Ivan Perišić i Marin Pongračić

 Michael Taeger/imago Sportfotodienst/profimedia
ODLUKA JE PALA

Vatreni stigao na liječnički pregled, postaje treći najveći transfer u povijesti kluba

Marin Pongračić bio je na korak od odlaska u Rennes, no karijeru će nastaviti u Fiorentini
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 11:11

Marin Pongračić odabrao je destinaciju u kojoj će nastaviti karijeru. Iako se činilo da je transfer u Rennes već gotova stvar, u cijelu priču umiješala se Fiorentina te će Vatreni nastaviti sa svojom karijerom na "Čizmi" jer u Firencu prelazi iz Leccea.

Talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira objavio je da će Pongračić obaviti liječnički pregled i onda potpisati ugovor na pet godina. Trebao bi zarađivati 2,1 milijun eura po sezoni.

Što se tiče odštete, Lecce bi trebao dobiti 14 milijuna eura, a tu su i bonusi s kojima bi 26-godišnji hrvatski stoper trebao postati treći najveći izlazni transfer u povijesti kluba, iza Mortena Hjulmanda (19,5 milijuna eura) i Mirka Vučinića (15,75 milijuna eura).

U prošloj sezoni Pongračić je upisao 38 nastupa za Lecce, a dobre izvedbe zapale su za oko i Zlatku Daliću te je bio dio reprezentacije na Euru, a od prve minute krenuo je protiv Španjolske i Italije. Fiorentina će mu biti šesti klub u karijeri (München 1860, Red Bull Salzburg, Wolfsburg, Borussia Dortmund, Lecce).

Linker
07. rujan 2024 11:45