ANTE CIZMIC Cropix
LOV NA OGROMNA POJAČANJA

U najavi nova bomba s Maksimira: Dinamo kreće po Vatrenog kojeg je Dalić dvaput koristio na Euru?

Dva Slovenca također su na listi želja, a radi se i na zamjeni za Petkovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2024. 13:39

Slovenija je napravila sjajan rezultat na Europskom prvenstvu, uspjela se plasirati u drugi krug, pod trenerskim maestrom Matjažom Kekom odigrala je neodlučeno s Danskom, Srbijom i Engleskom, tri boda su ih odvela dalje u osminu finala.

I dok Dežela zasluženo slavi, u Maksimiru baš nisu oduševljeni jer zbog izvrsnih igara Slovenaca u Njemačkoj njihovim je igračima porasla cijena. A Dinamo je imao ideju dovesti neke slovenske reprezentativce.

O onoj želji da se dovede Adam Gnezda Čerin iz Panathinaikosa, već smo pisali. Grci su ionako imali visoka potraživanja, a sad bi nakon Čerinovih prezentacija na Euru mogli imati još i veća.

Nije, naravno, sve propalo kad se radi o angažmanu Gnezde Čerina, ali neće biti lako zadovoljiti grčke apetite.

Trenutačno u Rusiji

Neki izvori nam kažu da je Dinamo imao “pick” na još jednog Kekovog reprezentativca. Radi se o Vanji Drkušiću (24), slovenskom stoperu koji igra za ruski Soči i kojem je cijena na Transfermarktu 2,8 milijuna eura. To je onaj sjajni stoper koji je spremio u mali džep i Kanea, Mitrovića, Vlahovića... Uz Bijola stup sjajne slovenske reprezentativne obrane.

image

Vanja Drkušić i Harry Kane

ANGELOS TZORTZINIS Afp

Ulazi Drkušić u zadnju godinu ugovora za koji dan, možda bi se priča oko njegovog angažmana mogla intenzivirati. Makar, nakon Eura, nakon ovakvih igara, tko zna što će na kraju biti sa sjajnim Drkušićem...

Inače, kad smo kod stopera, pisali smo da ih trener Jakirović želi dovesti dvojicu. Drkušić bi svakako bio izvrstan ulov, ali ovoga trenutka još je prerano o tome nešto konkretnije zaključivati.

Međutim, stigla je jedna, pa možemo kazati, bombastična vijest. Modri su, naime, zainteresirani i za hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića!

Neki bi kazali “dečki, malo ste zakasnili”. Jer, po našim saznanjima, Pongračić je u prošlom zimskom prijelaznom roku mogao doći u Dinamo za 1,5 milijuna eura uz godišnju plaću od oko 400 tisuća eura! Međutim, plavi klub se tada nije odlučio dovesti nogometaša Leccea. Jednostavno, propustio je priliku.

Sad bi njegov transfer u plavi dom mogao biti mnogo teži. Jer, bez obzira na to što je Hrvatska ispala s Eura i što je obrana u kojoj je dva puta bio i Pongračić bila propusna, za njega su sad zainteresirani mnogi klubovi.

image

Marin Pongračić

JOHN MACDOUGALL Afp

I da, cijena na Transfermarktu iznosi mu ogromnih 7 milijuna eura. Naravno da Modri ne mogu iskrcati tu cifru. No, nikad se ne zna što se može dogoditi...

Rješenje za probleme

Kad bi zaista plavi klub na stoperske pozicije mogao dovesti stoperski dvojac Drkušić - Pongračić, slovenskog i hrvatskog reprezentativca, bila bi to - pjesma. I rješenje svih obrambenih problema za Sergeja Jakirovića.

PICKOVI ZA STOPERA

MARIN PONGRAČIĆ

Datum rođenja: 11. IX. 1997.

Mjesto rođenja: Landshut

Državljanstvo: hrvatsko

Visina/težina: 193 cm/85 kg

Pozicija: središnji branič

Aktualni klub: Lecce

Vrijednost na TM: 7,0 mil. €

---

VANJA DRKUŠIĆ

Datum rođenja: 30. X. 1999.

Mjesto rođenja: Novo Mesto

Državljanstvo: slovensko

Visina/težina: 188 cm/80 kg

Pozicija: središnji branič

Aktualni klub: Soči

Vrijednost na TM: 2,8 mil. €

S obzirom na to da se očekuje odlazak Brune Petkovića, Dinamo traži i napadača. Po našim saznanjima, modrom klubu je u fokusu igrač koji je već jednom i bio u planovima aktualnih prvaka. Taj igrač jest - Dion Drena Beljo! Izvori nam kažu da je priča sasvim ozbiljna te da bi Beljo mogao doći u Maksimir na posudbu iz Augsburga. Dovodio se Beljo i u vezu s Hajdukom, ali u igru za mladog napadača uključuje se, barem tako kažu naši izvori, i Dinamo. Beljo je trebao doći u plavi dom još dok je trener bio Ante Čačić, ali tada se nije dogodilo. Hoće li ovoga puta?

image

Dion Drena Beljo

CHRISTOF STACHE Afp

Kad se radi o mogućim dolascima, spominju se i dva Španjolca, stoper Raul Torrente i lijevi bek Jan Oliveras. Dinamo je španjolskog stopera iz Granade htio još zimus, a sad bi mogao doći kao slobodan igrač, dok su razgovori za Oliverasa, lijevog beka iz Rome, već pokrenuti.

Uz dolazak Pjace, koji je navodno pred potpisom, i pretpostavljeni dolazak Šotičeka, Modri su se onda u ovom ljetnom mercatu pojačali da “boli glava”. Sve Dinamove suparnike, naravno...

Saznali smo da Dinamo želi riješiti većinu pojačanja do odlaska na austrijske pripreme koje startaju 8. srpnja, a kad se radi o “kapitalcima”, poput Drkušića i Pongračića, onda bi rok mogao biti tamo negdje početkom rujna kad završava mercato. Tada će se najbolje vidjeti kako stoje dionice, jesu li navedeni igrači eventualno pronašli neke druge primamljivije klupske adrese.

Mladi talenti

Kad smo već kod Dinamovih priprema, trener Jakirović bi na pripreme trebao povesti i mlade talente, njih devetoricu, Antonija Rajića, Marka Zebića, Nou Mikića, Branka Pavića, Tina Miljka, Patrika Horvata, Mislava Ćutuka i svog sina Leona Jakirovića.

8.

srpnja Dinamo kreće na austrijski dio priprema

Još se ne zna što će biti s Gabrielom Rukavinom, ovih dana bit će održan sastanak na tu temu. Kruži neka priča da bi mladi Rukavina skupa s vratarom Čavlinom mogao na posudbu u Osijek, a u suprotnom smjeru bi za neku prihvatljivu cifru mogla stići velika hrvatska nogometna nada Anton Matković. Jesu li to samo “mokri snovi” maksimirskog nogometnog kluba ili ne, također će se uskoro saznati.

S obzirom na evidentni odlazak Čavline u Opus Arenu, Dinamo planira dovesti bivšeg vratara Slavena Belupa, Ivana Filipovića, koji je zadnje tri sezone branio za francuskog drugoligaša Paris FC, istog onog iz kojeg je došao Maxime Bernauer. Filipović bi trebao doći kao rezervna varijanta Ivanu Nevistiću i konkurencija Danijelu Zagorcu.

Linker
27. lipanj 2024 14:17