Dominik Livaković, Daniel Zagorac i Dinko Horkaš

 Miguel Medina/AFP/Profimedia
TRANSFER ŽIVOTA

U Dinamu nije dobio šansu, a sad je potpisao za španjolskog prvoligaša: ‘Sjajno barata loptom u nogama‘

Dinko Horkaš je ugovor s Las Palmasom potpisao do ljeta 2028. godine
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 13:49

Dinko Horkaš je novi golman španjolskog prvoligaša Las Palmasa. Vijest je potvrdio i klub na službenim stranicama, a ugovor je potpisao do ljeta 2028. godine.

"Novi vratar Las Palmasa ističe se agilnošću i snagom između vratnica, sjajno barata loptom u nogama, a ima i sposobnost predviđanja, dobro izvodi akcije u zraku i dobar je u igri jedan na jedan", opisao je svoje pojačanje španjolski prvoligaš.

Horkaš bi trebao zamijeniti prvog golmana Alvara Vallesa kojeg u klubu planiraju prodati ovog ljeta. Hrvatski golman je prošle sezone u 23 utakmice koliko je branio za Lokomotiv iz Plovdiva primio 28 golova, a u Las Palmas ga je navodno doveo srpski šef skautske službe Branko Milovanović.

Horkaš je u 2023. proglašen najboljim golmanom bugarske lige, a to je titula koja se smatra najvažnijim izborom u bugarskom nogometu. Horkaš je u Lokomotiv došao iz zagrebačkog Dinama za koji nije nikada upisao službeni nastup iako je u klubu bio 11 godina. Modri su ga slali na posudbe u Zrinjski, Posušje i Varaždin.

Horkaš je nastupao i za U-21 hrvatsku reprezentaciju, a Transfermarkt ga procjenjuje na 1.2 milijuna eura. Las Palmas nije za njega platio odštetu jer mu je ugovor s Bugarima istekao.

Linker
25. lipanj 2024 13:51