Marin Pongračić

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
SMIJEŠI MU SE LIGA PRVAKA

Vatreni je bio na radaru Dinama, a sad ga želi jedna od najvećih senzacija Liga petice

Za Pongračića je navodno zainteresiran bio i Dinamo, no nisu mogli zadovoljiti financijske uvjete igrača
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 16:32

Jedan od hit-igrača Europskog prvenstva u Njemačkoj, Riccardo Calafiori bi prema svemu sudeći trebao biti novo pojačanje Arsenala. Stoga je Bologna, koja će nadolazeće sezone igrati u Ligi prvaka, u procesu pronalaska zamjene za stopera koji je ovog ljeta osvojio Europu.

Prvi na popisu potencijalnih zamjena im je jedan Vatreni. Naime, kako javljaju talijanski mediji, Marin Pongračić bi mogao put Bologne. Nakon sjajne sezone u Lecceu zaradio je mjesto u prvih 11 Hrvatske na Europskom prvenstvu, a sada bi mogao zaraditi i transfer u klub koji igra Ligu prvaka.

Za Pongračića je navodno zainteresiran bio i Dinamo, no na Maksimiru nisu mogli zadovoljiti financijske uvjete igrača koji igra u ligama Petice i koji je u najboljim nogometnim godinama.

Talijanski mediji La Repubblica i Gazzetta dello Sport navode da je Bologna vrlo zainteresirana za usluge hrvatskog reprezentativca, ali do završetka posla ima još puno. Tu je najveći naglasak na Lecce koji će za svoj stup obrane zasigurno tražiti odštetu. Pongračić prema Transfermarktu vrijedi sedam milijuna eura, ali će gotovo sigurno tražiti koji milijun više od toga.

Bologni to ne bi bio preveliki problem jer bi na račun odlaska Calafiorija trebali dobiti nešto manje od 50 milijuna eura. Igrača koji je asistencijom Mattiji Zaccagniju pomogao izbaciti Hrvatsku s Eura u Arsenalu vide kao veliko pojačanje za obranu.

Ako se transfer realizira, Pongračić bi prvi put u karijeri zaigrao u najelitnijem klupskom natjecanju, U karijeri je još igrao za Borussiju Dortmund, Wolfsburg te Red Bull Salzburg.

image

Marin Pongračić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Sjećamo se, Bologna je bila jedna od najvećih senzacija minule sezone i zaradila peto mjesto u Seriji A, što znači i direktni plasman u Ligu prvaka ove jeseni.

Linker
06. rujan 2024 06:51