od 48. Križanac) - Banović.

TRENER: Duško Vranešević.

Linker
27. travanj 2024 21:00