WEAM MOSTAFA/BACKPAGEPIX/PA IMAGES/PROFIMEDIA Weam Mostafa/backpagepix/pa Images/profimedia
SN DOZNAJE

U Kustošiji se kuha novi čudesan posao, spominje se interes Arsenala: ‘On je budućnost Lige prvaka‘

Dečko koji može igrati na pozicijama ‘šestice‘ i ‘osmice‘ mogao bi uskoro biti novi senzacionalni transfer trećeligaša
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2024. 13:26

Zagrebački trećeligaš Kustošija u kojem je ‘alfa i omega‘ poznati hrvatski nogometni zastupnik Andy Bara poznat je po senzacionalnim transferima. Dosada je svakako najpoznatiji i najveći onaj Senegalca Mikayla Fayea (20), koji je prodan Barceloni za 4,5 milijuna eura, a onda ga je Barcelona prodala Rennesu za 12 milijuna eura, s tim da ga katalonski klub u sljedećih godinu dana može otkupiti natrag ako iskešira 35 milijuna eura. Ono što jest zanimljivo, kod potpisivanja ugovora s Barcelonom, Kustošija je uglavila klauzulu od 25 posto od budućeg transfera, pa je prodajom Fayea u Francusku zaradila dodatnu hrpu eura, nije teško izračunati koliko je 25 posto od 12, zar ne?

Osim Fayea iz Kustošije je u RB Leipzig otišao i Dino Klapija (17) u transferu vrijednom 4 milijuna eura, a na istu destinaciju je prodan 16-godišnji Niko Tomašević, njegov transfer je iznosio milijun eura. Naravno, uz ove brojke uvijek vežite i razne bonuse, te postotke od budućih transfera.

image
EURASIA SPORT IMAGES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eurasia Sport Images/imago Sportfotodienst/profimedia

A pred Kustošijom je mogući novi transfer. Radi se o mladom, 18- godišnjem defenzivnim veznjaku, dečku iz Malija, ime mu je Baye Coulibaly. Stigao je u Kustošiju prije nekoliko mjeseci, ali je kupljen nekoliko mjeseci prije službenog dolaska. Bio je reprezentativac Malija na Svjetskom prvenstvu U-17 gdje je ta afrička reprezentacija osvojila treće mjesto, a sad je bio pozvan za svoju vrstu U-20 u natjecanju za Afrički kup. Mnogi su klubovi zainteresirani za njega, ali iz Engleske je stigla vijest da se za dečka koji brani boje Kustošije zanima i Dinamov suparnik u Ligi prvaka - Arsenal!

Provjerili smo info kod Bare...

- Da, Coulibaly je iznimno interesantan europskom tržištu, prati ga puno klubova, sigurno je potencijal biti u skoroj budućnosti igrač Lige prvaka - kazao nam je Bara

Dakle, dečko koji može igrati na pozicijama ‘šestice‘ i ‘osmice‘ mogao bi uskoro biti novi senzacionalni transfer trećeligaša iz zapadnog dijela metropole. Kustošija radi transfere bolje od većine klubova SHNL-a.

Linker
08. listopad 2024 13:45