VOJKO BASIC Cropix
HIT PRIJELAZNOG ROKA

Velika nada hrvatskog nogometa otvoreno o transferu: ‘Hajduk? Za moj bi razvoj najbolji bio odlazak u Dinamo!‘

Nadareni veznjak teško će se još dugo zadržati u redovima kluba s Kajzerice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 09:13

Nakon dva slobodna dana nogometaši Lokomotive u ponedjeljak su se okupili na Kajzerici i pripremaju se za prvenstveni start i nedjeljno domaćinstvo Istri (Kranjčevićeva, 21 sat). Trener Silvijo Čabraja na treningu ima gotovo sve igrače, izvan stroja je Bulatović, ozlijedio je mišić i oporavljat će se barem dva tjedna.

Luka Stojković i Lukas Kačavenda nakon nastupa za Hrvatsku na Euru za mlade reprezentacije (do 21 godine) preskočili su pripreme u Nizozemskoj, ali su se priključili momčadi na vježbanju u Zagrebu.

Odrađivanje obveza

Iako je izvjesno da će u novoj sezoni promijeniti sredinu, još uvijek su Lokomotivini igrači i odrađuju svoje obveze. Postoji zanimanje za nadareni dvojac s Kajzerice, iz HNL-a i iz inozemstva, a posljednjih se dana pojavila glasina da se u utrku za Stojkovića uključio i Hajduk...
- Iskreno, ne znam za to, niti uopće razmišljam o tome. Fokusiran sam na treninge s Lokomotivom, želim posve spreman dočekati novu sezonu, ma gdje igrao. A moji menadžeri brinu brigu oko možebitnog transfera - rekao nam je Stojković.

image

Luka Stojković

RANKO SUVAR Cropix

Jeste li možda malo nervozni zbog ove neizvjesnosti oko budućnosti, brine li vas ta nepoznanica gdje ćete nastaviti karijeru?
- Bilo bi svakako bolje da se već sad sve zna, ali prijelazni rok traje do početka rujna i vidjet ćemo što će se dogoditi. Ponavljam, ne zamaram se time, najvažnije je da dobro treniram i pripremim se za novu sezonu. Lokomotivin sam igrač i sve svoje obveze prema klubu uredno izvršavam. Budem li na Kajzerici kad krene sezona, dat ću opet sve od sebe u dresu Lokosa, kao što je to i dosad bilo.

Definitivnu ste afirmaciju doživjeli prošle sezone. Sjajan je potez povukao trener Čabraja pogurnuvši vas u sredinu, na poziciju iza napadača, na tom ste mjestu iskazali sve vrline i prometnuli ste se u jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa...
- Prezadovoljan sam prošlom sezonom. Zanimljivo, kad mi je trener rekao da ću s krila preseliti u sredinu, nisam baš bio najsretniji! Pomislio sam, naime, da mi neće odgovarati ta pozicija. Razmišljao sam da mi je lakše na krilu, jer praktički imam sve pred sobom, dok mi je u sredini uvijek suparnik “na leđima”. Međutim, dobro sam se snašao, često sam u kontaktu s loptom, a to je ono što najviše volim, najdraže mi je imati loptu u nogama.

Europska natjecanja

Jednom ste nam rekli da ste dinamovac, pa možete li se onda zamisliti u splitskom klubu?
- Ha, ha, ha... Znam samo iz napisa u medijima za Hajdukovo zanimanje. Ne znam, stvarno ne znam što da vam odgovorim na taj upit...

A kad biste vi birali gdje ćete nastaviti karijeru, kakav biste put izabrali?
- Za moj bi razvoj najbolji bio odlazak u Dinamo! Ostao bih u HNL-u, skupljao bih iskustvo, još bih se više afirmirao, a i osjetio bih igranje u europskim natjecanjima - rekao nam je Stojković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:53