Matthieu Mirville/AFP/Profimedia
ŽESTOKE KRITIKE

‘Zašto su njega doveli? Toliko je spor da su morali kupiti Lovrena. A u momčadi su imali još jednog Hrvata‘

U Bayernu je proveo deset godina prije nego li je u ljeto 2021. godine prešao u Lyon
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. listopad 2023. 10:19

Kao što smo ranije pisali, Jérôme Boateng pred povratkom je u Bayern u kojemu je prije odlaska u Lyon u ljeto 2021., proveo deset godina.

Klub je na službenoj stranici objavio fotografije na kojima se vidi kako bivši njemački reprezentativac odrađuje trening s Bayernom u koji bi trebao doći kao slobodan igrač nakon raskida ugovora s Lyonom.

O potencijalnom transferu oglasio se Hervé Penot, novinar francuskog L‘Equipea i stručnjak za Lyon, Boatengov bivši klub.

- Boateng nije baš poput lika Benjamina Buttona koji je postajao mlađi kako su godine prolazile, smatram da bi Bayern pogriješio njegovim potpisom - započeo je Penot koji se u nastavku intervjua osvrnuo i na hrvatske nogometaše.

- Jednostavno nije bio dovoljno dobar za trenere u Lyonu. Bio je prespor što je izazvalo nesigurnost u cijeloj obrani. Laurent Blanc je u siječnju morao dovesti Dejana Lovrena jer nije bio zadovoljan Boatengovim izvedbama. Ako mene pitate, Bayern je trebao zadržati Josipa Stanišića koji je ljetos posuđen u Bayer. To bi bio bolji izbor - zaključio je Penot dodavši kako bi čak i Leon Goretzka bio bolji za ono što bavarski gigant traži u obrani. Čak i ako to nije njegova pozicija.

Linker
02. rujan 2024 20:13