AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Talijani kvare posao u Madridu, Barca dobila prvo pojačanje, Lukaku u tvrdim pregovorima

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2024. 22:04

Napoli i Chelsea nastavljaju pregovarati o transferu Romelua Lukakua. Belgijac želi doći kod svog starog poznanika Antonija Contea, a Chelsea nema problem s prodajom. No, Londončani ne žele prodati Lukakua za maneje od 35 milijuna eura, a Napoli bi radije poslao 10 manje. Pregovori napreduju, kaže insajder Gianluca Di Marzio.

image

Romelu Lukaku

MIGUEL MEDINA Afp

21.00 Atletico Madrid proteklih dana pregovara s Gironom oko kupovine Artema Dovbika. Španjolci pišu da je transfer pred realizacijom, ali za napadača GIrone od 24 pogotka u prošloj sezoni zainteresirana je i Roma, koja će pokušati poremetiti planove Madriđanima, piše Sky Sport Italia.

20.00 Barcelona je pronašla prvo pojačanje ovog ljeta. U katalonski klub stiže Pau Victor, transfer iz Girone vrijedi tri milijuna eura. Ovaj 22-godišnji centarfor i prošlu je sezonu igrao za Barcelonu, ali u vidu posudbe rezervnoj momčadi. Sada je potpisao ugovor s Kataloncima do ljeta 2029.

19.00 Vratimo se nakratko reprezentacijama! Izbornik Sylvinho produžio je suradnju s reprezentacijom Albanije nakon što je namučio Vatrene na Euru. Više pročitajte OVDJE.

image

Sylvinho

JAN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

17.45 Počela je licitacija za krilnog napadača Rennesa Désiré Douéa i sada je samo preostalo vidjeti na kojoj će se cifri zaustaviti. Bayern je, naime, u utorak poslao službenu ponudu za 19-godišnjaka tešku 55 milijuna eura, a samo dan kasnije PSG je nadmašio taj iznos i ponudio 60 milijuna eura za transfer. Doué je prošle sezone odigrao 43 utakmice za Rennes uz učinak od četiri pogotka i šest asistencija.

17.15

Viktor Gyokeres nakon samo jedne sezone u Sportingu vratit će se u Premier ligu. Pitanje je samo - gdje? Nakon sezone u kojoj je zabio čak 43 gola i podijelio 15 asistencija u 50 nastupa 26-godišnji Šveđanin privukao je interes Chelseaja, ali posao bi mogao pokvariti Arsenal. Topnici su navodno spremni ponuditi 65 milijuna eura, tri puta više nego što je Sporting prije samo godinu dana platio Coventryju za Gyokeresa.

16.45 Dok već devet godina surađuju s Heung-min Sonom, u Tottenhamu se okreću novoj južnokorejskoj nogometnoj senzaciji. Naime, kako prenosi Fabrizio Romano, Spursi su sve dogovorili s Min-hyuk Yangom, 18-godišnjim krilom iz Gangwona, koji će uskoro obaviti liječnički pregled, a zatim će do siječnja igrati u južnokorejskoj ligi na posudbi. Tinejdžer bi, prema navodima stranih medija, mogao biti veliko pojačanje za budućnost kluba.

15.00 Engleski mediji pišu da je Kalvin Phillips na radaru Evertona, koji traži zamjenu za Amadoua Onanu, prodanog u Aston Villu. Phillips je jedna od rijetkih, a vjerojatno i najveća pogreška Pepa Guardiole otkad je stigao u Manchester City. Pretprošlog ljeta platili su ga 50 milijuna eura Leedsu, a dobili igrača koji nije ostavio a ma baš ništa značajno i brzo završio na posudbi u West Ham. Phillips je i danas izvan svih računica Pepa Guardiole, stoga je poprilično izgledno da će se klubu iz Liverpoola ostvariti želja.

image

Kalvin Phillips

PAUL ELLIS Afp

14.10 Povratnik u Premier ligu, Leicester City, polako gradi momčad za iduću sezonu. Najnoviju metu pronašli su pak u Londonu, odnosno Arsenalu, gdje vide priliku za dovođenjem Reissa Nelsona.

Pregovori su otvoreni, a realizira li se transfer, po svemu će sudeći biti riječ o posudbi s obveznim otkupom ugovora. Inače, riječ je o polivalentnom krilnom igraču, koji može pokriti i središnje pozicije, a koji je u protekle dvije sezone ušao u pomalo stagnirajući stadij svoje karijere.

13.05 Bivši stoper Hajduka Chidozie Awaziem ima novi klub. Kako javlja MLS insider Tom Bogert, Awaziem će postati novi igrač Cincinnatija.

27-godišnji Nigerijac za Bijele je igrao u sezoni 2022./23. i upisao ukupno 36 službenih nastupa za momčad. Postigao je pritom pet golova i upisao jednu asistenciju.

U karijeri je Awaziem nosio dresove Porta, Nantesa, Rizespora, Leganesa, Boaviste, Alanyaspora i Hajduka, a sada mu slijedi daleki put 'preko bare'.

13.00 Désiré Doué moglo bi biti novo veliko ime francuskog nogometa. Ofenzivac Rennesa, koji je u lipnju proslavio 19. rođendan, na meti je PSG-a i Bayerna, a strani mediji navode da bi francuski prvak mogao nadvisiti Bavarce u lovu na željeno pojačanje. U tom se kontekstu spominje potencijalna odšteta od 60 milijuna eura. Mladi igrač prošle je sezone upisao 31 nastup u francuskom prvenstvu, zabivši četiri pogodaka i upisavši pet asistencija.

12.50 Borussia Dortmund zainteresirana je za Pascala Großa, 33-godišnjeg veznjaka Brightona. Kako javlja Bild, aktualni viceprvak Europe ponudio je Englezima osam milijuna eura za njemačkog igrača, ali cijena je, navodno, deset milijuna eura. Međutim, čini se kako bi posao ipak mogao biti dovršen, jer postoji interes s obje strane da se taj transfer i ostvari. Groß je prošle sezone odigrao 36 utakmica u Premier ligi, uz četiri pogotka i 10 asistencija.

11.55 Iako se Manchester City othrvao prvim naletima iz Saudijske Arabije, Građani do kraja prijelaznog roka očekuju još ponuda za njihovu "jedinicu" - Edersona. Naime, engleski mediji prenose da bi aktualni engleski prvak mogao dobiti još ponuda za brazilskog čuvara mreže, koji je u Cityju već sedam godina, a ušao je u dvije posljednje godine ugovora.

11.40 Dok je pozornost 'hajdučke javnosti' još uvijek usmjerena na dolazak Ivana Rakitića, Nikola Kalinić u sjeni radi na dolasku još jednog pojačanja.

Prema pisanju SportSport.ba, na meti Hajduka je 19-godišnji Esmir Bajraktarević, igrač koji je rođen u SAD-u, a korijene vuče iz BIH. Veliku ulogu u cijelom poslu mogao bi pak odigrati i Rokas Pukštas.

Opširnije pročitajte OVDJE.

10.30 Chelsea nikako ne može pronaći dugoročno rješenje među vratnicama. Trenutno roster vratara čine tri pristojna imena, Kepa Arrizabalaga, Robert Sanchez i Đorđe Petrovič, no čini se da novi trener Bluesa Enzo Maresca nijednom od navedene trojice ne vjeruje pretjerano.

Činilo se da su Londončani prošle sezone napokon pogodili sa srpskim vratarom, koji je, doduše, pružao sasvim solidne partije, no Chelsea želi pronaći modernog golmana koji je sposoban igrati s nogom.

Kao glavna solucija za taj problem postavio se Filip Jorgensen, vratar Villarreala za kojeg je Chelsea, navodi Fabrizio Romano, već poslao ponudu u visini od 20 milijuna eura. Sam igrač, jasno, nema ništa protiv transfera, a da bi došlo do realizacije preostalo je da se klubovi dogovore oko konačne odštete.

9.20 Zanimljivu akviziciju na europskom tržištu osigurao je Monaco. Za klub iz Kneževine potpisat će George Ilenikhena, koji za 20 milijuna eura stiže iz belgijskog Royal Antwerpa.

17-godišnji francuski napadač prošle je sezone upisao 49 nastupa, zabilježivši pritom 14 pogodaka, i odmah pobudio interes europskih velikana. Najbrži je bio upravo Monaco koji nastavlja sa svojom politikom dovođenja mladih i perspektivnih igrača.

8.25 Nekad jedan od najboljih golmana današnjice, a danas igrač koji već godinu dana nema klub, David de Gea, od iduće bi se sezone mogao vratiti među vratnice.

Nestvarno zvuči činjenica da je 33-godišnji Španjolac napustio Crvene Vragove nakon što je proglašen najboljim golmanom sezone u Premier ligi (2023./24.), no to je surova realnost njihovog neslavnog rastanka.

Po pisanju The Athletica, ključan za raskol de Gee i Uniteda bio je trener Erik Ten Hag i sportski direktor John Murtough, a Španjolac je čak iskazao otvorenost povratka u klub ukoliko spomenuti dvojac napusti Manchester.

To se, jasno, nije dogodilo, barem što se tiče nizozemskog stručnjaka, a time je u vodu pao i povratak de Gee na Old Trafford. Sada je potonji pobudio interes brojnih klubova te bi se nakon godinu dana izbivanja mogao vratiti nogometu.

Najveći su interes pokazali klubovi iz Saudijske Arabije i MLS-a, postoji navodno i nekolicina engleskih klubova koja bi voljela angažirati de Geu, no to se čini izvjesnim s obzirom da de Gea nema namjeru na Otoku igrati za ijedan klub osim Uniteda.

7.30 Iako se činilo da si je sjajnim predstavama na Euru zaradio 'veliki transfer', Xavi Simons iduće bi sezone mogao igrati u - Leipzigu - klubu u kojem je 21-godišnji Nizozemac prošle sezone već igrao na posudbi.

Upravo u Njemačkoj mladi veznjak pružao je dosad najbolje partije. Prošle je sezone u dresu Leipziga upisao 43 nastupa i pritom zabilježio 10 pogodaka i 13 asistencija u svim natjecanjima.

Nastup na Euru došao je kao 'kruna' sezone koja ga je pogurala u visine, a izvrsne predstave odmah su pobudile interes brojnih europskih velikana i prometnule Simonsa u jednu od glavnih zvijezda ovog prijelaznog roka.

Najviše su zagrizli Bayern i Leipzig, a u kojem god klubu u konačnici završio, bit će riječ o posudbi, s obzirom na to da PSG za sada nema planove prodati perspektivnog veznjaka.

Dragi čitatelji, lijep pozdrav! Pred nama je još jedan uzbudljiv dan na nogometnoj tržnici, stoga vas pozivamo da i danas s nama pratite ključne događaje ljetnog mercata. Za početak, prisjetimo se najvažnijih jučerašnjih priča:

► Manchester United, Manchester City, Bayern, Barcelona. To su klubovi koje se ovog ljeta povezivalo s Danijem Olmom. Potonji je pokazao i najveću želju za dovođenjem bivšeg igrača zagrebačkog Dinama, koji bi u nevjerojatnom raspletu mogao završiti i u Al-Nassru!

►Nico Williams vodeća je želja Barcelone, ali katalonski klub imat će žustrog rivala! Naime, u utrku za jednog od najtraženijih igrača svijeta, koji se na Europskom prvenstvu potvrdio izvanserijski talent, uključio se i Paris Saint-Germain

►Talijanski nogometni prvoligaš Torino službeno je obznanio kako je u svoje redove doveo škotskog napadača Chea Adamsa, 28-godišnjeg dosadašnjeg napadača Southamptona.

Juventus radi na transferu braniča Jean-Claira Todiba, javljaju Talijani. Pregovara se o posudbi, no ne isključuje se ni mogućnost kupnje.

Linker
05. rujan 2024 19:20