Stefanos Evangelou

 SCREENSHOT
ZADOVOLJIO JE UKUSE

Uskoro pada prvi potpis nove ere: Tomas dovodi kapetana mlade reprezentacije, čeka se potez FIFA-e

U Osijeku se očekuje zanimljivo ljeto kada su ulazni, ali i izlazni transferi u pitanju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 12:33

U svlačionici Bijelo-plavih bit će prometno ljeto, ali za razliku od prošle zime taj promet neće biti jednosmjeran. Zapravo, čini se kako će dolazaka biti više od odlazaka. Jedan ciklus je završen bez trofeja, a selidbom na Pampas počinje novi. Svakako će biti izlaznih transfera jer, recimo, teško da netko neće aktivirati klauzulu ugrađenu u ugovor Mirlinda Dakua, koji na posudbi u slovenskoj Muri igra odličnu sezonu u toj mjeri da je zaintrigirao klubove iz MLS-a i Njemačke. Također, sportski direktor Ivica Kulešević uskoro će morati sjesti za stol s nekim igračima i ili im ponuditi novi ugovor, ili im pružiti ruku i zahvaliti se na suradnji. U jednoj skupini su Jurčević, Leovac, Topčagić i Barri kojima na ljeto istječu ugovori. Hoće li nekome od njih biti ponuđen produžetak suradnje, ostaje za vidjeti.

Još veća je grupa onih koji ulaze u posljednju godinu ugovora. U Osijeku ne žele da im se ponovi prošla zima i “slučaj Kleinheisler” kada je postojala opasnost da mađarski veznjak bez odštete na ljeto napusti klub bez centa odštete jer novi ugovor nije želio potpisati. Na koncu je klub izvukao solidnu odštetu od Panathinaikosa. U toj skupini, koja na ljeto ulazi u posljednjih godinu dana ugovorne obveze, izdvaja se Mihael Žaper i dogovor s kapetanom oko produženja suradnje mora biti prioritet klupskim čelnicima.

U momčad će se svakako ubrizgati svježa krv, pojačat će se gotovo sve linije u momčadi, a prvi potpis za iduću sezonu čini se već izvjesnim. Prvo ime u rubrici dolazaka trebao bi biti Stefanos Evangelou. Grk je već mjesec i pol dana u treningu s Bijelo-plavima, međutim, još nije potpisao ugovor s obzirom na to da FIFA nije i administrativno Osijeku skinula zabranu registracije novih igrača iako su podmireni svi dugovi zbog kojih je rampa na ulazne transfer i spuštena. To će se svakako dogoditi do početka ljetnog prijelaznog roka.

Sama činjenica da je još donedavno standardni član, pa i kapetan U21 reprezentacije Grčke, još uvijek u Osijeku, a može ga se vidjeti i na tribinama Gradskog vrta na svakoj domaćoj utakmici Bijelo-plavih, sugerira kako je struka zadovoljna njegovim kvalitetama i kako će se s njim potpisati ugovor čim se zabrana skine. Nije nevažno ni što je Stjepan Tomas trenirao Evangeloua u Šerifu iz Tiraspola, a navodno ga je upravo na preporuku aktualnog trenera Osijek i odlučio dovesti na probu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:09