NurPhoto via AFP
VATRENI TRANSFERI

Višemjesečna saga oko Nikole Vlašića bliži se kraju, mistične situacije Ivana Perišića i Borne Barišića

Iako je Gvardiolov transfer u prvom planu, još nekoliko naših reprezentativaca moglo bi uskoro promijeniti klub
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 06:39

U sjeni Gvardiolova transfera ostali su ovoga ljeta svi ostali Hrvati, tako i Mateo Kovačić koji je prešao u prvaka Europe iz Chelseaja za 29,1 milijun eura i Marcelo Brozović, koji će u Saudijskoj Arabiji zarađivati daleko više nego Gvardiol na Etihadu, ali je Al-Nassr kao odštetu Interu dao “samo” 18 milijuna eura.

Nikola Vlašić glavni je lik osjetno manje razglašenog trilera, no i taj bi do kraja tjedna ili koji dan kasnije mogao dobiti epilog. Nakon što je Vlašić menadžeru West Hama Moyesu i čelnicima kluba jasno rekao da želi kod Jurića u Torino, komunikacija je stalna, pogledi se približavaju, pa ako “najveći Škot u Italiji, predsjednik Torina Cairo to blagoslovi, Vlašić bi trebao postati igrač Bikova. Na ponudu od 10 milijuna eura morat će dodati pokoji bonus i eventualno postotak od sljedećeg transfera, to bi u Londonu mogli potpisati. Iako su prije toga tražili 13 milijuna. Točnije, bilo je 15, ali su pristali smanjiti na 13. No, Torino bi po starom običaju kupovao, a da ne plati po punoj cijeni.

Prema riječima Andyja Bare, menadžera Lovre Majera, i veznjak Rennesa uskoro će biti na čisto na čemu je. Wolfsburg Nike Kovača nudi za njega 20 milijuna eura i bonuse, a francuski poslodavac drži stav da ga ne pušta. Iako ćete u medijima pročitati da bi oni i podignuli rampu kad bi to bilo 30 milijuna, te da čekaju licitaciju Intera i Bayera. Nismo sigurni da će je dočekati. Majer se odavno dogovorio s Wolfsburgom, ali to mu ništa ne znači, i dalje igra za Rennes.

Nejasne situacije

Pomalo su mistične situacije Ivana Perišića i Borne Barišića. Obojica imaju još godinu dana ugovor s Tottenhamom, odnosno Rangersom, treniraju, igraju, piše se da bi moglo negdje otići, ali ništa se još nije dogodilo. Perišić je san navijača Hajduka, ali je to i dalje daleka priča. Za Barišića se spominjao interes Nottingham Forresta, da bi potom to utihnulo.

Za kraj pregleda Vatrenih ostavili smo Dinamov poker asova. Portali će pregorjeti koliko ih vrte po naslovima, najnovija “bomba” eksplodirala je na ime Dominika Livakovića, kojeg je jedan izvor poznat po kreativnosti preselio u Sevillu. Dinamov golman i dalje čeka ponude iz liga Petice i misli da bi ovog ljeta mogao zgotoviti tu sagu, te se okušati na nekoj od europskih adresa. O Sevilli se ne tako davno pisalo kao u klubu koji samo što nije bankrotirao, gdje su svi igrači na prodaju, 10 milijuna eura mogla bi platiti samo u slučaju vrhunske prodaje. Ako zaista ode vratar Bono ili netko drugi. Na pitanje je li Sevilla zagrizala za Livakovića, Dario Šimić, član Uprave Modrih, nam je odgovorio:
- Ništa još službeno nije došlo u klub.
Ponuda koju već duže imaju na stolu je od Fenerbahčea, ali Turci su mu zadnja opcija, napisi kako samo što nije otišao tamo bili su pretjerani.

Zato su u Rotterdamu papiri na stolu, kemijska olovka je spremna, kamere su namještena, Feyenoord čeka samo da Dinamo upali zeleno svjetlo i Luka Ivanušec potpiše ugovor. Taj je transfer u biti potpuno dogovoren, Dinamu ide 8,5 milijuna eura odštete, te 10 posto od sljedeće prodaje, to je maksimum koji Nizozemci mogu dati, a druge konkretne opcije nema. Igrač je riješio svoje uvjete ugovora, Dinamo drži ponudu koju nije prihvatio, ali niti odbio, na nju još nije odgovorio, odlučio je čekati da prođe najmanje treće europsko pretkolo...

Dakako, budući da je Ivanušec treća-četvrta opcija u nekim većim klubovima koji su sposobni platiti više, jedino da nekome od njih u međuvremenu otpadnu prioritetne varijante, te ponudi za njega 12 ili 15 milijuna eura, Feyenoordu posao može biti uništen. No, to je u sferi što bi bilo kad bi bilo. Dinamo bi bio sretan da Ivanušec ostane, ali kako sada stvari stoje pustit će ga, jer igrač je u 25. godini i smatra da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Jedna od opcija

Josip Šutalo na radaru je Ajaxa i Napolija, koji za njega nije dao ponudu, ali je najavio da bi bio spreman platiti 20 milijuna eura, pa možda i štogod više. Zato bi mogao imati prednost pred Fiorentinom i ostalima koji se dosad spominju, a voljni su platiti manje. Iako se pojavio na ekranu prvaka Italije tek kao četvrta opcija, ovog je časa druga. Prva je i dalje Austrijanac iz Lensa Danso, kojeg želi trener Rudi Garcia. Kako ga njegov sadašnji klub ne želi prodati pa jednom postavi cijenu 35 milijuna eura, a drugom zgodom otprati potencijalne kupce s tezom da će svaka ponuda biti odbijena, počeli su se okretati Šutalu. Međutim, i dalje rade na Dansu, nisu digli ruke. Tek kad se to razjasni, ako im ne prođe, treba očekivati da će dati konkretnu cifru za Dinamova stopera.

Za Brunu Petkovića također postoje naznake da želi otići, a jedini klub koji se dosad spominjao je Trabzonspor trenera Bjelice. Ne treba isključiti opciju da ga Dinamo na kraju ipak proda. Rijekin vratar Nediljko Labrović također je na burzi...

Linker
27. srpanj 2024 04:36