SN Transferi

 Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Como našao pojačanje u Realu nakon što nije uspio ‘slomiti‘ Dinamo, Faye na radaru tri kluba

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 23:06

23.00 Nottingham Forest dobio je novog lijevog beka. Riječ je o dosadašnjem igraču Aston Ville, Alexu Morenu koji je došao na posudbu do kraja sezone, javlja Fabrizio Romano.

21.55 Manchester United će nakon zatvaranja prijelaznog roka razgovarati s Kobbiejem Mainooom kako bi dogovorili novi ugovor.

Poboljšanje uvjeta smatra se prioritetom, iako klub nema potrebe žuriti s pregovorima, jer 19-godišnji veznjak već ima dugogodišnji ugovor.

Mainoo je također opušten s obzirom da njegov trenutni ugovor traje do 2027. s mogućnošću dodatne godine, što uključuje ugrađeno povećanje plaće povezano s učinkom.

Klub gradi svoj vezni red oko Mainooa i trenutno su u potrazi za braničem koji bi mu čuvao leđa, a čini se da je najizgledniji izbor Manuel Ugarte iz PSG-a.

20.58 Urugvajski veznjak Facundo Pellistri napustio je Manchester United i pridružio se Panathinaikosu.

Naknada bi trebala biti 6 milijuna eura + 2 milijuna u bonusima. United je ubacio značajnu klauzulu o prodaji – za koju se smatra da iznosi 45 posto – i ima opciju otkupa na tri godine.

20.16 Vratar Aston Ville Emiliano Martinez potpisao je novi dugoročni ugovor koji ga za klub iz Birminghama veže do ljeta 2029. Financijski detalji novog ugovora nisu obznanjeni.

Argentinski 31-godišnji reprezentativni vratar je kao 19-godišnjak debitirao u dresu londonskog Arsenala, da bi nakon niza posudbi, u rujnu 2020. prešao u Aston Villu.

Za Arsenal je u svim natjecanjima skupio svega 38 nastupa, dok je u Aston Villi za četiri godine branio u 160 utakmica u svim natjecanjima.

Mjesto prvog vratara Aston Ville donijelo mu je i status prvog vratara argentinske reprezentacije s kojom je, od debija u lipnju 2021., osvojio naslov svjetskog prvaka (2022.) u Katru, gdje je proglašen i najboljim vratarom turnira, a dvaput je bio i u pobjedničkom sastavu na Copa Americi.

Aston Villa, koja je 1982. osvojila naslov prvaka Europe (Kup europskih prvaka), ove će sezone prvi put nastupiti u formatu elitnog klupskog europskog natjecanja pod nazivom Liga prvaka. No, za Martineza to neće biti debi u tom natjecanju, jer je dvaput bio u sastavu Arsenala u sezoni 2014./2015. i ima stopostotan učinak, jer su "Topnici" u utakmicama kad je Argentinac čuvao njihovu mrežu ostvarili pobjede protiv Anderlechta (2-1) i Borussije Dortmund (2-0). (Hina)

19.48 Osim Nice Páza, koji stiže iz Real Madrida, Como bi uskoro trebao biti jači i za pojačanje iz Barcelone. Naime, kako javlja Nicolò Schira, talijanski klub u završnim je pregovorima sa Sergijem Robertom. Dugogodišnji član Barcelone proteklih se dana oprostio od katalonskog kluba i kao slobodan igrač trebao bi stići u Serie A. Trenutačno ima 32 godine, a za Barcelonu je skupio 373 nastupa.

18.35 Pedro Neto će ove sezone nositi Chelseajev dres s brojem 7, koji je do sada nosio Raheem Sterling.

Odluka da se Netu dodijeli dres s brojem 7 došla je nakon što je postalo jasno da Sterling odlazi iz kluba.

Neto je nosio broj 19 kada je u nedjelju debitirao protiv Manchester Cityja.

Stigao je ljetos iz Wolvesa u transferu vrijednom 63 milijuna eura. Ušao je kao zamjena u drugom poluvremenu u porazu (0:2) na Stamford Bridgeu.

Sterling je prvo nosio broj 17 nakon što je prešao iz Manchester Cityja prije dvije godine, a prošle je sezone prešao na broj 7.

Trener Chelseaja Enzo Maresca kaže da 29-godišnji napadač trenira odvojeno od prve momčadi i da nije u njegovim planovima budući da on "preferira drugačiju vrstu krila".

18.07 Nico Páz uskoro će i službeno postati novi igrač Coma. Talijanski klub uspio je dogovoriti kupovinu argentinskog veznjaka od Real Madrida, a cijela operacija bit će vrijedna šest milijuna eura, ali bi Kraljevi trebali dobiti i 50 posto od iduće prodaje, javlja Fabrizio Romano. Podsjećamo, Como je početkom prijelaznog roka zagrizao za Petra Sučića, Dinamovog veznjaka, ali su Modri odbili ponude Talijana.

Páz je upisao osam nastupa za prvu momčad Reala, a zabio je i jedan pogodak.

17.55

Marseille je postigao dogovor s Norwichem o posudbi krilnog igrača Jonathana Rowea.

U ugovoru stoji obveza da ga se kupi za fiksnu naknadu od 17 milijuna eura plus 4 milijuna eura u dodacima.

Također sadrži klauzulu o postotku prodaje.

Rowea sada još navodno samo liječnički pregled dijeli od transfera u Marseille.

17.15

Sevilla je u pregovorima s Brightonom o potencijalnoj posudbi lijevog beka Valentina Barca.

Barco je ostao sjediti na klupi u pobjedi Brightona protiv Evertona (3:0) u subotu na otvaranju Premier lige.

Podrazumijeva se da bi Brighton prihvatio samo izravnu posudbu - ne bi bilo mogućnosti otkupa.

U međuvremenu, Barcov suigrač Abdallah Sima spreman je za još jednu posudbu.

23-godišnji napadač sve je bliže prelasku u francuski Brest, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Glasgow Rangersu.

16.43 Mikayil Faye na meti je Lillea, Rennesa i PSV-a, prenosi Fabrizio Romano. Bivši igrač zagrebačke Kustošije, a danas član Barcelone, mogao bi uskoro napustiti Kataloniju i završiti na jednoj od tri destinacije. Njegova trenutačna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 10 milijuna eura. U slučaju odlaska, Barcelona želi u dogovor ugraditi mogućnost ponovnog otkupa Fayea, kao i postotak od iduće prodaje.

16.34 Emiliano Martínez produžio je vjernost Aston Villi sve do 2029. godine. Argentinski vratar, i svjetski prvak iz Katara 2022., potpisao je novi ugovor s engleskim klubom, a odradi li suradnju do kraja, u klubu iz Birminghama bit će gotovo devet godina.

U Aston Villu stigao je u rujnu 2020. iz Arsenala za 17,4 milijuna eura.

15.16 Napoli je dogovorio dolazak 27-godišnjeg krilnog napadača Davida Neresa iz Benfice. On je u portugalski klub stigao iz Šahtara prije dvije godine za 15,3 milijuna eura, a sada ga je Napoli platio 28 milijuna. Neres ima i osam nastupa za reprezentaciju Brazila za koju je postigao jedan gol.

14.40 HNL klub je dogovorio dva pojačanja, u momčad stižu bivši igrači. O kome se radi pročitajte OVDJE.

14.02 Chelsea je službeno potvrdio dolazak Joãoa Félixa koji s etako vraća u klub gdje je igrao na posudbi u proljetnom dijelu sezone 2022./23. Sada je ga klub sa Stamford Bridgea od Atlética otkupio za 49,2 milijuna eura.

13.50 Francuski Strasbourg je ovog ljeta doveo dosta mladih igrača iz raznih klubova poput Chelseaja, Monaca ili Rennesa, a posljednje pojačanje je 22-godišnji napadač Sékou Mara. On je stigao iz Southamptona za 12 milijuna eura, a u redovima 'Svetaca' je proveo dvije sezone nakon što je do tada igrao za Bordeaux. Mara je igrao za mlade selekcije francuske reprezentacije, a za onu U21 je upisao četiri nastupa i jedan pogodak.

13.37 Ajax je potvrdio dolazak talijanskog stopera Danielea Ruganija iz Juventusa. Ovaj 30-godišnjak sa sedam nastupa za reprezentaciju Italije u redovima 'Kopljanika' će biti na posudbi do kraja sezone.

13.20 Atlético doveo pojačanje iz Chelseaja: Engleski reprezentativac potpisao ugovor na pet godina. Opširnije pročitajte OVDJE.

12.44 Chelsea je sve dogovorio s Joãom Félixom i čeka se samo službena potvrda tog transfera, ali to ne znači da je klub sa Stamford Bridgea odustao od novih napadačkih obećanja. Na meti im je i Victor Osimhen, ali njega bi željeli dovesti na posudbu s opcijom otkupa što je potrebno jer bi se željeli riješiti nekog od brojnih igrača koje imaju na rosteru. Sky Sports donosi listu igrača koji bi mogli napustiti Chelsea, a na njoj su Raheem Sterling, Romelu Lukaku, Armando Broja, Carney Chukwuemeka, Cesare Casadei, Angelo Gabriel, Deivid Washington i David Fofana.

12.10 Čini se da je Barcelona napokon pronašla rješenje za Vitora Roquea, brazilskog napadača koji je zimus stigao u Kataloniju, no koji se u klubu iz više poznatih i nepoznatih razloga nije uspio nametnuti.

'Rješenje' bi trebao biti Real Betis, koji je najviše zagrizao za 19-godišnjaka te bi ga trebao dovesti na jednogodišnju posudbu bez opcije otkupa ugovora. U igri za Roquea je i portugalski Sporting, kao i nekolicina drugih klubova, međutim sam igrač sklon je ostanku u Španjolskoj.

11.35 Burnley je potpisao ugovor s braničem Chelseaja Bashirom Humphreysom. Prema pisanju Fabrizia Romana, Burnley ima obvezu otkupiti Humphreysa, dogovorena cijena iznosi 14 milijuna eura, a u igri su i dodatni bonusi od tri milijuna eura.

- Osjećaj je odličan! To je nevjerojatan klub! Sretan sam što ću ovdje nastaviti svoju karijeru. Burnley je klub s velikim ambicijama, vlasnici znaju što rade - izjavio je 21-godišnjak.

10.45 Iako bi već danas Joao Felix i službeno mogao postati novi igrač Chelseaja, Londončani čini se ne planiraju stati na tome. Ofenzivi Bluesa na tržištu jednostavno nema kraja, svaka iduća priča izgleda sve manje realnom, međutim, ako je suditi po pojedinim izvorima, Chelsea na kraju prijelaznog roka namjerava izvršiti jedan zadnji, posljednji napad i u svoje redove pokušati dovesti Jadona Sancha!

Iako se engleski napadač pomirio s Erikom Ten Hagom i vratio se u momčad Manchester Uniteda, igrač navodno nije zadovoljan statusom u momčadi te bi bio otvoren ka transferu. Za Sancha su ovo ljeto interes pokazivali već PSG i određeni saudijski klubovi, no ni do čeg konkretnijeg nije došlo, a sada bi se pak mogao zaputiti tek nešto južnije na Otoku. Cijela priča sada se zasniva tek na glasinama, no upravo to je temelj na kojemu su počivali brojni transferi koje je Chelsea ovo ljeto realizirao.

10.35 Villarreal je potpisao šestogodišnji ugovor s brazilskim vratarom Luizom Juniorom, članom portugalskog kluba Famalicao, objavio je u utorak španjolski prvoligaš.
Iako financijski detalji ugovora nisu otkriveni, španjolski mediji pišu da je Villarreal platio oko 12 milijuna eura za 23-godišnjeg Brazilca.
"S impresivnih 1,93 metra visine, brz je između vratnica, sposoban je dominirati u zračnim duelima i ima izvrsne reflekse – sve to ga čini vrlo talentiranim vratarom s velikom budućnošću", stoji u priopćenju Villarreala.
Luiz Junior je upisao 140 nastupa za Famalicao otkako se pridružio njihovoj akademiji u dobi od 18 godina. On će zamijeniti Filipa Jorgensena u Villarrealu, koji je prošli mjesec prešao u Chelsea.
Villarreal gostuje kod Seville u prvenstvu u petak nakon što je kod kuće remizirao 2-2 s Atletico Madridom u prvom kolu. (Hina)

9.38 Arsenal i Real Sociedad se nikako ne mogu dogovoriti oko cijene za Mikela Merina. 'Topnici' žele u svoje redove dovesti 28-godišnjeg Španjolca i za njega nude 30 milijuna eura dok Real Sociedad traži 40 milijuna. Merino ima izlaznu klauzulu vrijednu 65 milijuna eura, a činjenicu kako bi mogao napustiti klub potvrđuje informacija kako ga je Real Sociedad izostavio s popisa igrača koji su konkurirali za utakmicu prvog kola La Lige protiv Rayo Vallecana.

9.15 Ozbiljne aspiracije za ostankom i ponavljanjem prošlosezonskog plasmana u Premier ligi izgledno je postavio Fulham.

Najnovije pojačanje u Fulham stiže iz Crystal Palacea, za 30 milijuna eura potpis na ugovor stavit će Joachim Andersen.

8.35 Barcelona u idućih deset dana želi kompletirati barem još jedan transfer, a Španjolci navode kako se Katalonci imaju namjeru pojačati na lijevom krilu.

Nakon što Nico Williams više nije opcija, obzirom da je spreman ostati u Athleticu barem još jednu sezonu, pojavila se želja u liku i djelu Rafaela Leaoa, ali i tu Španjolci navode kako je transfer prilično nerealan.

Puno izgledniji kandidat za dolazak je Federico Chiesa, čiji su agenti bili u kontaktu s dužnosnicima katalonskog kluba.

Prema navinaru Mirku Di Nataleu s TuttoJuve.com-a, Barcelona je već poslala početnu ponudu za Chiesu, a ona navodno iznosi 10 milijuna eura. Juve s druge strane traži 15 milijuna i sada ostaje za vidjeti kako će se priča rasplesti.

Ako Barcelona ozbiljno želi dovesti Chiesu onda će to i učiniti, jedini problem ostaje kada je u pitanju registracija igrača za sezonu 2024-25.

7.50 Nakon što su kompletirali odlaske Connora Gallaghera i Armanda Broje, odnosno dolazak Joao Felixa na Stamford Bridge, Chelsea sav fokus sada baca na izlazni transfer Romelua Lukakua.

Već je duže vrijeme poznato da belgijski napadač sigurno napušta klub ovo ljeto, za njegove usluge najviše je zagrizao Napoli, tj. Antonio Conte, koji bi Lukakua, nakon što ga je trenirao u Interu, ponovno volio vidjeti u svojim redovima.

Pregovori bi sada trebali ući u ključnu fazu, a nakon što posao bude zgotovljen, Chelsea bi s Napolijem napokon mogao otvoriti i pregovore za Victora Osimhena, koji već neko vrijeme ne trenira s talijanskim klubom i sigurno napušta grad pod Vezuvom.

7.35 Čini se da Cesc Fabregas i Como ne planiraju 'stati' do samog kraja prijelaznog roka.

Ovaj tjedan na repertoaru su trojica igrač iz tri europska giganta, za koje se legendarni Španjolac nada da će ubrzo dobiti 'zeleno svijetlo'.

Sergi Roberto iz Barcelone, Nico Páz iz Real Madrida i Máximo Perrone iz Manchester Cityja na pragu su prelaska u hit talijanski klub, a službene objave transfera mogle bi doći uskoro.

7. 20 Lijep pozdrav, dragi čitatelji! I danas ćemo pratiti transfere hrvatskih i stranih klubova. Za početak, osvrnimo se na jučerašnji dan na nogometnom tržištu.

- Jakov Medić službeno je otišao na jednogodišnju posudbu u Bochum. Bundesligaš će na kraju sezone imati opciju otkupa ugovora od Ajaxa.

- Barcelona je odlučila otvoriti vrata izlaska Ilkayu Gündoganu. Njemački veznjak klub će napustiti bez odšteta, a u glavnog favorita za njegovo dovođenje primetnuo se njegov bivši klub Manchester City.

- Završen je veliki posao Chelseaja i Atletico Madrida. Connor Gallagher dovršio je svoj prelazak u prijestolnicu Španjolske, službena objava transfera očekuje se već danas. U drugom pravcu će pak Joao Felix, portugalski napadač koji će drugi put u karijeri odjenuti dres Bluesa.

- Transfer karijere, po riječima Fabrizia Romana, dovršio je Ante Crnac, koji će za 11 milijuna eura iz redova poljskog Rakówa prijeći na Otok, odnosno u Norwich.

Linker
05. rujan 2024 11:13