Robert Ljubičić

 SCREENSHOT X
SVE JE SLUŽBENO

VIDEO: Ljubičića u Ateni dočekalo brdo novinara i fotoreportera, potom je uslijedio liječnički i završetak posla

U Dinamo je stigao prije godinu i pol dana iz bečkog Rapida za tri milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2024. 16:13

Robert Ljubičić u kolovozu prošle godine u Ateni je zabio pogodak koji je Dinamu nudio prolaz u play-off Lige prvaka, ali AEK je u sudačkoj nadoknadi Modre udaljio od pohoda na elitno natjecanje. Sada, pet mjeseci kasnije, 24-godišnji polivalentni igrač stigao je u grčku prijestolnicu, gdje je potpisao ugovor upravo za AEK. Već u zračnoj luci dočekali su ga novinari i fotografi, a zatim se uputio na liječnički pregled.

Nakon svih detalja na službenoj internetskoj stranici grčki nogometni klub AEK je kasnije tijekom dana i potvrdio kako je posao gotov. Po mnogim izvorima ovaj je transfer vrijedan oko četiri milijuna eura.

Ljubičić, inače rođen u Beču, u Dinamo je došao tijekom 2022. godine. Osvojio je jedan naslov prvaka Hrvatske te dva hrvatska Superkupa. Ukupno je za Dinamo odigrao 78 utakmica te je postigao šest pogodaka uz devet asistencija. Premda je u Dinamo doveden kao vezni igrač gotovo cijelo vrijeme je popunjavao rupu i manjak opcija na lijevoj bočnoj poziciji.

Prije Dinama je igrao za bečki Rapid. Upisao je dva nastupa za Hrvatsku U20 te jedan za Austriju U21.

Ljubičić će se u AEK-u pridružiti hrvatskom reprezentativcu Domagoju Vidi, a ta je momčad trenutačno druga na ljestvici, dva boda iza vodećeg PAOK-a.

Linker
27. travanj 2024 02:13