Jan Oliveras 

 SCREENSHOT Gnk Dinamo
JOŠ SAMO JEDNA POZICIJA

VIDEO: Sve je gotovo, Dinamo doveo novo pojačanje! Pogledajte kako su ga predstavili na Maksimiru

Ovim dolaskom Dinamo se kompletirao u zadnjem redu, sad mu ostaje riješiti pitanje novog napadača
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 17:31

Španjolski lijevi bek Jan Oliveras (20) novi je igrač Dinama. Došao je iz Rome na posudbu s pravom otkupa te će mu ovo biti prvo seniorsko iskustvo.

Oliveras je tijekom proljeća zapeo za oko Marku Mariću te je sadašnji sportski direktor tada već odradio seriju razgovora s njim i njegovim agentom da bi vidio kako Španjolac diše. Zanimljivo je da je Roma, prema brojnim izvorima, imala čvrstu namjeru Oliverasa prodati u saudijski Al-Ittihad za navodno šest milijuna eura, dok je Dinamo igraču nudio posudbu s mogućnošću otkupa za nešto više od milijun eura, ali i priliku da stigne u Maksimir gdje bi ga čekala prilika za daljnji (europski) napredak i pravu priliku.

"Oliveras je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi pokrivati kao središnji vezni. Nedavno je izašao iz tinejdžerskih godina, 7. srpnja navršio je okruglih 20, rođen je u Manresi, a nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španjolca u povijesti plavog kluba. I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika, Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu", riječi su kojima je Dinamo predstavio novog igrača.

Oliveras je, kao što su iz kluba napisali, prošao Barceloninu školu, no za drugu momčad Blaugrane nije zaigrao, već je, prešavši u Romu prije četiri godine za 130.000 eura, upisao 75 nastupa te jedan gol i 13 asistencija za mladu momčad Vučice. Treći je Španjolac u Dinamovoj povijesti, nakon Danija Olma i Raula Torrentea, 22-godišnjeg stopera koji je u Maksimir stigao ovo ljeto iz Granade.

Ovim dolaskom Dinamo se kompletirao u zadnjem redu, a sada mu do kraja prijelaznog roka, nakon dolaska i Juana Cordobe kao desnog krila, ostaje riješiti pitanje novog napadača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. kolovoz 2024 17:47