Benedik MioČ

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKE NAJAVE

‘Uskoro stiže jedan skroz drugačiji Slaven Belupo. Igramo totalno drugačiji nogomet nego u prošloj sezoni‘

Veznjak Benedik Mioč istaknuo se s dva postignuta pogotka protiv Gorice u subotnjoj prijateljskoj utakmici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. srpanj 2023. 16:13

Benedik Mioč istaknuo se u subotu s dva pogotka u prijateljskoj utakmici s Goricom igranom na Rogli (2:2).
- Zadovoljan sam sa svojom formom. Trener me gurnuo na poziciju iza napadača tako da sam bliže suparničkom golu, dobro se osjećam i nadam se da će tako i ostati. Neka me ozljede zaobiđu - javio je Mioč iz Slovenije.

Jesu li pogoci protiv Gorice najava i za prvenstvene golove?
- Smatram da mogu odigrati na polušpici, a s ta dva gola sam i pokazao da mi to odgovara...

Čujemo da su pripreme kod novog trenera Ricarda Moniza dosta teške i zahtjevne?
- S dolaskom novog trenera došli su i novi, jači, teži i intenzivniji treninzi. Iskreno, na prvu nismo bili spremni na to, ali kako je vrijeme prolazilo adaptirali smo se i sada sve bolje i bolje izgledamo u fizičkoj spremi.

Trkačka moć

Ističe sljedeće...
- Sam trener nam je rekao da mu je jedan od glavnih ciljeva da mu ekipa bude trkački moćna u odnosu na protivnika. Svakog dana su dva treninga i ovdje u Sloveniji je svaki drugi dan utakmica, nema poštede za nas. Umor je jako prisutan kod nas igrača, ali to i je smisao priprema - mišljenje je Mioča.

image

Ricardo Moniz

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kako vam izgleda nova momčad?
- Nažalost, jedan igrač nam se već na samom početku ozlijedio i nećemo moći računati na njega duže vrijeme (Pllana, op.a.).

Na prvu je pokazao da ima nešto što bi nam pomoglo. Najavljeno je dosta dolazaka, nadam se da ćemo se konačno kompletirati i da se možemo maknuti od tih misli tko će i kada će doći, da se krenemo spremati za prvenstvo u punom sastavu...

Mogu li nova lica u odnosu na prošlu sezonu biti pojačanja?
- Utakmice su jedino mjerilo. Na trenutke izgledamo jako dobro, a na trenutke je to za zaborav. Igramo totalno drugačiji nogomet nego u prošloj sezoni pa imamo još dosta prostora za napredak. Što prije pohvatamo trenerove ideje bit će nam lakše, mislim da će to jako dobro izgledati.

Mladi iznenadili

Kakav dojam su ostavili mladi igrači koji se pokušavaju nametnuti?
- Na pripremama je više mladih igrača za koje su u klubu procijenili da se na njih može računati, ima pojedinaca koji su stvarno ugodno iznenadili. Sada je na njima da uzmu što im se pruža, da zapnu i ostanu dio prve ekipe. Trener s njima stalno želi dodatno raditi, mislim da je to jedini ispravni put da bi mogli napredovati.

Što može Slaven Belupo u novoj sezoni?
- Moje mišljenje je da ćemo igrati potpuno drugačije. Sama postavka formacije i trenerovo razmišljanje nam to pokazuju, uvijek želi da smo za gol bolji od protivnika. Nadam se da će se kockice posložiti i da ćemo krenuti u tom smjeru.

Prisutan umor

U petak je s Rijekom na Rujevici generalka za gostovanje u Osijeku i premijeru na novom stadionu.
- Umor je prisutan, neke igrače muče sitne ozljede, pa mislim da neće biti rizika jer nam nije u cilju izgubiti neke od njih na dulje vrijeme. Trebamo biti pametni u te dvije utakmice. S Rijekom imamo generalku, protivnik je to iz našeg prvenstva, odlična provjera uoči starta nove sezone. Vidjet ćemo kako će to izgledati, no jedno je sigurno, dolazi sasvim drugačiji Slaven Belupo - najavio je Benedik Mioč.

GORICA - SLAVEN BELUPO 2:2

ROGLA Igralište na Rogli. Bez gledatelja. Sudac: Gašper Lončar (Slovenija)

STRIJELCI: 1:0 - Majstorović (60-11 m), 1:1 - Mioč (77), 1:2 - Mioč (80), 2:2 - Pršir (90+2).

GORICA: Banić - Dekić, Steenvoorden, Leš, Štiglec - Ndockyt, Raspopović - Ilečić, Vujnović, Mitrović - Matavž (još su igrali: Debijađi - Josić, Matković, Krizmanić, Vuko - Pršir, Jug - Majstorović, Kapulica, Nezirović - Jurić).

TRENER: Željko Sopić.

SLAVEN BELUPO: Marković (od 70. Jesenović) - Bosec (od 62. Krušelj), Eškinja, Boras, Martinaga - Mioč, Mađarić (od 55. Ortiz), Marina - Hoxha, Crnac (od 70. Hlevnjak), Herceg (od 30. Šakota).

TRENER: Ricardo Moniz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 16:37