TOM DUBRAVEC Cropix
DOGOVOR NA POMOLU

Velika prilika za povratak na Dalićev radar: Hrvat stiže u Premier ligu, Englezi već poslali ponudu?!

Izgledno je da će Španjolci prihvatiti ponudu jer već rade na realizaciji novog transfera
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 19. siječanj 2024. 19:02

Ivo Grbić pred vratima Sheffield Uniteda? Posljednje plasirani klub engleske Premierlige zainteresiran je za povremenog Vatrenog (dva nastupa). Ugovor s madridskim Atleticom Grbiću istječe u lipnju ove godine, a Sheffield Unitedu očigledno treba kvalitetan vratar budući da je klub s Bramall Lanea primio uvjerljivo najviše golova ove sezone (čak 49!).

U dosadašnjem dijelu sezone vrata Sheffield Uniteda čuvao je najčešće 33-godišnji Wes Foderingham. Klub iz Južnog Yorkshirea nudi Španjolcima za Grbića dva milijuna funti (oko 2,32 milijuna eura). Izgledno je da će Atletico prihvatiti ponudu, jer Madriđani već rade na realizaciji novog transfera. Umjesto hrvatskog vratara, meta madridskog kluba je 25-godišnji Rumunj Horatiu Moldovan. Odšteta za rumunjskog čuvara mreže iznosi oko milijun eura.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Vratar bukureštanskog Dinama nedavno je spominjan u kontekstu zagrebačkog imenjaka. No, trener "modrih" Sergej Jakirović ustvrdio je kako nije nikada čuo za tog čovjeka. Zanimljivo, Moldovan se već i ranije provlačio španjolskim medijima kao potencijalno pojačanje seviljskog Betisa, predstojećeg Dinamovog protivnika u Konferencijskoj ligi. Na koncu bi mogao zauzeti Grbićevo mjesto na klupi Atletica, kao pričuva nedodirljivom Janu Oblaku.

Ove sezone Ivo Grbić je posve nestao iz svih planova trenera Diega Simeonea. Nije upisao nijedan nastup za momčad Atletica (prošle je sezone imao 13). Sheffield United za 28-godišnjeg Grbića velika je prilika za revitalizaciju karijere i eventualni povratak u krug reprezentativnih kandidata.

Linker
26. travanj 2024 04:54