Marin Pongračić

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
‘SVE JE DOGOVORENO‘

Veliki obrat u slučaju Pongračića. Vatreni odbio Francuze, za 14 milijuna eura ide u drugi klub

Potpisat će do ljeta 2029. godine za plaću od 2,1 milijuna eura po sezoni
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 12:21

Premda se posljednjih tjedana uvelike pisalo o transferu Marina Pongračića iz Leccea u Stade Rennes, francuski klub ostaje "kratkih rukava". Talijanski insajder Nicolo Schira i francuski list Ouest France složno tvrde - dogodio se veliki preokret, Vatreni ide u Fiorentinu!

Portal Transfermarkt piše da su "Lecce i Rennes već dogovorili transfer po cijeni od 15 milijuna eura plus bonusi, sljedeći korak trebali su biti liječnički pregledi, no to se vjerojatno neće dogoditi". Pongračić, naime, naginje ka ostanku u Italiji, a Fiorentini bi odlično pristajao jer upravo su ostali bez srpskog stopera Nikole Milenkovića, koji je prešao u Nottingham Forest za 14 milijuna.

Lecce će za Pongračića dobiti 14 milijuna eura odštete, tvrdi Schira, uz dodatak da je stoper Vatrenih već "sve dogovorio s Fiorentinom, te pristao na ugovor do 2029. godine s 2,1 milijuna eura sezonske plaće".

Klub iz Firence trenutno broji šest stopera, s tim da bi Milenković, ususret spomenutom transferu u Premier ligu, uskoro trebao biti "izbrisan" iz knjiga. Stoga, Pongračić će imati konkurenciju u Lucasu Martinezu Quartai, najistaknutijem tamošnjem centralnom braniču s kojim bi mogao igrati u paru, a tu su još Luca Ranieri, Lorenzo Lucchesi, Pietro Comuzzo i Dimo Kratsev.

Pongračić će nadolazeće sezone loviti i europski nogomet, budući da je Fiorentina na račun osmog mjesta iz prošle sezone završila u play-off rundi za Konferencijsku ligu.

Linker
23. kolovoz 2024 02:45