RONALD GORSIC Cropix
MERCATO NA MAKSIMIRU

Za Baturinu stiže ogromna cifra, Dinamo dovodi novog napadača? ‘Jedan je od najvećih kolumbijskih talenata‘

Ode li Martin Baturina, a to nije nemoguće, Modri će krenuti i po ofenzivnog veznog
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2024. 11:51

Dinamo je doveo Marka Pjacu i Raula Torrentea, no tu ne misli stati. Modri kreću u potragu za desnim krilom. To je trenutačno prioritet zagrebačkog kluba. Traži se brzo, moćno krilo, jako u igri jedan na jedan. Baš profila Šotičeka. Dinamo želi razvojnog igrača. Dakle, želi mladog, što je sasvim logično, mora se misliti na buduću prodaju. Takvih više u HNL-u nema, pa će se plavi klub okrenuti stranom tržištu.

Prema našim informacijama u igri je jedan mladi desnokrilni napadač iz Kolumbije. I po onome što znamo, ako dođe, doći će za manje novaca nego što bi Dinamo dao za Šotičeka. Ili u krajnjem slučaju isti novac. Neki menadžerski izvori nam tvrde da je mladić jedan od najvećih talenata kolumbijskog nogometa, igrao je za mlade reprezentacije te zemlje. Htio ga je dovesti Olympiacos za dva milijuna eura, ali njegov menadžer ga ne želi poslati u klub koji ne razvija igrače. Dinamo mu se čini kao sjajna stepenica za razvoj, tako da je moguće da u Maksimir sleti mladi Kolumbijac.

image

Stiže li Jakiroviću zanimljivo pojačanje iz Kolumbije?

DAMIR KRAJAC Cropix

Drugi prioritet Modrih je dovođenje još jednog stopera, nakon što je stigao mladi Raul Torrente (22). Za razliku od desnog krila, ovdje se traži iskusniji igrač, od 27 ili 28 godina. Španjolac je mlad, zato uz njega treba jedan iskusniji. Recimo, traži se novi Kevin Theophile iz dana kad je došao u Dinamo. Uz takvog stopera razvijali bi se mlađi dečki, poput Jakirovića, Zebića... U fokusu su trojica takvih stopera, samo što je tu malo kompliciranija priča jer svi oni imaju i neke druge ponude.

Isto tako, tvrde nam menadžerski izvori da se ne treba iznenaditi da Martin Baturina uskoro dobije ponudu obloženu ogromnom cifrom eura, jednu od onih koja se zapravo ne može odbiti. U tom slučaju Modri bi trebali potražiti još jednog ofenzivnog veznog igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. srpanj 2024 11:57