Igor Tudor

 JOHN SPENCER/SIPA PRESS/PROFIMEDIA John Spencer/sipa Press/profimedia
IMPRESIONIRANI NJEGOVIM RADOM

VIDEO: Zabio presudan gol za titulu svjetskog prvaka, a sada će zamijeniti Igora Tudora!?

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri (od 2014.) vodio je Bari, Hellas, Bresciju, Sion i Frosinone
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2023. 23:03

Olympique Marseille ovoga ljeta traži zamjenu za Igora Tudora i navodno je počeo razmatrati opciju angažmana aktualnoga trenera Frosinonea Fabija Grossa, barem prema informacijama koje je objavio ekspert za transfere Gianluca Di Marzio.

Tudor je prošlog ljeta zamijenio Jorgea Sampaolija u francuskoj momčadi. Imao je turbulentnu godinu na Azurnoj obali (odnos s navijačima i nekim igračima, ispadanje iz Kupa nakon izbacivanja PSG-a) i na kraju je klub doveo do trećega mjesta, izborivši pritom kvalifikacije za Ligu prvaka.

image

Igor Tudor

MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/dppi/shutterstock Editorial/profimedia

Ipak, nakon samo jedne sezone hrvatski se trener odlučio "zahvaliti" klubu, zbog čega mu u Marseilleu traže zamjenu. U kuloarima se spominju raznovrsne kombinacije, no jedna se pokazala posebno vjerodostojnom.

Kako je izvijestio Di Marzio, Marseille je impresioniran Grossovim radom u Frosinoneu te su u klubu blizu tome da ga imenuju kao nasljednika Igora Tudora.

image

Fabio Grosso

LUIGI CANU Nurphoto Via Afp

Grosso je dvije godine svoje igračke karijere proveo u Lyonu (2007. - 2009.), igrao je i u Perugiji, Palermu, Interu i Juventusu, međutim najpoznatiji je po svojoj ulozi u osvajanju titule svjetskoga prvaka s Azzurima.

image

Fabio Grosso, SP 2006.

ARIS MESSINIS Afp

S reprezentacijom Italije nastupio je na Svjetskome prvenstvu 2006. godine. U polufinalnom susretu protiv domaćina Njemačke zabio je pogodak odluke u 119. minuti produžetka.

U samome finalu protiv Francuske pitanje pobjednika odlučivali su jedanaesterci. Grosso je bio posljednji izvođač, a njegov realizirani kazneni udarac Italiji je osigurao četvrti svjetski naslov.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri (od 2014.) vodio je juniore Juventusa, a zatim u seniorskoj konkurenciji redom Bari, Hellas Veronu, Bresciju, Sion i od 2021. Frosinone.

Linker
23. travanj 2024 15:12