Thomas Partey i Erling Haaland

 OLI SCARFF Afp
OGROMNA KONKURENCIJA

Zakuhava se zimski mercato, Juve spreman iskeširati milijune za veznjaka Arsenala, poznata i alternativa

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se neki od poslova realizirati u siječanjskom prijelaznom roku
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. studeni 2023. 13:33

Zimski prijelazni rok počinje za malo više od mjesec dana, no iza kulisa se već priprema teren za mnoge zanimljive poslove.

Jedan od njih trebao bi biti i transfer Arsenalovog veznjaka Thomasa Parteyja u redove talijanskog velikana Juventusa.

Reprezentativac Gane imao je dosta problema s ozljedama te je ove sezone zabilježio samo pet nastupa, od toga triput na poziciji desnog beka iako je po vokaciji defenzivni veznjak, odnosno ‘šestica‘.

Konkurencija u veznom redu Topnika je ogromna, pa je upitno koliku bi minutažu Partey uopće ostvario u nastavku sezone. Zbog toga bivši član Atletico Madrida nije nesklon promjeni sredine.

Juventus ga je pokušao dovesti i ljetos, istu su namjeru imali i platežno moćni klubovi iz Saudijske Arabije, no u međuvremenu je stasiti Ganac promijenio mišljenje.

Promijenile su se i okolnosti u Juventusu, ponajprije zbog suspenzija koje su zaradili Paul Pogba (doping) i Nicolo Fagioli (klađenje).

Tako Foot Mercato piše da su predstavnici Juventusa ostvarili kontakt s ljudima iz Parteyjeva okruženja, a čini se da ni Arsenal ne bi imao ništa protiv zimskog transfera kako bi vratio barem dio od uloženih 50 milijuna eura.

Arsenal bi kao alternativu za ganskog veznjaka želio dovesti Rubena Nevesa koji je trenutačno u Al-Hilalu, a na radaru im je i Kalvin Phillips iz Manchester Cityja. Međutim, Phillipsa na svom popisu želja ima i Juventus. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se neki od potencijalnih poslova realizirati u siječanjskom prijelaznom roku, koji je obično dosta skromniji od ljetnog mercata...

Linker
13. svibanj 2024 03:35