Marko Livaja

 DUJE KLARIĆ/Cropix
NAPISI IZ GRČKE

Zbog propalog transfera opet krenuli po Livaju: ‘Hajduk mu neće stajati na putu‘

Upravo iz Grčke, odnosno AEK-a, Livaja je u veljači 2021. godine stigao u Split
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 10:31

Iako se dugo pisalo da Hajduk nije doveo još nijedno pojačanje, čini se da je na Poljudu napokon ‘proključalo‘. Transfer Ivana Rakitića čeka samo službenu potvrdu, a za klub je u međuvremenu potpisao gambijski reprezentativac Abdoulie Sanyang ‘Bamba‘.

I dok Nikola Kalinić užurbano radi na još nekoliko prinova za sezonu koju Bijeli otvaraju idućeg četvrtka europskim srazom protiv HB Torshavna, o potencijalnom odlasku Marka Livaje ponovno su se raspisali Grci.

Iako je Gennaro Gattuso jasno dao do znanja da na usluge 30-godišnjaka itekako računa, te da bi upravo on na poziciji ‘desetke‘ trebao biti jedan od ključnih igrača momčadi, čini se da PAOK još uvijek "njuši" priliku za dovođenjem hrvatskog napadača.

Svojevremeno se pisalo o interesu grčkog prvaka, a sada je, nakon što je propao posao Martina Braithwaitea, kojeg im je oteo izravni rival Olympiacos, ime Marka Livaje ponovno počelo kolati u klupskim prostorijama. Grčki portal Athlos objavio je da se bivši napadač Vatrenih "vratio na radar PAOK-a" te da mu Hajduk u potencijalnom transferu "neće stajati na putu".

image
JAKOV PRKIĆ/Cropix

Ove informacije, naravno, treba uzeti s dozom opreza, bez obzira što se u Athlosu pozivaju na izvore iz kluba, tim više što do sada ništa nije upućivalo na ovakav scenarij. S druge strane, Livaja već ima iskustvo igranja u Grčkoj, nosio je svojedobno dres AEK-a iz kojeg je u veljači 2021. godine prešao na Poljud, gdje ima važeći ugovor do 2027. godine.

Ako bi se odlučio na prelazak u PAOK, izdao bi navijače atenskog velikana, koji nerijetko i sami zazivaju Livajin povratak, no došao bi u, vjerojatno, još uzavreliju sredinu, u redove aktualnog prvaka kojeg idućeg tjedna očekuju kvalifikacije za Ligu prvaka, gdje će se u drugom pretkolo suočiti s Borcem iz Banje Luke.

Linker
19. srpanj 2024 10:34