Borna Barišić i Petar Musa 

 TOM DUBRAVEC Cropix
ŽELI PRODUŽITI UGOVOR

Vatreni odbija Premier ligu i ostaje u redovima drugog velikana s ‘Otoka‘, stiže mu i veznjak Dinama?

Veznjak Dinama je točno ono što Rangersi traže
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 16:59

Prema pisanju portala Football Scotland, Marko Bulat velika je želja škotskog velikana Rangersa. Trener Rangersa Philippe Clement je u potrazi za veznjakom, a Bulat popunjava većinu zahtjeva.

Kako navode u tekstu, Rangersi su Dinamu poslali upit kako bi saznali uvjete oko Bulatovog dolaska. Sada je na Dinamu i igraču da procijene hoće li, i pod kojim uvjetima pustiti Bulata. Dolaskom Ogiware, Robert Ljubičić će se vjerojatno vratiti u vezni red čime bi se otvorio prostor za prodaju Bulata.

Ove sezone Bulat se prometnuo u prvotimca prije no što ga je ozljeda udaljila od prve ekipe. Skupio je 23 nastupa u kojima je zabio pet golova i dodao dvije asistencije. Ukupno je za Dinamo odigrao 73 utakmice uz učinak od šest golova i pet asistencija. Dinamo ga je prije tri godine kupio od Šibenika za 2.2 milijuna eura. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Isti portal piše da Rangersi žele produljiti ugovor hrvatskom reprezentativcu Borni Barišiću. Bivšem igraču Dinama i Osijeka ugovor ističe ovoga ljeta, a Rangersi ga i nakon šest godina suradnje žele zadržati u Glasgowu. Barišić je za njih skupio 224 nastupa u kojima je zabio devet golova i dodao čak 53 asistencije.

Barišić navodno ima ponude iz La Lige, Ligue 1 i Serie A. Ipak, najviše je zagrizao engleski drugoligaš Leeds koji bi Barišića htio u svojim redovima već ove zime. Rangersima se ne sviđa takav scenarij i žele da Barišić ostane u Škotskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:12