Mirko Marić

 SCREENSHOT/X
PAO JE POTPIS

VIDEO: Rijeka službeno predstavila veliko pojačanje za borbu za vrh, na Rujevicu stigao ubojiti napadač

Nekadašnji najbolji strijelac HNL-a Mirko Marić službeno je novi igrač kluba s Kvarnera
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 31. siječanj 2024. 14:06

Rijeka je službeno predstavila veliko pojačanje u vrhu napada. Nekadašnji najbolji strijelac HNL-a Mirko Marić službeno je novi igrač kluba s Kvarnera. Bivši 28-godišnji napadač Osijeka na Rujevicu dolazi na posudbu iz Monze do kraja sezone.

Marić je ove sezone nastupio deset puta u Serie A i postigao jedan pogodak za Monzu, no samo je jednom nastupio od prve minute, još ljetos u prvom kolu. U tri i pol godine u Monzi upisao je samo 33 nastupa uz tri gola i dvije asistencije, a ove sezone nije ozbiljno igrao. Samo jednom je bio u početnoj postavi, igrao je u samo deset utakmica, a zabio je samo Cagliariju u studenom.

Prošlu je cijelu sezonu propustio zbog ozljede, dok je jednu ranije bio odličan na posudbi u Crotoneu. U Serie B upisao je 36 nastupa, uz 11 pogodaka i pet asistencija. Iz Osijeka je u Monzu prodan u ljeto 2020. godine, a odšteta je prema Transfermarktu iznosila sedam milijuna eura.

U 113 utakmica za Osijek upisao je 53 pogotka i 18 asistencija, a u sezoni 2019./2020. podijelio je mjesto najboljeg strijelca lige, zajedno s Antonijem Mirkom Čolakom i Mijom Caktašem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 19:27