Josip Šutalo

 MARCEL VAN DORST Nurphoto Via Afp
PRAVI ODGOVOR

Vatreni je glavni krivac za užasnu sezonu? Klub ga se želi riješiti, no on ima drugačije planove: ‘Hoće osvetu‘

Hrvatskog stopera kritičari su proglasili jednim od glavnih krivaca za katastrofalnu sezonu
Piše: SNObjavljeno: 03. srpanj 2024. 16:05

Prošla sezona jedna je od onih koju će to Ajax htjeti što prije zaboraviti. Očekivanja navijača prošlog ljeta bila su velika, minimalni zahtjev bio je da momčad predvođena trojicom Hrvata - Josipom Šutalom, Bornom Sosom i Jakovom Medićem - vrati titulu nizozemskih prvaka u vitrine kluba, no dogodilo se upravo suprotno, Ajax je završivši peti s čak 35 bodova iza prvaka PSV-a odigrao jednu od najgorih sezona u povijesti kluba.

Teško se za takav neuspjeh mogao pronaći isključivi krivac, momčad je kolektivno igrala loše, no jedan od onih koji je tijekom sezone najviše bio na meti kritičara jest Šutalo. Hrvatski stoper prošlog je ljeta stigao iz Dinama u transferu vrijednom 21 milijun eura i potpisao s Ajaxom petogodišnji ugovor, no čini se da bi klub mogao napustiti ranije od planiranog. Vatreni, koji je na Euru u Njemačkoj bio jedan od rijetkih koji je za Hrvatsku odigrao sve minute, od početka nije kliknuo s Ajaxom, uklopio se u sivilo očajne obrane, a probleme mu je prema nekim navodima stvarala i jezična barijera, odnosno loše poznavanje engleskog jezika.

Nizozemski novinari Tim van Duijn i Lentin Goodijk bliski Ajaxu otkrivaju da klub nema Šutala u planovima za iduću sezonu, već radi na dovođenju njegove zamjene, Danielea Ruganija iz Juventusa.

- To što Ajax želi Ruganija, dokaz je da se Šutalo ne uklapa u planove kluba. Ako i proda Hrvata ovog ljeta, Ajax može zaboraviti da će zaraditi na njemu. Upitno je hoće li za njega uopće dobiti iznos koji su platili zagrebačkom Dinamu - navode Nizozemci i otkrivaju da bi pak Šutalo mogao stati na put tom transferu:

- Premda postoji interes za Šutala, čini se da on ima druge planove i ne želi otići iz Amsterdama. Želi osvetu pod novim trenerom Francescom Farioliem.

Linker
03. srpanj 2024 16:33