Leon Oroz i Velimir Zajec

 Privatni arhiv
DOČEKAO GA ZAJEC

Veliki talent vratio se u Dinamo. Imao je ponudu moćne Borussije Dortmund, a izabrao je Maksimir

Radi se o mladom nogometašu koji je već bio u Dinamu, tada je u 26 utakmica postigao 28 golova
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2024. 06:02

U sjeni transfernih događaja koji se ovog ljeta s zanimanjem prate kad je Dinamo u pitanju, stigla nam je vijest da je modri klub potpisao trogodišnji stipendijski ugovor s Leonom Orozom, dečkom koji je rođen 31. ožujka 2008. godine, a u plavi dom stigao je iz Kaiserslauterna.

Radi se o mladom nogometašu koji je već bio u Dinamu, igrao je za plave ‘zagiće‘, tada je u 26 utakmica postigao 28 golova. Iako je već tada proglašen talentom na kojeg treba obratiti pozornost, životni put mu se promijenio jer su roditelji otišli živjeti u Njemačku, pa je Leon otišao s njima. Nastavio je s naravno s nogometom, igrao je za mlađe dobne kategorije Stuttgarta i svojeg posljednjeg kluba, već spomenutog Kaiserslauterna.

image

Leon Oroz

Privatni arhiv

Prije nego što se odlučio za povratak u Dinamo, imao je ponude Herthe i Borussije iz Dortmunda, ali prevagnula je želja za dolaskom u Maksimir. Ljevak je, a može u veznom redu igrati na pozicijama ‘šestice‘ i ‘osmice‘, kažu upućeni da ima odličan pregled igre i sjajan udarac.

I još jedna zanimljivost. Leon Oroz je u ‘zagićima‘ Dinama svojedobno igrao s Patrikom Horvatom i Leonom Jakirovićem, mladim dečkima koje je trener Sergej Jakirović uz Nou Mikića, Branka Pavića i Marka Zebića nakon austrijskih priprema ostavio u rosteru prve momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. srpanj 2024 16:47