MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/aflo/profimedia
DIRLJIV TRENUTAK

VIDEO Pogledajte emotivan oproštaj novog pojačanja Dinama od navijača: ‘Odlučio sam...‘

Kaneko je bio vidno emotivan tijekom ovog događaja te je u suzama objavio svoj odlazak u Dinamo
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. srpanj 2023. 10:35

Dinamo će dobiti novo pojačanje u obliku japanskog veznjaka Takura Kaneka (25). Nakon dugih pregovora, Kaneko je donio odluku da prihvati ponudu hrvatskog prvaka i ostvari svoj san igranja u Europi.

Sapporo je ovog vikenda bio poprište "fan meetinga" na kojem su se okupili igrači i navijači. Kaneko je bio vidno emotivan tijekom ovog događaja te je u suzama objavio svoj odlazak u Dinamo. Emotivan trenutak možete pogledati ovdje.

- Primio sam ponudu od Dinama i s obzirom na svoju veliku želju zaigrati u Europi, odlučio sam je prihvatiti. Prošlo je četiri i pol godine otkako sam stigao u Sapporo, i želim se zahvaliti svima na prekrasnoj podršci. Sada želim dalje napredovati u Europi i ostvariti svoj san igranja za japansku reprezentaciju – rekao je Kaneko.

Nadam se da ću jednog dana moći s ponosom reći:

- Takuro Kaneko je svoj nogometni put započeo u Sapporu - izjavio je Japanac pred svojim navijačima, koji su također bili dirnuti njegovim odlaskom.

Na događaju se pojavio i generalni menadžer Sappora, Daikatsu Mikami, kako bi podržao Kaneka u njegovoj odluci i izrazio povjerenje u njegov uspjeh u Europi.

- Dobili smo službenu ponudu od Dinama i dugotrajno smo razgovarali s Kanekom. Shvatili smo njegove snove i namjere da se dokaže u Europi. Siguran sam da će uspjeti u tome i da će nas sve učiniti ponosnima - dodao je Mikami.

Japanski mediji predstavili su Dinamo kao "veliki europski klub" i odličan korak za igrače najbolje japanske lige. Japanci su upoznati s činjenicom da je njihova legenda Kazuyoshi Miura nekada nastupala na stadionu Maksimir, dok je Mihajlo Petrović, sadašnji trener Kaneka u Sapporu, igrao za Dinamo u sezoni 1984/85.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 12:29