Sergej Jakirović

 RANKO SUVAR Cropix
PALA ODLUKA I ZA GOLMANA

U Dinamo se vraća igrač koji briljira ove sezone: Šutalo doživio novi peh, traju pregovori oko krila

Neslužbeno smo čuli da Dinamo planira produžiti Kačavendi posudbu, Stojkovića je kupio
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. prosinac 2023. 06:07

Moreno Živković vraća se u Dinamo, a golman Nikola Čavlina ne, odluka je maksimirskog kluba koju smo čuli u sjedištu HT-a prilikom dodjele nagrade za najboljeg igrača HNL-a Bruni Petkoviću.

Centarfora i jednog od kapetana Modrih pratili su i ljudi iz kluba, među njima i trener Sergej Jakirović. On je odlučio da se Živković od siječnja, a pripreme počinju 2. dana sljedeće godine, priključi Dinamovoj momčadi. Istodobno Boško Šutalo opet ima ozbiljnu ozljedu gležnja te će izbivati s travnjaka najmanje dva mjeseca.

Živković je 19-godišnji mladi reprezentativni stoper koji je odigrao vrlo dobru jesen u Lokomotivi na posudbi. U HNL-u je imao deset nastupa, sve do 90 minuta, iz statistike izdvajamo 4,4 otklonjene opasnosti po utakmici i 52 posto osvojenih duela, a istaknuo se nedavno kvalitetnim markiranjem Marka Livaje. Radi se o sinu nekadašnjeg kapetana Vatrenih Borisa Živkovića i velikom potencijalu, igraču koji je odgojen u Dinamovoj akademiji te dobro poznaje ozračje u klubu. Iako će mu prva momčadi biti nova stvarnost.

Dok Živković dobiva povjerenje i šansu, i sigurno će ga Dinamo nastojati brendirati kao novog asa za budućnost, Čavlina će i dalje, barem do ljeta, ostati na posudbi među Lokosima. Zagorac i Nevistić ostat će čuvari mreže...

U Dinamo kažu da intenzivno rade na prijelaznom roku, da je prioritet dovođenje lijevog beka, pa možda napokon naprave dobar posao nakon svih promašaja. Sa Slavenom Belupom pregovaraju o krilu Arberu Hoxhi, a gledaju se i druge pozicije, ponajprije u obrani...

Dinamo je na ljeto doveo Luku Stojkovića i Lukasa Kačavendu, dvojicu mladih ofenzivaca, ali ih zbog ozljeda odmah izgubio. Oni se ne vraćaju ove zime, za Stojkovića se to znalo, a isto vrijedi i za Kačavendu koji je imao operaciju ojačanja križnog ligamenta. Ovaj put neće se žuriti, mogao bi biti na raspolaganju treneru u završnoj fazi sezone. Neslužbeno smo čuli da Dinamo planira produžiti Kačavendi posudbu još godinu dana. Stojkovića je kupio.

Jakirović je svjestan da bi pojedini koji su bili u rosteru tijekom jeseni, a imaju marginalnu ulogu, mogli biti nezadovoljni pa će se naći rješenje da nastave s igranjem na nekoj drugoj adresi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:01