Petar Musa (desno)

 TOM DUBRAVEC Cropix
DOGOVOR NA POMOLU

Vatreni u ozbiljnim pregovorima s portugalskim velikanom, trebao bi potpisati ugovor do 2027. godine

Dobre vijesti za hrvatskog reprezentativca prenosi i portugalski Record
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. studeni 2023. 10:25

Sudbine Seville i PSV Eindhovena u Ligi prvaka mogle bi biti odlučene danas na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, jer Španjolci su i dalje bez pobjede i imaju samo dva boda, dok njihovi gosti zauzimaju drugoplasiranu poziciju s pobjedom i dva neriješena rezultata iz četiri susreta.

Stara priča se ponavlja, dominacija Andalužana u Europskoj ligi nije prenesena u Ligu prvaka i Sevilla je potencijalno samo 90 minuta udaljena od potpunog napuštanja kontinentalnog nogometa ove sezone.

Ivan Rakitić imao je punu minutažu u momčadi Diega Alonsa u posljednje dvije utakmice španjolskog prvenstva, a u pretposljednjoj je postigao i pogodak. Ipak, protiv Arsenala u Ligi prvaka dobio je posljednjih 26 minuta, a tamošnji mediji smatraju kako će i danas priliku dobiti s klupe za pričuve, dok će trojac u sredini terena za Španjolce činiti Boubakary Soumare, Djibril Sow i Fernando.

image
CRISTIANO MAZZI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Benfica i Inter iz Milana susreću se danas na Estadio da Luzu po četvrti put u 2023. godini. U reprizi prošlosezonskog četvrtfinala, Benfica je već eliminirana, a Inter je zapečatio svoje mjesto u nokaut fazi, no pozicije u skupini i dalje bi mogle biti vrlo važne za oba sastava. Benfica će nastojati spasiti barem mjesto u Europskoj ligi.

Petar Musa trebao bi čini središnji dio ofenzivnog trozupca Portugalaca, dok će pozicije krila zauzeti Angel di Maria i Rafa Silva. Dobre vijesti za hrvatskog reprezentativca prenosi i portugalski Record, koji navodi kako Benfica radi na produženju ugovora s Musom s trenutne 2027., na dodatne dvije godine.

Luka Sučić pretpostavljen je u prvoj momčadi Red Bull Salzburga na gostovanju kod Real Sociedada, dok bi Roko Šimić također mogao startati. Postojale su velike nade da bi Austrijanci mogli napraviti iznenađenje u teškoj skupini i napredovati nakon pobjede na gostovanju kod Benfice u prvoj utakmici. Međutim, sve njihove sljedeće tri utakmice u skupini završile su porazom. Sada im dva remija u posljednje dvije utakmice jamče plasman u Europsku ligu.

Linker
27. srpanj 2024 02:03