SN Transferi

 Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Nastavlja se hrvatski egzodus iz Ajaxa, branič seli u Bundesligu. Unitedu propao transfer

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 22:04

22.02 Njemački insajder Florian Plettenberg objavio je da će hrvatski igrač Jakov Medić uskoro postati novi igrač Bochuma. Nastavit će se tako hrvatski "egzodus" iz Ajaxa, a Medić će otići na jednogodišnju posudbu uz opciju za otkup ugovora vrijednu 2 milijuna eura.

21.50 Fulham je posljednjih dana bio u pregovorima s Manchester Unitedom oko transfera Scotta McTominaya. Ipak, u konačnici se londonski klub odlučio za alternativno rješenje u vidu Sandera Bergea iz Burnleyja. Konačna cifra iznosi oko 23 miljuna eura plus pet milijuna bonusa, javlja Fabrizio Romano.

21.00 Sky Sport je nedavno pisao o budućnosti Raheema Sterlinga u Chelseaju:

Raheem Sterling razmatra svoje mogućnosti nakon što je izostavljen iz Chelseajeve prve momčadi za utakmicu protiv Manchester Cityja u nedjelju. Sterling je sretan i skrasio se u Chelseaju, ali mu je trener Enzo Maresca u petak rekao da će imati problema s igranjem redovitog nogometa u prvoj momčadi ove sezone.

Vijest je došla iz vedra neba jer Sterling prethodno nije dobio naznake da njegova budućnost nije na Stamford Bridgeu. Sterling neće ostati u Chelseaju ako ga ne žele, ali svaki potencijalni potez mora biti onaj koji odgovara svima, uključujući i njegovu obitelj. Sterling je tražio izravan dijalog kako bi se razgovaralo o njegovoj budućnosti, a Maresca je jučer rekao da će se razgovarati s igračem.

Sterling ima još tri godine ugovora s Chelseajem i klub je spreman saslušati ponude. Juventus je prošlog mjeseca kontaktirao Chelsea u vezi s ugovorom za Sterlinga.

19.30 Athleticov novinar David Ornstein javlja kako je Nottingham Forest u pregovorima s Arsenalom za transfer napadača Eddieja Nketiaha. Uvodna ponuda od 29 milijuna eura je prema navodima odbijena.

18.40 The Athletic navodi da su Atletico Madrid i Chelsea postigli dogovor oko transfera Joaa Felixa. Portugalski veznjak će se tako vratiti na Stamford Bridge. Cifra za 24-godišnjaka još nije objavljena, no poznato je da će Felix dobiti šestogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja za još jednu sezonu.

18.00 Ilkay Gundogan oprostio se od reprezentacije Njemačke. Veznjak turskih korijena obratio se pratiteljima putem društvenih mreža s iskazom da je nakon nekoliko tjedana razmišljanja, odnosno otkad je završilo Europsko prvenstvo s njemačkim domaćinstvom, zaključio da je mirovina najbolja odluka. Ovaj 33-godišnjak za Elf je odigrao 82 utakmcie i zabio 19 golova. Pritom se našao na popisu za četiri različita europska i tri svjetska prvenstva.

image
FABRICE COFFRINI Afp

16.55 Transfer Romelua Lukakua je izgleda konačno blizu konkretizacije. Napoli je za njegove usluge ponudio cifru od oko 29 milijuna eura, prema navodima Sky Sporta.

16.28 Ilkay Gündogan je na izlaznim vratima Barcelone. Nakon samo jedne sezone u Kataloniji, Španjolci se pokušavaju riješiti svog veznjaka zbog problema s registracijom igrača. Prema navodima the Athletica, osim interesa iz Turske, Katara i Saudijske Arabije, po Nijemca bi se mogao vratiti i Manchester City, klub iz kojeg je Gűndogan otišao u Barcelonu.

Gűndogan je godinama bio jedan od stožernih igrača Građana, te bi se sada njegovim povratkom ponovno zaoštrila konkurencija u veznoj liniji gdje je uz Rodrija svoje mjesto ustalio Mateo Kovačić.

15:40 Vitor Roque (19) stigao je u Barcelonu kao pojačanje u napadu, no nije se uspio nametnuti te će ovog ljeta promijeniti sredinu. Mladi brazilski napadač je blizu prijelaza u redove Sportinga iz Lisabona. Barca bi željela vratiti uloženih 30 milijuna eura, a uz bonuse bi taj iznos mogao biti i veći, tvrdi Marca.

18.00 Ilkay Gündogan umirovio se od reprezentacije njemačke! Nijemac turskih korijena vijest je iznio putem društvenih mreža, kazavši da je "nakon nekoliko tjedana razmišljanja", odnosno otkad je završio Euro s njemačkim domaćinstvom, zaključio da je "mirovina najbolja odluka". Gündogan je za Elf odigrao 82 utakmice i zabio 19 golova. Pritom se našao na popisu za četiri različita europska prvenstva (2012. - 2024.) i tri svjetske smotre (2014. - 2022.).

14.36 Steven N'Zonzi, bivši igrač Seville i osvajač Svjetskog prvenstva s Francuskom 2018. godine, s 35 godina prešao je iz Turske u Iran. Defenzivni veznjak zamijenio je dres Konyaspora onim iranskog Sepahana te će završnicu svoje karijere odraditi u egzotičnoj ligi u koju su ljetos otišli i veznjak Varaždina Igor Postonjski te napadač Slavena Belupa Tomislav Štrkalj, novi članovi Tractora.

14.05 Sergi Roberto mogao bi ovog ljeta iz Barcelone prijeći u redove novog talijanskog prvoligaša Coma. Tamo je trener Cesc Fabregas, Robertov bivši suigrač iz zajedničkih dana u katalonskom velikanu. Kontakt je već uspostavljen, ali dogovora još nema.

image
URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Urbanandsport/nurphoto/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia

13.30 Napadač Divock Origi je na izlaznim vratima Milana, a talijanski velikan pustit će ga bez odštete. Kako javlja Fabrizio Romano, nekoliko je opcija na stolu, a one uključuju klubove sa Bliskog Istoka te iz američkog MLS-a.

12.56 Slaven Belupo nastavlja potragu za pojačanjima, a ovog tjedna u Koprivnicu bi mogla stići dva poznata HNL lica. Kako piše Podravski list, pred povratkom u redove Farmaceuta je krilni napadač Ivan Dolček koji je prije par sezona za 500.000 eura prodan Hajduku, a posljednji klub bio mu je Dunajska Streda.

Osim njega, pred realizacijom je i transfer Alena Grgića, člana Rijeke koji pokriva sve pozicije na desnoj strani, a već je boravio u Koprivnici na posudbi dok je trener bio Zoran Zekić.

12.15 Ademola Lookman (26) bio je junak finala Europske lige, postigao je hat-trick protiv Bayer Leverkusena kojim je Atalanta u Dublinu stigla do vrijednog trofeja.

Nigerijski reprezentativac nije među kandidatima za današnji nastup protiv Leccea u 1. kolu talijanske Serie A jer je za njega zanimanje pokazao Paris Saint-Germain.

Lookman je sam tražio da propusti ovu utakmicu jer bi mogao realizirati transfer u redove francuskog prvaka. Ipak, u Bergamu još uvijek čekaju službenu ponudu za svog krilnog napadača...

11.15 Raheem Sterling u nedjelju nije konkurirao za momčad Chelseaja u prvenstvenoj premijeri protiv Manchester Cityja, te je njegovo okruženje zatražilo pojašnjenje oko igračeve budućnosti u londonskom klubu.

Za engleskog krilnog napadača i dalje je zainteresiran Juventus, traje ta zagrijanost još od početka ljetnog prijelaznog roka, ali postoji i problem koji se očitava u visini plaće.

Stara dama Sterlingu u ovom trenutku ne može ponuditi tako visoka primanja, pa preostaje vidjeti može li se postići kakvo kompromisno rješenje, pogotovo ako Chelsea više doista ne računa na engleskog reprezentativca.

9.35 Romelu Lukaku sve je bliže Napoliju, otkriva nogometni insajder Fabrizio Romano.

Chelsea je s talijanskim klubom ušao u završnu fazu pregovora, a kako su Englezi otkrili, transferi Lukakua i Osimhena bit će dva zasebna posla.

Londonska momčad odlučila je prodati Lukaku, a Osimhena razmatraju kao jednu od opcija za sam kraj prijelaznog roka.

Lukaku je nedavno dogovorio osobne uvjete s Napolijem, radi se o trogodišnjem ugovoru, i sad samo čeka zeleno svjetlo kako bi službeno mogao preseliti u Napulj.

8.26 Mandela Keita je 22-godišnji belgijski veznjak koji je prošle godine odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju, a ovog ljeta ga je Southampton želio dovesti iz Royal Antwerpa. No, njihova ponuda od 10 milijuna funti (oko 11,7 milijuna eura) je odbijena, a Fabrizio Romano donosi kako bi Keita ipak mogao promijeniti klub do kraja prijelaznog roka. Zainteresiranih je nekoliko klubova uključujući i one iz Italije, tvrdi Romano, a već ranije se pisalo i o zanimanju Leedsa.

7.55 Još jedan nogometaš je odlučio karijeru u europskim klubovima zamijeniti onom u saudijskom nogometu. Gastón Álvarez, 24-godišnji urugvajski stoper je za 12 milijuna eura iz Getafea prešao u Al-Qadsiah gdje se priključio Pierre-Emericku Aubameyangu, Nachu Fernandezu i Koenu Casteelsu.

7.00 Lijep pozdrav, dragi čitatelji! I danas pratimo transfere hrvatskih i stranih klubova. Za početak izdvjamo udarne vijesti s jučerašnje tržnice.

► Jakov Medić napušta Ajax te odlazi na posudbu u Bundesligu. Tamo će postati novi igrač Bochuma, a taj bi se posao trebao realizirati u idućih nekoliko dana.

► Prema pisanju talijanskih medija, mladi talent Slaven Belupa Adriano Jagušić mogao bi put Italije. Navodno je Frosinone za njegove usluge ponudio 500 tisuća eura.

► Ilkay Gundogan je tražio od Barcelone da mu dozvoli da ovog ljeta napusti klub, a Katalonci izgleda nemaju ništa protiv, iako je Hansi Flick istaknuo da se nada da će Gundogan ipak ostati.

► Šutalo je dobio konkurenciju na stoperskoj pozciji. U Ajax na posudbu iz Juventusa stiže Daniele Rugani.

Linker
05. rujan 2024 11:17