Georgij Sudakov

 NICOLAS TUCAT Afp
HVALI GA I HRVAT

Velikani poludjeli za wunderkindom od 150 milijuna eura: ‘Volim način na koji igra Modrić‘

Georgij Sudakov, 21-godišnji veznjak Šahtara iz Donjecka, privukao je pažnju mnogih poznatih klubova
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 21:00

Ukrajinski prvoligaš Šahtar iz Donjecka ne prestaje biti jedna od vodećih destinacija skauta s adresom top klubova Europe. U siječnju prošle godine ofenzivac Mihajlo Mudryk postao je najskuplji izlazni transfer u povijesti ukrajinskog kluba nakon što je za 70 milijuna eura prodan u Chelsea, a već nadolazećeg prijelaznog roka rekord bi mogao postati stvar povijesti.

Naime, europski mediji tvrde da velikani stoje u redu za Georgija Sudakova, 21-godišnjeg veznjaka koji je odrastao u Šahtaru. Sudakov je u prosincu proglašen najboljim igračem ukrajinske lige, a u siječnju ga je nahvalio i trener ukrajinske momčadi, hrvatski stručnjak Marino Pušić.

Pušićeve pohvale

- On je iznimno talentiran nogometaš. Talent dolazi od prirode ili Boga, ali morate nešto učiniti s njim da biste ga razvili. Kao što uvijek kažemo, naporan rad pobjeđuje nad talentom. Sudakov je igrač koji može i želi puno raditi, razvija se svaki dan, pametan je nogometaš i sposoban vrlo brzo učiti. Sve su to karakteristike koje će ga učiniti boljim - govorio je hrvatski stručnjak za kormilom Šahtara.

Obistine li se napisi koji su trenutačno samo u domeni nagađanja, Darijo Srna mogao bi debelo premašiti svoj najunosniji posao, jer za Sudakova, koji ima ugovor do ljeta 2028. godine, vrijedi otkupna klauzula od čak 150 milijuna eura! Naravno, postoji mogućnost da se dogovori i manji iznos, ali ne vrijedi nagađati dok netko od klubova ne učini prve korake. Spomenuti mediji pišu da je Sudakov privukao interes niza top europskih klubova - Bayern, Manchester City, Liverpool, Barcelona, Juventus i Napoli drže ga na oku i mogli bi razmisliti o ulasku u pregovore.

- Lijepo je znati da su me druge momčadi prepoznale, ali na meni je da nastavim raditi umjesto da mislim o tome - kazao je ovaj veznjak, te dodao da mu je plan jednog dana zaigrati u jednoj od pet najjačih liga Europe, a otkrio je i tko su mu nogometni uzori...

Visoka razina

- Volim način na koji igra Luka Modrić, a sviđa mi se i Phil Foden. Mislim da je on vrhunski igrač i da pokazuje odlično kvalitetu. Spomenuo bih i Nicoloa Barellu iz Intera. Svi oni kreativni su nogometaši s izvrsnom završnicom, već dugo vremena igraju na visokoj razini - rekao je Sudakov, koji je dosad upisao i 13 nastupa za reprezentaciju Ukrajine.

Linker
23. travanj 2024 18:20