VLADO KOS/CROPIX Cropix
BLIZU DOGOVORA

Zakuhali se pregovori: Hajduk ga želi, on hoće na Poljud, ali evo koliko će najmanje morati iskeširati Bijeli

Leko bi tako dobio nove opcije, jer Fossatija više nema, a oko Awaziema je neizvjesna situacija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2023. 13:23

Sve su intenzivnije priče oko Mihaela Žapera, člana Osijeka glede dolaska u Hajduk, a kad će se to dogoditi zasad je neizvjesno.

Navodno su u Osijeku, suočeni s izričitom željom svog igrača izvjesili cijenu od - milijun eura. Toliko je naime Hajduk svojedobno tražio i dobio za Darka Nejašmića koji je iz Hajduka otišao u Osijek, pa je sad to neka razina ispod koje se Osječani ne bi htjeli spustiti, tim prije što Žaperu teče ugovor još godinu dana, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nije upitna želja Žapera da dođe u Hajduk, kao što je i interes Hajduka prema osječkom igraču sad već razvidan. Pitanje je samo odštete, povuci – potegni. A budući da sportski direktor „bijelih” Mindaugas Nikoličius i trener Ivan Leko zajedno češljaju igračku križaljku, nema sumnje da se ideja oko Žapera sviđa i treneru Leki. S njim bi Leko mogao kvalitetno popuniti lepezu kombinacija, te nema više Marca Fossatija, te neizvjesno je oko Chide Awaziema, a Žaper nije samo vezni igrač, mogao bi igrati i na poziciji stopera.

image
VLADO KOS Cropix

Nakon što je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević objelodanio, javno kazao kako Hajduk želi njihova Žapera, a bilo je to još prvog dana priprema „bijelih” u Mravincima, sada se vrtimo i oko brojke odštete. Došli smo na milijun eura, iz osječkih izvora. I kažu nam na Dravi i na Pampasu, ne misle se niže spuštati.

Žaper je Osječanin, rođen 11. kolovoza 1998. godine u Osijeku, na pragu 25. rođendana, ali porijeklom iz Sinja i okolice, kazat će nam Acta Croatica odakle su Žaperi. Pa je vjerojatno da ga i porijeklo vuče u Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 00:00