Transferi nogomet

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Saudijci doveli zvijezdu Liverpoola, srebrni Vatreni i službeno u Turskoj, hit napadač Serie A ruši sve rekorde

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 31. srpanj 2023. 23:22
23:22

Hoće li Harry Kane otići iz Tottenhama ili ne? Priče oko njegovog odlaska u Bayern traju već tjednima, koliko valjda i pregovori između Bavaraca i Daniela Levyja gdje je svaka strana čvrsto u rovovima iz kojih se ne namjeravaju pomaknuti, ali svejedno i dalje nastavljaju s pregovorima. Oko Kanea se tu i tamo pojavljuju i vijesti o zanimanju PSG-a ili Reala, a s obzirom na činjenicu kako mu ugovor istječe sljedećeg ljeta i nema namjeru potpisati novi, čini se da bi ipak mogao otići iz Londona ovog ljeta. Usprkos onim rovovima. Da je to tako dokazuju i pisanje engleskih medija kako su Spursi pronašli zamjenu za njega. Riječ je o Brennanu Johnsonu, 22-godišnjem napadaču Nottingham Foresta kojeg smo upoznali i na utakmici između Vatrenih i Walesa. Ovaj 22-godišnjak je u prošloj sezoni postigao 10 golova i imao tri asistencije u 44 utakmice. Transfermarkt ga procjenjuje na 38 milijuna eura, a Englezi pišu kako Nottingham traži najmanje 50 milijuna funti, što je oko 58 milijuna eura.

23:14

Alexis Sánchez bi se nakon devet godina mogao vratiti u Barcelonu. Tako piše Mundo Deportivo tvrdeći kako bi 34-godišnji Čileanac bio zamjena za Ousmanea Dembéléa koji je na pragu odlaska u PSG. Sánchez je trenutno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Marseilleom za koji je prošle sezone u 44 nastupa postigao 18 golova i imao 3 asistencije.

22:39

Transferom Fabinha promijenila se i top lista najskupljih transfera saudijskih klubova ovog ljeta. Marcelo Brozović je ispao iz top 10, a nekako nam se čini da će se ovaj poredak još mijenjati:

image

Najskuplji transferi u Saudijskoj Arabiji

SPORTSKE NOVOSTI

22:19

Novi igrač u Saudijskoj Arabiji! Ittihad je objavio kako je doveo 29-godišnjeg Fabinha. Liverpool je na ime odštete dobio 46 milijuna eura, jedan više nego što je platio Monacu za Brazilca prije pet godina.

21:27

Ibrahim Šehić je novo ime koje će igrati u saudijskoj ligi sljedeće sezone. Ovaj 34-godišnji vratar je iz Konyaspora prešao u saudijski Khaleej. Šehić je u Konyasporu bio kapetan, a u klubu je bio od 2020. godine. Karijeru je počeo u Željezničaru, a branio je još u Mersinu, Qarabagu i Erzurumsporu. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ima 50 nastupa.

20:37

Nikoličius otkrio situaciju s Perišićem, pa progovorio o još jednom igraču: 'Volio bih ga vidjeti u Hajduku'. O kome se radi pročitajte OVDJE.

20:11

Gianluca Scamacca bi se nakon samo godinu dana mogao vratiti u Serie A. Naime, zanimanje za ovog 24-godišnjeg napadača West Hama pokazao je Inter, a Sky Sports donosi kako je Inter ponudio 20 milijuna za njega. Londonski klub će tu ponudu vjerojatno odbiti jer je prošle godine Sassuolu platio 36 milijuna za talijanskog reprezentativca, a iako je Scamacca u Premier League postigao samo tri gola, West Ham ipak ne želi na njemu izgubiti 16 milijuna eura u samo jednoj godini. Zanimanje za Scamaccu pokazala je i Roma koja bi ga željela dovesti na posudbu.

19:36

Bayern i Tottenham su održali novu rundu pregovora, ali i dalje su daleko oko dogovora prelaska Harryja Kanea iz Londona u München, tvrdi Sky Sports. Pregovori čelnika dva kluba održani su u Londonu, a engleski medij tvrde da su Nijemci još uvijek najmanje 20 milijuna eura daleko od ponude koju bi prihvatio Tottenham. S obzirom na to da je Daniel Levy istaknuo kako on za Kanea traži najmanje 100 milijuna eura, očigledno Bayern ne želi ponuditi više od 80 milijuna. No, Sky Sports donosi kako se pregovori i dalje nastavljaju.

18:18

Ako bi Al-Hilal platio doveo Victora Osimhena, to bi bio transfer u kojem su Saudijci platiti najveću odštetu. Nisu ni do sada štedjeli, a evo kako trenutno izgleda lista top 10 najskuplje plaćenih nogometaša koji su se odlučili na odlazak u Saudijsku Arabiju:

image

Deset najskupljih transfera u S.Arabiji

SPORTSKE NOVOSTI

17:53

Victor Osimhen bi mogao postati nova velika zvijezda koja će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Naime, Sky Sports piše kako je Al Hilal u Napoli poslao ponudu vrijednu 140 milijuna eura za otkup njegovog ugovora. Ako do transfera dođe Osimhen bi u Saudijskoj Arabiji zarađivao oko milijun funti, odnosno oko 1,17 milijuna eura mjesečno. Čeka se samo odgovor Napolijevog predsjednika Aurelija De Laurentiisa na novu ponudu. On je poznat kao tvrd pregovarač, a već je rekao kako nigerijski napadač ne može nigdje otići bez odštete od 150 milijuna eura. Nekako nam se čini da će se Saudijci i on naći oko ovih 10 milijuna razlike...

17:16

Beşiktaş je objavio i video s Antom Rebićem u njihovom dresu. Evo kako mu stoji:

16:57

Union Berlin prvi će put u povijesti kluba igrati u Ligi prvaka, no trenutno su suočeni odlaskom jednog od najboljih pojedinaca iz prošle sezone, Sheralda Beckera. Za nogometaša rođenog na Surinamu su zainteresirani West Ham, Burnley i Fulham, no on, kako pišu njemački mediji, želi isključivo u Serie A. U berlinskom klubu vjeruju da na njemu mogu zaraditi 17 milijuna eura.

15:19

Inter nastoji zaključiti posao i dovesti Lazara Samardžića, a prema informacijama s Čizme već ovog tjedna trebali bi se sastati s čelnicima Udinesea.

Prošlog tjedna pojavila se vijest da su Nerazzurri pristali na uvjete Udinesea za ovog 21-godišnjeg veznog igrača za kojeg su spremni platiti oko 25 milijuna eura.

Inter je ovog ljeta već doveo nekoliko ključnih pojačanja, poput Marcusa Thurama i Davidea Frattesija, a sada su spremni dovršiti još jedan važan posao.

Na trećoj stranici današnje Gazzette dello Sport piše kako su Inter i Udinese skoro postigli potpuni dogovor oko Samardžića, a sada samo treba izgladiti nekoliko preostalih detalja.

14:41

Talijanski prvoligaš Napoli je izgleda odbio ponudu Al Hilala za Victora Osimhena.

Saudijci su za 24-godišnjeg napadača nudili 130 milijuna eura, no predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis je to bez razmišljanja odbio, piše talijanski Il Mattino.

Talijanski mediji pišu kako je odšteta za Osimhena navodno postavljena na 200 milijuna eura. U utrci za napadača je bio i PSG, no nije spreman platiti toliki iznos.

14:20

Novi glavni trener Red Bull Salburga je 46-godišnji Gerhard Struber koji je s austrijskim prvoligašem potpisao dvogodišnji ugovor.

Struber će na klupi kluba iz Salzburga naslijediti Matthiasa Jaisslea koji je prije dana raskinuo suradnju s Red Bullom i preselio u Saudijsku Arabiju.

"Jako sam sretan zbog ove prilike, koja je svakako vrhunac moje dosadašnje trenerske karijere", rekao je Struber. "Sportski izazov s FC Red Bull Salzburgom je ogroman. Zato je važno dati sve od sebe sutra, od prvog treninga."

Struber, kao igrač Red Bull Salzburga 1995. i 1997., trenersku je karijeru započeo 2007. u omladinskom pogonu kluba, a nakon toga je trenirao njemački RZ Pellets , zatim u Engleskoj drugoligaša Barnsley i u SAD-u New York Red Bulls. (Hina)

13:23

Gotovo je, Ante Rebić novi je igrač turskog velikana Bešiktaša! Klub iz Istanbula objavio je to na svojim službenim stranicama.

12:52

I Federico Chiesa se našao na radaru bogatih Saudijaca. Talijanski mediji pišu kako su interes pokazali Al Ittihad, Al Hilal, Al Ahli i Al Nassr.

Klub našeg Marcela Brozovića nudio mu je 20 milijuna eura po sezoni, no on je to odbio i ostaje u Juventusu.

11:03

Propada li Dominiku Livakoviću već dogovoreni transfer u Fenerbahče? Turci pišu o velikom preokretu, a u igri se pojavio novi klub!

>>> VIŠE O TOME PROČITAJTE OVDJE <<<

09:48

Sadio Mane danas bi trebao potpisati za Al Nassr. Sjajni napadač će, kad obavi liječničke preglede, potpisati na četiri godine.

Nakon što postane suigrač našeg Marcela Brozovića i C. Ronalda, Mane će zarađivati 40 milijuna eura po sezoni.

07:59

Ousmane Dembele je preko agenta poručio PSG-u da želi doći u Pariz. Agent je sve dogovorio i francuski prvak će mu ponuditi petogodišnji ugovor.

Što se Barcelone tiče, ona bi trebala dobiti 50 milijuna eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Dembele je u Barci od 2017. godine kada je stigao iz Borussije Dortmund za 135 milijuna eura.

Za katalonski klub je u 185 utakmica zabio 40 golova i upisao 43 asistencije.

07:51

Juventus je ovog ljeta doveo jedino Timothyja Weaha koji je stigao iz Lillea za 12 milijuna eura. Stara dama je novo pojačanje izgleda pronašla u Real Madridu.

Talijani pišu kako Juventus želi Lucasa Vasqueza kojeg vide kao idealnu zamjenu za Juana Cuadrada koji je otišao u Inter. Juventus je spreman dati sedam milijuna eura, a Real bi izgleda to mogao i prihvatiti.

Juventus je htio dovesti i bivšeg igrača Milana, Barceloninog Francka Kessiea, no on je odbio doći u Torino. Klubovi su se dogovorili za odštetu od 20 milijuna eura, a njemu je Juve nudio šest i pol milijuna po sezoni, no on nije htio potpisati za Staru damu.

06:01

Dobro vam jutro! Počinje novi radni tjedan, a uzbuđenja na tržištu nogometaša samo rastu. Ljetni prijelazni rok je u punom jeku, a mi nastavljamo pratiti sve ono što se događa na tom planu.

Izdvajamo neke od poslova koji su zaključeni ili pred zaključenjem od nedjelje:

  • Roma i dalje traži napadača zbog teške ozljede Tammyja Abrahama, a glavna meta i dalje je Gianluca Scamacca iz West Hama. No, imaju i plan B - Alvara Moratu!
  • Crystal Palace dovodi Matheusa Françu iz brazilskog Flamenga, objavio je Fabrizio Romano.
  • Bayern ne odustaje od dovođenja engleskog napadača Harryja Kanea koji je ušao u posljednju godinu ugovora s Tottenhamom. Sapunica bi mogla završiti sljedećeg tjedna, navodi novinar Rudy Galetti.
  • Bivši vratar Manchester Uniteda David De Gea ima dvije ponude iz Saudijske Arabije. Fabrizio Romano tvrdi kako su razgovori u tijeku, te je vrlo moguće da će nekadašnji čuvar mreže španjolske reprezentacije karijeru nastaviti u Aziji. Za De Geu je zainteresiran i Bayern koji je bacio oko i na Marokanca Bounoua iz Seville nakon što je propala mogućnost dovođenja Davida Raye iz Brentforda.
Linker
12. svibanj 2024 14:00