Screenshot (NK Osijek)
STIGAO REPREZENTATIVAC

VIDEO: Gotovo je! Osijek doveo veliko pojačanje, zaključen dugoočekivani transfer na Opus Areni

U utorak je tijekom dana odradio liječničke preglede, a u srijedu zadužio novu opremu, ali i stari broj
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 16:13

Bijelo-plavi, sad smo na istoj strani - poručio je Enis Cokaj na kraju videa kojim je potvrđen njegov dugo očekivani dolazak na Opus Arenu.

Nije Cokaj gubio vrijeme, čim je iz Grčke stigla sva potrebna dokumentacija stavio se na raspolaganje treneru Bijelo-plavih i odmah uključio u trenažni proces. Zoran Zekić dobio je veliko pojačanje u veznom redu, igrača čiji je dolazak Osijek prethodnih mjesec dana pokušavao zgotoviti. Pregovori s Panathinaikosom nisu bili lagani, bilo je dosta uspona i padova, dvije su strane dugo tražile pravi model dogovora prihvatljiv za sve i na koncu pronašle zajednički jezik. Albanski reprezentativac među bijelo-plavima će na posudbi provesti ostatak sezone, a Osijek će na ljeto imati mogućnost otkupiti njegov ugovor po već definiranim uvjetima. O kojem je iznosu riječ nije službeno potvrđeno, no grčki mediji špekuliraju kako je riječ o okrugloj cifri - milijun eura što je zapravo identičan iznos za kojeg je u ljeto 2022. Panathinaikos otkupio Cokaja od Lokomotive. Ukoliko se u Osijeku na ljeto odluče isplatiti klauzulu tada nikakvih iznenađenja ne bi trebalo biti jer su na Opus Areni već dogovorili sve uvjete sa Cokajem oko ugovora.

Cokaj je samo dan nakon što je u nedjelju odigrao vjerojatno i svojih posljednjih pola sata u grčkom prvenstvu već bio na putu za Osijek, u utorak tijekom dana odradio liječničke preglede, a u srijedu zadužio novu opremu, ali i stari broj. Na dresu će, naime, nositi broj 18 koji ga je pratio čitavu karijeru. Od ranijih vlasnika tog broja među bijelo-plavima najpoznatiji je Domagoj Vida koji je jedno kratko vrijeme dužio 18 na dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:28