PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Livaković napušta Dinamo, povremeni Vatreni mijenja klub, Liverpool dovodi pojačanje iz Bayerna

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 22:20
22:20

Barcelona je postigla dogovor o posudbi američkog braniča Sergia Desta nizozemskom klubu, PSV Eindhovenu, do kraja sezone.

PSV ima opciju učiniti transfer trajnim, dok španjolski klub "zadržava pravo na postotak od bilo koje buduće prodaje igrača".

- PSV je bio u kontaktu sa mnom svaki dan i izrazio je veliku želju da me uključi, što je bio dobar osjećaj - rekao je Dest.

- I dalje sam isti igrač, ali sam stekao puno iskustva i nadam se da sam postigao veću učinkovitost. Jedva čekam debitirati.

21:43

Konstantinos Mavropanos postat će novi igrač West Hama, javlja novinar Sky Sporta Florian Plettenberg. Grčki nogometaš obavio je liječničke preglede, te je sada samo ostalo potpisivanje ugovora.

Konačna cifra iznosit će 20 milijuna eura, plus pet milijuna potencijalnih bonusa.

21:09

Postignut je dogovor između Intera i Bayerna oko transfera Benjamina Pavarda, javlja Fabrizio Romano. Konačna cifra iznosit će oko 30 milijuna eura, plus dodatnih 2/3 milijuna bonusa. Osobni uvjeti su također dogovoreni, a još se samo čeka da Bayern nađe adekvatnu zamjenu prije nego se posao realizira.

20:18

Engleski nogometni velikan Manchester United objavio je kako će napadač Mason Greenwood (21) napustiti Old Trafford zbog istrage o pokušaju silovanja u koji je bio umiješan.

Iako je Greenwood oslobođen optužbi za silovanje i napad koje su protiv njega podignute u listopadu prošle godine te se neće morati pojaviti na suđenju u studenom ove godine, United je pokrenuo vlastitu istragu vezanu uz incident "uzevši u obzir želje i prava navodne žrtve zajedno s klupskim standardima i vrijednostima".

United je suspendirao Greenwooda još u siječnju 2022. nakon što je bio uhićen te on od tada nije odigrao niti jednu utakmicu. (hina)

19:44

Nizozemski velikan Ajax službeno je predstavio svoje novo pojačanje, Josipa Šutala. Opširnije možete pročitati OVDJE.

19:15

Belgijski reprezentativac Jeremy Doku novo je pojačanje Manchester Cityja, javlja novinar Footmercata Santi Aouna. Konačna cifra za krilnog igrača bit će 60 milijuna eura. Igrač će krajem tjedna odraditi liječničke preglede, a osobni uvjeti su već tjednima dogovoreni.

18:38

Izvršni direktor milanskog Intera Beppe Marotta otkrio je da je Benjamin Pavard izrazio želju da se pridruži talijanskom klubu iz minhenskog Bayerna.

- U pregovorima je uvijek važno ono što igrač želi, a u ovom slučaju igrač je izrazio želju da nam se pridruži - rekao je Marotta za AFP.

- Bayern je vrlo bogat klub koji teško može bez kvalitetnih igrača. Da bi pustili igrača, moraju imati njegovu zamjenu i to će pokrenuti mehanizam koji će omogućiti odlazak (Pavarda).

17:52

Saudijski Al Ahli poslao je službenu ponudu za urugvajskog reprezentativca Rodriga de Paula, vrijednu 32 milijuna eura, javlja Fabrizio Romano. Igrač je također dobio službenu ponudu ugovora, a još se čeka njegov pristanak. Dogovori između klubova su u tijeku.

16:14

Bayern više ne isključuje odlazak veznjaka Nizozemca Ryana Gravenbercha ovog ljeta, navodi Sky Sport u Njemačkoj.

Smatra se da su dva kluba, Manchester United i Liverpool, favoriti za potpis 21-godišnjeg Nizozemca.

Gravenberch počinje svoju drugu sezonu s Bayernom, ali nema garantiranih redovitih startova pod Thomasom Tuchelom.

15:31

Novi trener Dinama je Sergej Jakirović, objavio je maksimirski klub malo više od sat vremena nakon rastanka s Igorom Bišćanom.

"Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga''.

Opširnije pročitajte OVDJE!

14:46

Monaco želi dovesti Tosina Adarabioya iz Fulhama. Ovaj 25-godišnji stoper je prošle sezone upisao 29 nastupa za engleski klub u svim natjecanjima, a iako je Fulham posljednjih tjedana isticao kako Adarabioyo nije na prodaju, izgleda kako su se stvari promijenile. Tako barem tvrdi talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji ističe kako je Adarabioyo najvažnija meta Monaca do kraja prijelaznog roka. Francuski klub se bori s Tottenhamom koji je također pokazao zanimanje za nekadašnjeg U19 reprezentativca Engleske, a Fulham je navodno u Spursima i pronašao zamjenu za njega. To je Eric Dier.

14:39

Hoće li Bernardo Silva napustiti Manchester City ovog ljeta? Puno se proteklih tjedana pisalo o odlasku Portugalca u Barcelonu koja ga silno želi, ali mora ispuniti uvjete španjolskog financijskog fair playa da bi se to dogodilo, a zanimanje je pokazao i PSG. No, izgleda kako je francuski klub odustao od tog posla. Tako barem tvrdi Sky Sports koji donosi kako su čelnici PSG-a pokušali pregovarati s kolegama iz Cityja te nakon nekoliko odbijenica da Silva nije na prodaju odustali od daljnjeg razgovora. Tako bi Silva umjesto odlaska mogao potpisati novi ugovor s 'Građanima' što je velika želja Pepa Guardiole.

11:34

Kristijan Jakić bi nakon tri godine mogao promijeniti klub. Povremeni Vatreni je u ljeto 2022. došao iz Dinama u Eintracht, a njemački Kicker sada piše kako bi ga u svojim redovima volio vidjeti Stuttgart. Jakić bi u Stuttgartu zamijenio Watarua Enda koji je prije nekoliko dana otišao u Liverpool, a Hrvat je zanimljiv Stuttgartovom treneru Sebastianu Hoeneßu jer je polivalentan i može pokriti više pozicija. Kicker piše kako postoji opcija otkupa ugovora ili posudbe.

10:33

Transfer Dominika Livakovića u Fenerbahče još nije zgotovljen, ali smo iz pouzdanih izvora čuli rečenicu "nismo sigurni da će braniti u četvrtak protiv Sparte". Na temelju tog transfera u Tursku modri klub bi trebao zaraditi 9 milijuna eura, plus milijun bonusa. Šutalo i, izgleda, Livaković su se od Dinama oprostili na sjajan način, iako su Modri ispali iz Lige prvaka.

Livi je branio fantastično u Ateni, a prije toga i u Maksimiru protiv AEK-a, a Josip je zabio prvi pogodak protiv Grka i čvrsto držao obranu. Šteta što se nisu oprostili uspjehom Modrih, ali zaista su dali sve od sebe i ostat će svim plavim navijačima u sjajnoj uspomeni. (do)

10:04

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šutalo novi je član Ajaxa, objavio je nizozemski klub na svojim službenim stranicama.

Klubovi su dogovorili iznos transfera i bonusa, a detalje možete pročitati OVDJE.

09:33

Barcelona je opet poslala Sergiña Desta na posudbu. Ovaj 22-godišnji reprezentativac SAD-a je prošle godine igrao u Milanu, a sada je otišao u PSV Eindhoven koji nakon ove sezone ima opciju i otkupa njegovog ugovora. Desta je želio i Marseille, ali se on na kraju odlučio za PSV.

08:31

José Mourinho bi danas trebao dobiti novo pojačanje. U Romu su do sada došli Leandro Paredes, Renato Sanches, Evan Ndicks, Houssem Aouar i Rasmus Kristensen, a tom popisu bi se trebao priključiti Duván Zapata. Talijanski mediji pišu kako su se Atalanta i Roma dogovorili oko uvjeta za prelazak 32-godišnjeg kolumbijskog napadača u redove 'Vučice'. Atalanta bi trebala dobiti šest milijuna eura, a uz bonuse bi se ta odšteta trebala podići na iznos od 10 milijuna. Sve bi službeno trebalo biti objavljeno već danas.

07:53

Moisés Caicedo i Roméo Lavia su izabrali Chelsea umjesto Liverpoola pa se Jürgen Klopp mora okrenuti drugim pojačanjima u veznom redu. Tako Daily Mail donosi kako su čelnici kluba s Anfielda održali nekoliko razgovora s kolegama iz Bayerna oko transfera Ryana Gravenbercha. Ovaj 21-godišnji Nizozemac odgovara profilu nogometaša kojeg Klopp želi, prošlog ljeta je došao iz Ajaxa za 18,5 milijuna eura, a Transfermarkt ga sada procjenjuje na 30 milijuna. Želi ga i Napoli, a prve dvije ovosezonske utakmice Bayerna je gledao s klupe. Gravenberch ima 11 nastupa za reprezentaciju Nizozemske.

07:28

Podsjetimo se i kako trenutno izgleda lista najskupljih transfera ove godine. Do sada smo imali čak četiri transfera koja su koštala najmanje 100 milijuna eura.

image

Najskuplji transferi u ljeto 2023.

SPORTSKE NOVOSTI

07:17

Navijači Intera nikako ne mogu biti zadovoljni dosadašnjim tijekom prijelaznog roka jer je dojam kako je klub više izgubio na odlascima nego dobio na dolascima novih igrača. No, to bi se moglo promijeniti u smiraj mercata jer su Nerazzurri u ofenzivi za dovođenje novih pojačanja. O tome se piše posljednjih dana, a danas Corriere dello Sport na svojoj naslovnici donosi kako bio Inter u sljedećih nekoliko dana trebao završiti poslove oko dovođenja Benjamina Pavarda iz Bayerna, odnosno Alexisa Sáncheza koji je trenutno u statusu slobodnog igrača.

06:37

Josip Stanišić je predstavljen u Bayer Leverkusenu. Iako je briljirao na pripremama Bayerna, u klubu su odlučili da im ove sezone nije u prvom planu pa su ga odlučili posuditi u Leverkusen.

"Kako bi dalje napredovao trebaju mu utakmice na najvišoj razini i stoga je zajednička odluka da ode na jednogodišnju posudbu u Bayer", kazao je izvršni predsjednik Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Leverkusen ga je sada i službeno predstavio na svojim stranicama.

06:32

Dobro jutro, dragi čitatelji! Evo pregleda najzanimljivijih priča i poslova koji su bili u centru pažnje tijekom prošlog dana:

- Dani Olmo spominjao se kao novo pojačanje Manchetser Cityja, no Španjolac je za Bild rekao kako od toga nema ničega i kako mu je fokus na Leipzigu i izazovima s njemačkim sastavom i tako, barem za sad, stao na kraj glasinama.

- Bivši veznjak Hajduka Stanko Jurić napustio je Parmu i stigao u Real Valladolid na posudbu s opcijom otkupa. U Italiji je odigrao 71 utakmicu uz četiri gola i dvije asistencije. Osim za Parmu i Hajduk, Jurić je nastupao i za Dugopolje, a sada ga čeka izazov u Španjolskoj.

- Josip Šutalo i službeno je postao novi igrač Ajaxa. Dinamo će na ime transfera dobiti 20 milijuna eura, 2 milijuna eura bonusa i 15 posto od budućeg transfera, a opširnije o čitavom poslu pročitajte OVDJE.

- Manchester United navodno razmatra transfer zvijezde Paris Saint-Germaina Marca Verrattija. L'Equipe tvrdi da će Verratti (30), biti u na tržištu ovog ljeta, a već je ranije interes za njega pokazao Al-Ahli iz Saudijske Arabije.
Osvajač Eura s Italijom u PSG-u je od 2012., upisao je 416 nastupa i osvojio devet naslova prvaka. Međutim, Verratti više nije poželjan u glavnom gradu Francuske. Novi trener Luis Enrique vjeruje novim pojačanjima poput Manuela Ugartea.

Linker
09. svibanj 2024 02:49