Martin Erlić

 RONALD GORSIC Cropix
SVE SE OKRENULO

Vatreni stiže na najveću nogometnu scenu: Već je bio pred potpisom, a onda se dogodio veliki preokret

Ima 26 godina i savršen mu je trenutak za novi iskorak
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. srpanj 2024. 21:34

Martin Erlić odlazi iz Sassuola, ispadanje kluba u Serie B bio mu je jasan signal da ovog ljeta napravi transfer. Spominjali su se brojni zainteresirani klubovi poput Atalante, Monze, njemačkih Hoffenheim i Stuttgarta, da bi se tijekom utorka činilo kako je Torino taj, da će Erlić biti novi stoper Bikova. O tome su pisali i brojni talijanski mediji. Međutim, najnovije vijesti s Apenina govore da je Erlić na milimetar od Bologne, te će po svemu sudeći karijeru nastaviti na stadionu Renato Dall‘Ara. To je klub koji igra u Ligi prvaka i čiji je novi trener Vincenzo Italiano koji ga je vodio u Speziji. To su dva jaka razloga koja hrvatskog reprezentativca mame u Bolognu.

Kako se samo nešto ranije činilo da je pred potpisom za Torinu jer taj je transfer zamalo bio dogovoren, treba pričekati da se realizira posao s Bolognom, da službeno potpiše, da nešto ne iskrsne u zadnji čas, no ako ne bude novog preokret Erlić će imati i petu talijansku adresu. Ranije je igrao u školi Parme te potom za Speziju, Südtirol na posudbi i Sassuolo. Pritom je izgradio odlične odnose s gazdama u Sassuolu i tamošnjim ljudima u klubu.

image

Martin Erlić

ANTE CIZMIC Cropix

To su sjajne vijesti za izbornika Zlatka Dalića koji na taj način dobiva još jednog igrača na najvišoj razini u Ligi prvaka. Erlić ima 26 godina i savršen mu je trenutak za novi iskorak, za dolazak na najveću nogometnu scenu pa samim time i viši rejting u svijetu nogometa. Valjda onda i među Vatrenima...

Zanimljiv je koloplet zbivanja u Italiji. Thiago Motta postao je novi trener Juventusa jer Stara dama želi se vratiti na vrh. Na taj način oslobodio je mjesto u Bolognu koja je angažirala Italiana iz Fiorentine. Viole su si kao pojačanje dovele Marina Pongračića, koji je igrao dvije utakmice za Vatrene na Euru i također mu karijera ide ulazno, a Italiano je bacio oko na dobro mu poznatog Erlića. Ugovor sa Sassuolom ga veže do 2026. godine, prema transfermarktu vrijednost mu je tri milijuna eura, ali kako su ispali u niži rang jasno je Sassuolu da na njemu ne mogu očekivati veliku zaradu.

image

Martin Erlić

SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp

Kad je kao glavna opcija slovilo da bi Erlić mogao u Torino njegov nekadašnji trener u Speziji, prije Italiana, Pasquale Marino za Tuttosport je kazao:

- Ako Torino uzme Erlića napravit će sjajan posao. Martin je već pokazao važne stvari, došao je do točke da bude dio hrvatske reprezentacije, s kontinuitetom posljednjih godina između ostaloga i na svjetskom i europskom prvenstvu. Još uvijek može rasti jer ima neslućeni potencijal i goleme mogućnosti poboljšanja.

image

Martin Erlić

LUCA DILIBERTO/IPA SPORT/IPA-A/PA IMAGES/PROFIMEDIA Luca Diliberto/ipa Sport/ipa-a/pa Images/profimedia

Kad te bivši treneri toliko cijele i hvale kao što je slučaj s Erlićem to je samo po sebi velika pobjeda, nije čudno što se toliko klubova borilo za njega, a bude li sve po planu pred njima je i elita – Liga prvaka. Novi iskustvo i nove dimenzije. Podsjećamo da je u Italiji od 2014. godine, dakle stigao je sa 16 godina iz Rijeke, gdje je boravio u dijelu staža u mlađim uzrastima. Za Vatrene je debitirao 2022. godine u Ligi nacija, a igrao je i u finalu toga natjecanje 2023. godine sa Španjolskom u Rotterdamu.

Bologna je prošle sezone napravila sjajan rezultat u prvenstvu kad je bila četvrta i čeka je golem posao jer neki su igrači otišli, zato su im i nužna pojačanja. Zato je bacila oko na Erlića...

Linker
08. rujan 2024 22:29