Takuya Ogiwara

 Screenshot
SERGEJ JE SVE REKAO

VIDEO: Što je to u samo pola sata vidjela Dinamova struka? Pogledajte što sve može i zna novi Modri

‘Kad smo vidjeli da bježi igračima Manchester Cityja morali smo reagirati‘
Piše: SNObjavljeno: 03. siječanj 2024. 08:22

Dinamo je počeo s pripremama za novu sezonu, trener Sergej Jakirović još je jučer najavio brojne promjene i novosti u svojoj svlačionici, a jedna od njih, možda i najzanimljivija navijačima, zasigurno je Takuya Ogiwara.

24-godišnji Japanac u utorak je zajedno s najvećim pojačanjem Takurom Kanekom stigao iz Zemlje izlazećeg sunca i danas bi trebao obaviti liječnički pregled te nakon toga potpisati ugovor s Dinamom. Radi se o posudbi do kraja sezone (200.000 eura) s mogućnošću otkupa.

Baš kao i Kaneko, Ogiwara je po dolasku nepoznanica za navijače Dinama. Bio je standardni lijevi, ali i desni bek Urawa Red Diamondsa s 28 nastupa u japanskoj J-League prošle sezone, za japansku reprezentaciju igrao je u U-19 uzrastu, a Dinamovu struku posebno je osvojio s pola sata igre protiv Manchester Cityja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva gdje je nekoliko puta pobjegao po lijevoj strani.

Pa što je to u tom kratkom vremenu mogla vidjeti Dinamova struka? Dojmove je jučer na presici sažeo Sergej Jakirović.

"Ogiwara je klasičan lijevi bek, okomit, izravan, raznovrstan, dobar jedan na jedan, može probiti stranu, centrirati, stabilno se ponaša u obrani s četvoricom. Meni se svidio, pogotovo ono što je pokazao na Svjetskom klupskom prvenstvu. Kad smo vidjeli da bježi igračima Manchester Cityja morali smo reagirati s obzirom na ponudu koja je bila na tržištu, što možemo dovesti", riječi su Sergeja Jakirovića koje u dobroj mjeri ilustrira i skauting video objavljen na Twitter profilu Tranzicijski napad.

Na njemu se vidi kako Ogiwara obavlja defenzivne zadaće, kakav mu je centaršut, igra jedan na jedan, postavljanje, dribling...

OGIWARU U AKCIJI MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 11:19