Harry Kane

 Dpa Picture-alliance Via Afp
KREĆE U NOVE POBJEDE

VIDEO Noćna ‘bomba‘ iz Münchena! Kane potpisao u dva ujutro, ostavio i poruku bivšem klubu

Engleski reprezentativac ima priliku već danas podići svoj prvi trofej u karijeri
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 10:10

Harry Kane je novi igrač Bayerna. Engleski reprezentativac je prošao liječnički pregled i potpisao za Bayern koji će ga Tottenhamu platiti oko 104 milijuna funti. Bayern je i službeno objavio transfer.

Ovaj veliki transfer je, nakon velikih zavrzlama i drame, te teških pregovora između klubova, završen u sred noći. Kane i njegova supruga Katie su u petak noćnim letom stigli u Njemačku nakon što mu je let dva puta ranije otkazan.

Sve je trebalo biti gotovo ranije kroz dan, ali iz Tottenhama su dva puta Kanea zvali da ne sjeda u avion jer je zapelo u pregovorima s njegovim novim klubom. Engleski mediji pišu kako je Kane čak čekao u autu ispred aerodroma dok se klubovi nisu usuglasili, a onda sjeo na noćni avion za München.

Po noći je obavio i liječnički pregled, a fanove je pozdravio s prozora u dva sata iza ponoći i tako potvrdio da je novi igrač Bayerna koji traži ubojitog napadača još otkako je Robert Lewandowski otišao u Barcelonu.

Njemački mediji pišu kako bi kapetan Engleske mogao debitirati već danas u njemačkom Superkupu koji Bayern igra protiv RB Leipziga. O transferu se oglasio i sami napadač koji se na svojem Twitteru obratio navijačima Tottenhama.

- Pozdrav svima, htio sam biti prvi koji će vam ovo reći. Dragi navijači Tottenhama, danas napuštam klub. Jako sam emotivan. Tužan sam jer napuštam klub u kojem sam proveo gotovo 20 godina svojeg života, od kada sam bio 11-godišnji dječak, do sada kada sam muškarac od 30 godina - rekao je Kane pa nastavio:

- Prošli smo puno lijepih trenutaka i stvorili lijepe uspomene koje ću zauvijek nositi sa sobom. Hvala svim mojim suigračima, svim trenerima, svima u klubu, od domara do kuhara. Najvažnije, hvala vama koji navijate za Tottenham. Uvijek sam bio jedan od vas i napravio sam sve što sam mogao da budete ponosni i da imate što više posebnih trenutaka i sjećanja koja će, nadam se, trajati zauvijek.

Kane je objasnio i zašto baš sada odlazi.

- Mislim da je ovo dobar trenutak za odlazak. Nisam htio ući u sezonu sa svim tim nagađanjima o odlasku. Mislim da ja važno da novi trener i ekipa pokušaju vratiti Tottenham na sami vrh i u borbu za trofeje. Želim im sve najbolje, pratit ću klub kao navijač. Nadam se da će biti uspješni - rekao je Kane pa dodao:

- Moja obitelj i ja ćemo zauvijek pamtiti sve lijepe trenutke koje smo prošli s vama. Hvala vam, gledat ću vas ove sezone. Sretno Tottenham, sretno svima u klubu. Ovo nije zbogom jer nikad ne znate što će biti u budućnosti. Ovo je jedno hvala i vidimo se uskoro.

Harry Kane nikada nije osvojio trofej u svojoj karijeri, a sada, već prvi dan u novom klubu, ima priliku osvojiti Superkup.

Linker
01. svibanj 2024 06:12