Jakov Anton Vasilj

 MARKO TODOROV Cropix
PRINOVE NA ŠUBIĆEVCU

Za njega su ratovali Hajduk i Dinamo, zvali su ga ‘novim‘ Modrićem, a sad karijeru nastavlja u Šibeniku

Novi prvoligaš Šibenik objavio je kako je angažirao još dvojicu igrača
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 17:38

Novi prvoligaš Šibenik objavio je kako je angažirao još dvojicu igrača. Riječ je o plemenitom veznjaku Jakovu Antonu Vasilju i krilnom napadaču Bruni Zduniću, piše Slobodna Dalmacija.

Obojica nogometaša već duže vrijeme treniraju s momčadi Šibenika, ali potpisi na ugovore su stavljeni tek nakon što su riješene formalnosti s njihovim prijašnjim klubovima Dinamom i Dugopoljem.

Podsjetimo, Vasilj je slovio kao veliki talent. Za njega su ‘ratovali‘ Hajduk i Dinamo, a zvali su ga i ‘novim‘ Modrićem. Međutim, njegovu karijeru silno su uvjetovale ozljede. Tako je i lani odigrao svega pet utakmica:

- Jakov Anton Vasilj rođen je u Zadru 2. lipnja 2002. godine. Vasilj u redove Narančastih dolazi iz zagrebačkog Dinama te igra na poziciji veznjaka. Prve nogometne korake učinio je u rodnom Zadru nakon kojeg odlazi u Hajduk. U Hajduku boravi do 2017. godine kada prelazi u Dinamo.

U zagrebačkom klubu nastupao je za drugu momčad te brusio svoju nogometnu formu na posudbama u Dubravi TK i Lokomotivi.

Za Lokomotivu je upisao 33 nastupa uz 3 pogotka. Simbolično, svoj debitantski nastup za seniorsku momčad Dinama odigrao je upravo protiv Šibenika.

Nažalost, u jednom trenutku ozljeda je udaljila Vasilja s nogometnih terena i usporila razvoj karijere. Nakon oporavka pridružio se Dubravi Tim Kabel. Uslijedilo je potpisivanje ugovora sa Šibenikom na dvije godine. Vjerujemo da će mu vrijeme provedeno u Šibeniku omogućiti potpuni razvoj potencijala i uspješne sportske trenutke na obostrano zadovoljstvo- objavili su iz Šibenika.

Bruno Zdunić, 23-godišnji napadač u redove Šibenika stiže iz Dugopolja, a igra na poziciji krilnog napadača.

Karijeru je započeo u NK Zagreb, nakon kojeg odlazi u omladinski pogon Lokomotive. U Lokomotivi zavrjeđuje poziv u U-19 reprezentaciju Hrvatske, gdje postaje i kapetanom.

- U svojoj karijeri osim za Zagreb i Lokomotivu, Zdunić je nastupio za Željezničar, Sesvete, Dragovoljac te Dugopolje. Svoje najsjajnije trenutke u karijeri ostvario je upravo u Dugopolju gdje je prošle sezone u 29 nastupa upisao 10 pogodaka te je jedan od najzaslužnijih faktora za siguran ostanak Dugopoljaca u drugoligaškom rangu- kazali su u klubu sa Šubićevca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. srpanj 2024 16:34