ABDULHAMID HOSBAS Anadolu Via Afp
SUMNJIVI POKOJNICI

Haalanda pozvali na testiranje s mrtvacima, izbornik u totalnom šoku: ‘Što je ovo, skrivena kamera?‘

‘Gundersena i Juvea su pozvali malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni‘
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 12:31

Norvešku nogometnu reprezentaciju u petak čeka susret prvog kola skupine B Lige nacija protiv Kazahstana, a uoči same utakmice izbornik ‘vikinga‘ Ståle Solbakken otkrio je novinarima zanimljivu situaciju koja je zadesila njegovu vrstu.

Naime, prilikom jednog od treninga antidopinška agencija odlučila je testirati petoricu igrača neznajući kako je za dvojicu od njih nemoguće dobiti nalaze.

Riječ je bila o Erlingu Brautu Haalandu, Jørgenu Strandu Larsenu, Antoniju Nusi, Oscaru Bobbu, Einaru Gundersenu i Jørgenu Juveu.

Problem u čitavoj priči kod odabranih je predstavljalo to što je Einar Gundersen preminuo 1962. dok je Jørgen Juve svijet napustio 1983. godine.

- Svi smo se zapitali što se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je riječ o skrivenoj kameri - prepričao je Solbakken, pa nastavio:

- Oni su vrlo vjerojatno prilikom odabira pogledali ljestvicu najboljih strijelaca.

Jørgen Juve najbolji je strijelac norveške reprezentacije svih vremena s 33 postignuta gola dok je Einar Gundersen postigao njih 26.

- Gundersena i Juvea su pozvali malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni - našali se izbornik Solbakken.

S druge strane iz agencije su se također osvrnuli na čitav slučaj.

- U savezu nas uvijek lijepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali, ostaje činjenica da se dogodio veliki propust. Ne možemo sa sigurnošću znati gdje se točno dogodila pogreška, ali možemo reći kako ćemo u budućnosti biti puno pažljiviji.

Linker
05. rujan 2024 14:46