PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
FINANCIJSKA INJEKCIJA

Veliki dan za Hajduk, na Poljudu pada povijesni posao. Stižu milijuni, samo je pitanje iz kojeg dijela Europe

Jakobušić je vrlo tvrd pregovarač te je postavio cijenu ispod koje ne želi razgovarati
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. rujan 2023. 10:00

Danas je zadnji dan prijelaznog roka u Ligama petice i brojnim drugim europskim ligama. Danas će po svim najavama biti i veliki dan za Hajduk, dan u kojem bi Luka Vušković (16) trebao biti akter u jednom od najvećih transfera u povijesti kluba.

Hajduk je u posljednjih nekoliko dana u velikoj ofenzivi po pitanju dovođenja igrača. Stigao je Uremović, navodno stiže i Žaper, a naveliko se spominje i jedan krilni napadač, koji bi trebao doći iz inozemstva. Ne zaboravimo da je Hajduk ovoga ljeta već doveo niz igrača (Odjidja, Moufi, Diallo, Šarlija i Dajaku), a svi oni imaju svoju cijenu. S druge strane opipljivije novce Hajduk je dobio samo od transfera Jana Mlakara, koji je otišao za tri milijuna eura, od kojih su Hajduku pripala dva.

Stoga je logično da se mnogi (opet) pitaju od kud Hajduku novci za tolika pojačanja? Izostala je europska zarada jer su Bijeli odmah ispali od PAOK-a, izlazni transferi bili su skromni, a vjerovati da klub budžet od 25 milijuna eura može zatvoriti novcem od članarina, ulaznica, sponzora i Fan Shopa nikako nije realno.

Zato je transfer Luke Vuškovića iznimno važan za financijsku stabilnost Hajduka. Znamo da je proljetos Hajduk na stolu imao iznimno unosnu ponudu PSG-a - spominjalo se čak i 11 milijuna eura - ali posao je propao zbog otezanja Vuškovićeve strane koja je željela saslušati sve ponude Engleskih klubova. Od tada je prošlo nekoliko mjeseci, Vušković više nije toliko "vruća" roba, nema ga na terenu, što zbog ozljeda, što zbog toga što je navodno obitelj donijela odluku da svakako napušta Poljud. Pa se samo čeka transfer.

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

Međutim, veliko je pitanje gdje bi mogao završiti? Kažu nam da je nekoliko engleskih klubova i dalje u redu, a s druge strane da je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić ponovno viđen u Parizu. Je li PSG spreman poslati novu ponudu?

Vušković je i dalje drugi najskuplji igrač na svijetu u svom godištu. Mladi Splićanin na Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, samo Barcelonino čudo od djeteta - Lamine Yamala - vrijedi više, čak 25 milijuna. Naravno da Vuškovića i dalje mnogi žele u svom klubu, ali cijena od 10 milijuna ipak više nije realna. Premda je Jakobušić vrlo tvrd pregovarač, te je postavio cijenu ispod koje ne želi razgovarati.

Čak i pod cijenu da se transfer ne dogodi, što bi financijski bio težak udarac Hajduku. Međutim, Jakobušić već gotovo tri godine na Poljudu iz dana u dan živi u financijskoj neizvjesnosti, ali se ne to ne obazire nego nastavlja slagati svoj mozaik Hajduka koji bi u svibnju trebao donijeti naslov prvaka.

Kako sada stvari stoje, Luka Vušković neće biti dio tog Hajduka koji će loviti titulu. Pariz ili neki od engleskih "satelita"? Naime, Vušković sa 16 godina u ovom trenutku ne može kao stranac igrati u Premier ligi, takvi su tamošnji pravilnici...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. srpanj 2024 09:29