Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Vatreni stigao u novi klub, Kramarić dobio konkurenciju, PSG doveo veznjaka za 50 milijuna eura

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 19:51

19.20

24-godišnji veznjak Conor Gallagher u ovom bi prijelaznom roku mogao prijeći u Atletico Madrid.

Glavni trener Chelseaja Enzo Maresca potvrdio je da se Gallagher vratio u trening-kamp u Cobhamu, ali radi odvojeno od prve momčadi dok klub pokušava riješiti njegovu budućnost.

Telegraph je spomenuo da je Gallagher već bio na pregovorima u Madridu, ali se ranije ovog tjedna vratio u Englesku jer posao još nije sklopljen. Očigledno, Atletico mora prodati jednog igrača prije nego što može potpisati Gallaghera, što je posao oko kojega se još mnogo mora raditi.

Čini se da Chelsea može učiniti Gallagheru uslugu ako finalizira pregovore s Joaom Felixom iz Atletica. Prema Fabriziju Romanu, Chelsea se blizu dogovora o Felixovom transferu.

18.20

Bivši branič Manchester Uniteda i Engleske Phil Jones potvrdio je svoje povlačenje iz profesionalnog nogometa.

Ovaj 32-godišnji branič, koji je karijeru započeo u Blackburnu, bio je bez kluba otkako je prošle godine pauzirao zbog brojnih ozljeda.

Jones je skupio 229 nastupa za United, ali je u posljednje četiri sezone nastupio svega šest puta.

Za BBC Radio 5 Live izjavio je: “Karijera je završila mnogo ranije nego što sam očekivao. Bilo je razočaravajuće, očito."

Jones je potom u intervjuu dao naslutiti da bi se mogao prihvatiti trenerskog posla.

17.20 Francuski reprezentativac Youssouf Fofana (25) preselio je iz redova Monaca u Milan do lipnja 2028. godine, objavio je talijanski klub.

Prema pisanju talijanskog tiska, Milan će momčadi iz Kneževine platiti 20 milijuna eura, a taj bi iznos mogao narasti za dodatnih pet milijuna, ovisno o bonusima.

Fofana je igrao za Monaco od 2020. godine, kada je stigao iz Strasbourga. Za Monaco je upisao 175 nastupa postigavši sedam golova.

U Milanu, kojeg sada trenira Portugalac Paulo Fonseca, već su četiri francuska nogometaša - vratar Mike Maignan, braniči Theo Hernandez i Pierre Kalulu, kao i veznjak Yacinea Adli.

U dresu francuske vrste Fofana je sakupio 21 nastup postigavši tri gola, osvojivši svjetsko srebro 2022. u Katru. Bio je i član "Tricolora" na nedavnom EURO-u u Njemačkoj.

16.45

Veznjak Real Sociedada Mikel Merino izostavljen je iz momčadi za sutrašnju utakmicu La Lige protiv Rayo Vallecana.

Arsenal pregovara sa Sociedadom oko mogućeg transfera 28-godišnjeg veznjaka.

Merino je ušao u posljednju godinu ugovora, a prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

16.00 Marco Reus i službeno je predstavljen u Los Angeles Galaxyju. Nakon 12 impresivnih sezona u Borussiji Dortmund, Reus nije produžio ugovor s njemačkim klubom, a novu i vjerojatno posljednju avanturu karijere pronašao je s druge strane Atlantika. Ugovor s LA Galaxyjem važi mu do kraja 2026. godine.

15.40

Engleski prvoligaš Wolverhampton Wanderers navodno se raspituje za napadača Ajaxa Carlosa Forbsa. Engleski krilni napadač portugalskih korijena izrazio je želju za odlaskom u Premier ligu.

Ajax još nije dobio konkretnu ponudu, ali čini se da je to pitanje vremena.

Iako trener Francesco Farioli smatra da bi takav transfer bio preuranjen za devetnaestogodišnjeg napadača, on sam smatra da bi mu bolje pristajala Engleska. Dakako, plaća u Wolverhamptonu znatno je veća nego u Ajaxu, a u engleskom je klubu već mnogo Portugalaca.

Forbs je bio jedan od dvanaest pridošlica prošlog ljeta koje je doveo sada preminuli Sven Mislintat. Za njega je platio četrnaest milijuna eura bez bonusa.

14.50 Češki napadač Adam Hložek (22) prešao je iz Bayera u Hoffenheim u transferu vrijednom 18 milijuna eura. Klub je objavio da je Hložek potpisao ugovor do ljeta 2027. godine te je Andrej Kramarić dobio konkurenciju u napadačkom dijelu.
- Adam je mladi dečko gladan uspjeha koji za svoje godine ima dosta iskustva u klupskoj i reprezentativnoj karijeri. Uvjeren sam da će nam puno pomoći u nadolazećim godinama - izjavio je sportski direktor Frank Kramer.

13.50 Burnley će potpisati braniča Chelseaja, 21-godišnjeg Bashira Humphreysa. Riječ je o posudbi s obveznim otkupom ugovora koji je potpisan na pet godina, javlja Fabrizio Romano.

12.40 Liverpool danas otvara sezonu protiv Ipswicha, a u momčadi nema Joea Gomeza.

Stoper Redsa traži novi klub i razmatra opcije koje mu se nude u zadnja dva tjedna prijelaznog roka.

12.06 Borna Sosa službeno je stigao na posudbu u Torino! Brončani Vatreni preselio je iz Ajaxa na Čizmu, posudba stupa na snagu odmah i trajat će jednu sezonu, do 30. lipnja 2025. Ugovor uključuje opciju otkupa za Talijane. Ugovor 26-godišnjeg hrvatskog braniča s Ajaxom vrijedi do 30. lipnja 2028. godine.

image
ANTE CIZMIC Cropix

11.55 Francuski veznjak Désiré Doué potpisao je petogodišnji ugovor s PSG-om vrijedan 50 milijuna eura. Prema navodima The Athletica za 19-godišnjaka su bili zainteresirani PSG i Bayern, ali na kraju je izabrao Parižane.

- Presretan sam što sam se pridružio PSG-u. Jako sam uzbuđen i ponosan, san mi se ostvario. Ne mogu dočekati igrati pred navijačima - izjavio je Doué.

11.05 Nakon što je s francuskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, klubovi su se počeli otimati za Manua Konéa, veznjaka Borussije Mönchengladbach. Premda se Milan povukao iz utrke, jer još traju pregovori za transfer Fofane iz Monaca, i dalje se za njegov potpis bore Roma i Napoli.
Prema Transfermarktu, 23-godišnji Francuz vrijedi 20 milijuna eura.

10.40 Trener Chelseaja Enzo Maresca izjavio je da bi dokapetan Ben Chilwell trebao napustiti klub ovog ljeta. Chilwell je 2020. došao iz Leicestera u Chelsea za 50 milijuna eura. Talijanski strateg rekao je da je Chilwellu teško naći poziciju koju će igrati na terenu. Englez je potpisao novi ugovor u travnju 2023. na dodatne četiri godine, ali prema informacijama Daily Maila izgledno je da ga neće odraditi do kraja. Za Chelsea je upisao 106 nastupa te zabio devet pogodaka. (Patrik Jazbec)

10.10 Talijanski prvoligaš Lazio potpisao je ugovor sa senegalskim reprezentativcem Boulayeom Diom kojeg dovodi na dvogodišnju posudbu s opcijom otkupa iz Salernitane koja je ispala u drugu ligu, objavio je klub Serie A kasno u petak.

Iako niti jedan klub nije otkrio financijske detalje transfera, talijanski mediji pišu da je ugovor 27-godišnjeg napadača vrijedan 12 milijuna eura.

"Dia će nositi dres s brojem 19", stoji u priopćenju Lazija.

Dia je počeo igrati za Salernitanu 2022. godine i zabio je 22 gola u 52 nastupa. Mučio se s ozljedom prošle sezone i zabio je četiri gola u 17 nastupa. (Hina)

9.30 Luka Ivanušec mogao bi ostati bez suigrača. Jedan od ključnih igrača momčadi, desni bek Lutsharel Geertruida na meti je Aston Ville, a pregovori su već počeli, javlja talijanski stručnjak Nicolo Schira. Navodno je zainteresirana i Atalanta.

8.35 Celtic i Werder Bremen zainteresirani su za lijevog beka Ajaxa Owena Wijndala.

Nakon što su pustili Bornu Sosu (koji igra na istoj poziciji) za 7 milijuna eura u Torino, Nizozemci su sada spremni prodati i ovog 24-godišnjeg braniča. Službene ponude uputila su oba kluba.

Wijndal je prošlu sezonu proveo na posudbi u Royal Antwerpenu.

8.13 Nottingham Forest potpisao je ugovor s paragvajskim napadačem Ramonom Sosom.

24-godišnji ofenzivac dolazi iz argentinskog Tallaresa, a potpisao je ugovor do ljeta 2029.

Glavni nogometni direktor Nottingham Foresta Ross Wilson izjavio je: “Ramona su željeli mnogi klubovi, ali je bio vrlo jasan u svojoj želji da se pridruži Forestu. Svi smo mogli osjetiti njegovu energiju, emocije, ponos i uzbuđenje što je ovdje od prvog trenutka kada je stigao. Jedva čeka da počne i drago nam je što je ovdje s nama."

8.00 Trener Chelseaja Enzo Maresca potvrdio je da će čelnici kluba razmotriti ponude za Bena Chilwella prije isteka prijelaznoga roka.

"Moram donijeti odluku. Možda je bolje otići i dobiti minutažu, a ne sjediti na klupi", izjavio je Chilwell.

7.30 Bivša zvijezda PSG-a Marco Verratti prošlog je rujna napustio francuskog velikana i uputio se prema Katru te potpisao za Al-Arabi SC. Bio je to transfer težak 45 milijuna eura, a sada se čini da je talijanski veznjak shvatio da to nije sredina u kojoj želi nastaviti s karijerom. Naime, Bild javlja da Verratti nakon samo jedne sezone želi povratak u neku od jačih europskih liga. Arsenal, Liverpool i Manchester United spominju se kao klubovi koje bi mogao zanimati ovaj transfer.

Lijep pozdrav, dragi čitatelji! I danas pratimo transfere hrvatskih i stranih klubova, a za početak izdvjamo udarne vijesti s jučerašnje tržnice.

► Davor Landeka bit će pomoćni trener Radomiru Đaloviću u Rijeci nakon što je raskinuo ugovor s HŠK Posušjem.

► Mikail Faye, poznat i kao "čudo iz Kustošije", uskoro bi trebao napustiti Barcelonu i postati igrač Stade Rennesa za 10 milijuna eura i pet milijuna eura bonusa

►Shaqiri se vratio tamo gdje je sve počelo i potpisao za Basel te će biti suigrač Marina Šotičeka

► Danijel Pranjić novi je trener BiH prvoligaša Goška iz Gabele.

Linker
05. rujan 2024 15:34