Morgan Rogers i Leny Yoro

 IBRAHIM EZZAT Nurphoto Via Afp
Schmeichel u CELTICU

United pobijedio Real i Liverpool u utrci za wunderkinda, jedna od najtraženijih zvijezda stiže na Old Trafford

Lille je prihvatio ponudu vrijednu 52 milijuna eura plus deset milijuna eura u dodacima
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 21:57

Manchester United je pobijedio Liverpool i Real Madrid u vidu osiguravanja usluga Lenyja Yora. Ovaj 18-godišnji francuski obrambeni igrač izdvojio se kao jedna od najtraženijih zvijezda u ranoj fazi ovoljetnog prijelaznog roka, a United, Liverpool i Real su aktivno tražili dogovor s Lilleom.

Međutim, nakon što je Yoro jasno dao do znanja da namjerava potpisati s Real Madridom, Liverpool je brzo priznao poraz i usmjerio svoju pozornost prema drugim metama. Druga momčad iz engleskog Premiershipa ipak se nije predavala, i njihova se upornost na kraju isplatila. Naime, Lille je prihvatio ponudu Crvenih vragova vrijednu 52 milijuna eura plus deset milijuna eura u dodacima. Osim toga, United je bio uspješan u uvjeravanju Yora da ipak odabere Old Trafford umjesto Santiago Bernabeua, budući da Real Madrid nije bio spreman platiti ni blizu iznosa koji je United ponudio. Nakon svega, sve je spremno da Manchester United potpiše ugovor s igračem koji se smatra generacijskim talentom u nogometnim krugovima.

U sezoni 2023./2024. ovaj stoper je upisao 32 nastupa u Ligue 1, od mogućih 34. Yoro je siguran s loptom u posjedu i lako je štiti od suparnika. Njegove tehničke sposobnosti pokazuju se najbolje kada kontrolira loptu prije dodavanja suigraču. Njegov veliki raspon dodavanja omogućuje mu prebacivanje lopte u široka područja s preciznošću iz dubine.

Nadalje, Bayer Leverkusen je spreman pojačati vezni red potpisivanjem ugovora s Martinom Terrierom iz Rennesa. To je potez zbog kojeg bi Adam Hložek mogao krenuti u suprotnom smjeru, završivši dvogodišnji boravak u Njemačkoj nakon što nije igrao onoliko koliko se nadao od prelaska iz praške Sparte. Njemački Kicker potvrđuje izvješća iz Francuske da se Terrier bliži prelasku u prošlosezonskog osvajača Bundeslige. Bilo bi to drugi put da se Bayer okrenuo Rennesu ovog ljeta nakon dolaska Jeanuëla Belociana, ali i prvi put da Terrier igra izvan Francuske, iako je privukao interes engleskih klubova kao što su Newcastle United, West Ham United i Leeds United.

Otkako je došao iz Lyona 2020. godine, Terrier je zabio 51 pogodak i kreirao 24 asistencije u 141 utakmici u svim natjecanjima za Rennes. Prošle sezone Francuz je zabio sedam i asistirao za tri gola u 24 utakmice Ligue 1.

Nottingham Forest zaključio je, pak, posao s Nikolom Milenkovićem iz Fiorentine za 14 milijuna eura. Srpski središnji branič pridružio se momčadi Nuna Espirita Santa na petogodišnji ugovor nakon što je pomogao svom bivšem klubu u finalu Europske konferencijske lige i osvajanju osmog mjesta u Serie A prošle sezone. Nastupio je do sada 57 puta za reprezentaciju i odigrao svaku minutu njihove kampanje na Euru 2024. Ovaj 26-godišnjak je pretežno središnji stoper, ali može igrati i na poziciji desnog beka. Milenković se uklapa u profil koji Forest traži za novog središnjeg braniča. Snažan je, dominantan i u dobi od 18 do 26 godina. Forest je trebao obrambeno pojačanje nakon što je prodao središnjeg braniča Moussu Niakhatea Lyonu za 30 milijuna eura.

Milenković je karijeru započeo u Partizanu i proveo je dvije sezone u njihovom prvom timu prije nego što se pridružio Fiorentini 2017. godine. Tijekom sedmogodišnjeg boravka u klubu iz Serie A, Milenković je upisao 264 nastupa, postigao 17 golova i upisao pet asistencija.

Kasper Schmeichel potpisao za Celtic

Škotski nogometni prvak Celtic angažirao je danskog vratara Kaspera Schmeichela (37), objavio je klub sa Celtic Parka.

Danski kapetan dolazi u Celtic kao slobodan igrač nakon što je prošlu sezonu proveo u belgijskom Anderlechtu, a potpisao je ugovor na jednu sezonu.

"Apsolutno sam oduševljen što sam se pridružio Celticu i jedva čekam početak," kazao je Schmeichel za klupsku stranicu.

"Celtic je jedan od pravih svjetskih klubova, veliko ime i mjesto prave strasti i uspjeha. Celtic je ono što je nogomet," dodao je.

Danac će se ponovno udružiti s Brendanom Rodgersom, koji je ga je vodio u Leicester Cityju od 2019. do 2023.

"Stvarno mi je drago što smo uspjeli dovesti Kaspera u Celtic. On je kvalitetan vratar i sjajna osoba," poručio je Rodgers.

Schmeichel je seniorsku karijeru počeo u Manchester Cityja gdje nikada nije dobio pravu priliku pa je vrijeme provodio na posudbama u Darlingtonu, Buryju, Falkirku, Cardiff Cityju i Coventtry Cityju.

Jednu sezonu je proveo u Notts Countyju, a jednu u Leeds Unitedu. Od 2011. do 2022. je branio za Leicester City, a potom je kratko vrijeme proveo u Nici.

Na vratima danske vrste je sakupio 105 nastupa, dok je njegov otac Peter Schmeichel branio 129 puta za Dansku. Više nastupa od njega imaju tek Christian Eriksen (134) i Simon Kjar (132). (Hina)

Linker
08. rujan 2024 01:34