Giannis Papanikos/zuma Press/profimedia
TRANSFER BOMBA

Veliki transfer u redovima Crvene zvezde, potpisali najskupljeg ikad: ‘On je najbolji u zadnjih 30 godina‘

Hwang je stigao iz redova grčkog Olympiakosa za odštetu vrijednu pet milijuna eura
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 05. rujan 2023. 10:54

Južnokorejski reprezentativac In-beom Hwang (26) novi je igrač Crvene zvezde. Hwang je stigao iz redova grčkog Olympiacosa za odštetu od pet milijuna eura, čime je postao najskuplje pojačanje u povijesti beogradskog kluba.

Grčki klub bio ga je primoran prodati zato što nije uspio izboriti plasman u skupine Lige prvaka. Veznjak je prije Olympiacosa nastupao za Daejeon Citizen, Vancouver, Rubin Kazanj i FC Seoul, a u grčkom klubu je proveo jednu sezonu, kada je stigao iz redova Rubina.

Predsjednik Zvezde Zvezdan Terzić opisuje Hwanga kao najboljeg igrača kluba u zadnjih 30 godina. Hwang je prošle sezone proglašen najboljim igrač Olympiacosa od strane navijača. Za reprezentaciju Južne Koreje upisao je 45 nastupa i pet golova.

Njegova situacija u Olympiacosu je bila komplicirana s pravne strane, pa su tako njegovi odvjetnici smatrali kako je igraču ljetos istekao ugovor, dok su Grci smatrali da je i dalje pod ugovorom i izvisili cijenu od 15 milijuna eura za Hwanga. Došlo je do kompromisa zahvaljujući kojem je Hwang ipak postao novi igrač Zvezde i potpisao četverogodišnji ugovor.

Linker
11. svibanj 2024 22:14