Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Vatreni odlazi u Italiju, Dybala napušta Romu, Dinamovac ostao bez rekordnog ugovora

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 22:36

22.40 Još jedan novi premierligaš je aktivan na tržištu. Kako javlja David Ornstein, Southamtpon na jednogodišnju posudbu dovodi Lesleyja Ugochukwua iz Chelseaja.

22.00 Ipswich Town nakon Kalvina Phillipsa dovodi novo pojačanje. Novi premierligaš potpisuje najboljeg strijelca Championshipa iz prošle sezone Sammija Szmodicsa.

21.00 Chelsea i Atletico i dalje pregovaraju o zamjeni Joaa Felixa i Conora Gallaghera. Saga i dalje traje, još ništa nije gotovo...

19.45 Nizozemski mediji javljaju, a potvrđuje i Fabrizio Romano, da su Ajax i Torino postigli dogovor oko posudbe za Bornu Sosu. Talijanski klub će prvobitno preuzeti njegovu plaću, dok će sljedeće sezone imati mogučnost otkupiti njegov ugovor za 7 milijuna eura.

18.45 Sky Sport donosi najnovije vijesti u potrazi Manchester Uniteda za novim veznjakom:

Youssouf Fofana bio je jedna od brojnih veznih opcija koje je Man Utd gledao ovog ljeta. Početni razgovori vođeni su s Monacom, ali njihov interes nikada nije napredovao. PSG-ov Manuel Ugarte i dalje je glavna meta, ali postoji velika razlika u procjeni cijene između dva kluba.

Ugarte se želi pridružiti Unitedu, a PSG je pod malim pritiskom da sklopi dogovor nakon dolaska Joaoa Nevesa. Uz trenutnu cijenu koja izgleda pretjerano visoka, United nastavlja tražiti druge veznjake. U tijeku su pregovori s Burnleyjem oko Sandera Bergea. Svi potencijalni transferi u Unitedu ovisit će o proračunu i procjeni vrijednosti odštete.

18.15 Paulo Dybala je na pragu odlaska u Saudijsku Arabiju. Fabrizio Romano donosi detalje.

17.40 Legendarni Marco Reus službeno je novi igrač LA Galaxyja. Nijemac je nakon 12 godina napustio Borussiju Dortmund te je otišao u MLS.

17.10 Engleski prvoligaš Bournemouth postavit će vlastiti transferni rekord jer je dogovorio kupnju brazilskog reprezentativca Evanilsona za kojeg će Portu platiti čak 47 milijuna eura.

Dvadesetčetverogodišnji Evanilson, koji je prošle sezone za Porto postigao 25 ​​golova u 42 utakmice, ove je godine debitirao i za brazilsku reprezentaciju.Uz odštetu, Porto će dobiti još deset posto od sljedeće prodaje.

Bournemouth, koji je do sada najviše novca izdvojio za Jeffersona Lermu (29 milijuna eura), novu će sezonu započeti u subotu na gostovanju kod Nottingham Foresta u prvom kolu engleske elitne lige. (Hina)

16.50 Brighton nastavlja s aktivnim prijelaznim rokom. Sada su za 40 milijuna funti doveli Georginija Ruttera iz Leedsa.

16.15 André Duarte službeno više nije igrač Osijeka. Kao što smo ranije pisali, Portugalac će put Mađarske gdje će pojačati Ujpest. Osijek je transfer potvrdio na svojim društvenim mrežama.

16.00 Milan i Monaco blizu su dogovora uvjeta oko transfera Youssoufa Fofane. Milan bi trebao iskrcati 25 milijuna eura, a Fofana bi trebao doći u Italiju najkasnije sutra, javlja Fabrizio Romano.

15.40 Torino je objavio kako je realiziran transfer Antonija Donnarumme. Talijanski je vratar potpisao do 30. lipnja 2026. godine.

Donnarumma je rođen u mjestu Castellammare di Stabia 1990. Razvijao se u omladinskim sektorima Juve Stabije i Milana. 2011. godine na posudbi u Piacenzi u Serie B debitirao je u profesionalnom nogometu, a potom i 2013. s Genovom u Serie A. Tijekom karijere nosio je dresove Gubbija, Barija, Asteras Tripolija, Milana (uz nastup u Europskoj ligi) i Padove. S Venecijancima je odigrao posljednje tri sezone u Serie C, skupivši 120 nastupa u službenim utakmicama.

Antonio je brat devet godina mlađeg Gianluigija Donnarumme koji trenutno brani boje PSG-a.

15.15 Stigla je potvrda od Fabrizija Romana: Vatreni će uskoro imati novi klub, pregovori su u završnoj fazi. Više o tome pročitajte OVDJE.

14.45 Genoa je uspjela dovesti pojačanje iz Arsenala. Riječ je o braniču Brookeu Norton-Cuffyju.

Pretpostavlja se da će naknada za 20-godišnjeg braniča iznositi oko 4 milijuna eura.

14.10 Crystal Palace je odbio već treću ponudu Newcastlea za Marca Guehija.

Pretpostavlja se da ponuda iznosi 65 milijuna eura plus 6 milijuna eura bonusa.

Pregovori se nastavljaju, ali Newcastle navodno već traži alternative ako do transfera ne dođe.

image

Marc Guehi

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

14.00 ‘Učinio sam sve što sam mogao kako bih ga zadržao‘, kaže sportski direktor Osijeka Jose Boto na temu odlaska Ramona Miereza s Opus Arene. Zanimljivo je da je Argentinac prvo prihvatio ponudu hrvatskog kluba i odlučio ostati, pa se predomislio... Više pročitajte OVDJE

13.15 Španjolci objavili: Perišić ne dolazi u Barcelonu! Više o tome pročitajte OVDJE.

12.48 Petar Sučić ostao bez ugovora života, više o tome pročitajte OVDJE.

12.27 West Ham je u zadnja dva tjedna prijelaznoga roka zagrizao za Carlosa Solera iz Paris Saint Germaina.

PSG je zasad odgovorio potvrdno na njihov upit o prodaji 27-godišnjeg veznjaka.

Španjolac je prošle sezone nastupio 12 puta u svim natjecanjima, a do kraja ugovora ima još tri godine.

12.05 Napoli je zainteresiran za dovođenje Scotta McTominaya, veznjaka Manchester Uniteda. Sky Italia piše kako Napolitanci trenutačno ne mogu kupiti škotskog reprezentativca, mogli bi ga dovesti samo na posudbu.

Naime, Napolijev sportski direktor je u Londonu gdje pregovara o kupnji napadača Romelua Lukakua iz Chelseaja i veznjaka Billyja Gilmoura iz Brightona. Situacija se može promijeniti ako Napoli proda svog napadača Victora Osimhena, tada će imati i novca za kupovinu novih igrača...

11.35 Argentinski trener Mauricio Pochettino novi je izbornik američke nogometne reprezentacije, piše "New York Times".

Pochettino bi trebao američku reprezentaciju voditi najmanje do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine, čiji će domaćin uz Kanadu i Meksiko biti Sjedinjene Američke Države.

Bivši američki izbornik Gregg Berhalter dobio je otkaz nakon što su SAD ispale u grupnoj fazi Copa Americe.

image

Mauricio Pochettino

OLI SCARFF Afp

Njujorške novine prošli su tjedan objavile da je 52-godišnji Pochettino prva meta Američkog nogometnog saveza.

Pochettino do sada nikada nije vodio niti jednu reprezentaciju, ali je vodio Espanyol, Southampton i Tottenham između 2009. i 2019., a onda nekoliko godina PSG i Chelsea.

SAD će 2026. godine zajedno s Kanadom i Meksikom bit će domaćini prvog Svjetskog prvenstva na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija. (Hina)

10.45 Marco Reus (35) napokon je potpisao ugovor s Los Angeles Galaxyjem, izvijestio je ESPN. Službena objava kluba očekuje se tijekom četvrtka.

image

Marco Reus

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Njemački ofenzivni veznjak napustio je Borussiju Dortmund za koju je igrao od 2012. godine te je u 294 nastupa postigao 120 pogodaka. Za reprezentaciju Njemačke Reus je zabio 15 golova u 48 utakmica.

Američki MLS dobit će u Reusu još jednu veliku zvijezdu u poznim nogometnim godinama, nakon dolaska Lionela Messija, Jordija Albe, Luisa Suareza, Oliviera Girouda...

10.00 Chelsea i Napoli pregovaraju o razmjeni igrača. Romelu Lukaku je još uvijek član Bluesa, no na njega odavno ne računaju na Stamford Bridgeu, a Antonio Conte rado bi ga doveo u Napoli.

Chelsea pak želi vrhunskog napadača, rješenje bi svakako bio Victor Osimhen koji želi otići iz Napolija, no zasad nema dogovora zbog razilaženja u vrednovanju igrača.

Naime, kako tvrdi The Sun, Chelsea želi 40 milijuna funti za belgijskog reprezentativca, dok Napoli smatra da on vrijedi 30 milijuna.

Za Osimhena u Napulju traže 100 milijuna funti, pa tek treba vidjeti hoće li se klubovi na kraju uspjeti dogovoriti...

9.30 Kalvin Phillips je na rubu dogovora o posudbi u Ipswich Town.

Engleski reprezentativac trebao bi se preseliti na Portman Road, javljaju Englezi.

28-godišnji Phillips proveo je prošlu sezonu na posudbi u West Hamu nakon što nije uspio učvrstiti poziciju u momčadi Manchester Cityja. Za Građane je potpisao prije dvije godine kada je došao iz Leeds Uniteda u ugovoru vrijednom 42 milijuna funti.

8.52 Njemački nogometaš Brajan Gruda novi je član Brightona, objavio je u četvrtak engleski klub na svojim službenim stranicama.

Dvadesetogodišnji Gruda je s Brightonom potpisao ugovor do kraja sezone 2027./2028., a engleski je klub, prema pisanju medija, za njega platio 30 milijuna eura.

Gruda je u Premier ligu došao iz Mainza za koji je zabio četiri gola i dodao tri asistencije u 30 ligaških utakmica prošle sezone.

image

Brajan Gruda

HEIKO BECKER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Prije Europskog prvenstva u Njemačkoj bio je u proširenom sastavu na pripremama njemačke reprezentacije, ali na kraju nije dobio poziv za nastup na domaćem Europskom prvenstvu.

Engleska Premier liga počinje ovog vikenda susretom u petak navečer između Manchester Uniteda i Fulhama. Brighton svoju prvu utakmicu igra u subotu u 16 sati kada će ugostiti Everton. (Hina)

8.00 Hoće li Dinamo u završnici ljetnog prijelaznog roka dobiti veliko pojačanje u napadu? Više o tome pročitajte OVDJE.

7.10 Zvučno pojačanje u svoje redove doveo je engleski Burnley. Sin čuvenog Ronaldnih, João Mendes, potpisao je za novopečenu momčad Championshipa, nakon što se nije uspio nametnuti u Barceloni.

7.00 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Jučerašnji dan obilježio je odlazak Marcela Brozovića iz hrvatske reprezentacije. Danas nas čekaju nova uzbuđenja, pa tako i na ljetnom mercatu, a dok čekamo nove završene poslove, donosimo neke od najzanimljivijih vijest od jučer:

- Dinamo je potvrdio dolazak Jana Oliverasa iz Rome.

- Manchester United je obavio dvoj najveći posao ljeta, potpis na novi ugovor stavio je Bruno Fernandes.

- Dogovoren je transfer Désiré Douéa u PSG za gotovo 60 milijuna eura.

- Nakon što se doznalo da bi klub mogao napustiti Anton Matković, sada smo sve bliže potvrdi transfera stopera Andrea Duartea u Ujpest.

Linker
15. kolovoz 2024 23:36