OZAN KOSE/AFP/PROFIMEDIA
JESU LI POGRIJEŠILI?

Žestoka poruka nogometnom velikanu: ‘Prijeti im sramota, a odlazak Hrvata bit će njihov najveći gubitak‘

Klub sa Stamford Bridgea je ovog ljeta napustilo dosta odličnih nogometaša
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2023. 15:48

Chelsea je i ovog ljeta jedan od najaktivnijih klubova na nogometnom tržištu. Iako je klub sa Stamford Bridgea u prošloj sezoni srušio sve rekorde i potrošio 611,49 milijuna eura na nove igrače, to njegove čelnike nije spriječilo u kupnji i ovog ljeta. No, ipak je Chelsea aktivniji u prodaji, odnosno čišćenju svlačionice.

Christopher Nkunku, Nicolas Jackson i Diego Moriera su došli ovog ljeta na Stamford Bridge, a s njega su otišli Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovačić, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, N‘Golo Kanté i Tiemoué Bakayoko. Većinom su to planski odlasci jer Chelsea ima spremne zamjene u svojim redovima, ali svakako će neki igrači jako nedostajati Mauriciju Pochettinu. Istaknuo je to bivši igrač Chelseaja i engleske reprezentacije Glen Johnson. On je posebno istaknuo Kovačića kao igrača čiji će se izostanak najviše osjetiti.

image
JUSTIN TALLIS Afp

- Mislim da će njegov odlazak biti najveći gubitak za Chelsea ovog ljeta. Dobili su za njega dobru odštetu, ali su ga prodali u bolji klub nego što je Chelsea trenutno i on bi tamo mogao još i napredovati - rekao je Johnson te dodao:

- Očigledno je bila teška odluka za čelnike Chelseaja da ga prodaju u Manchester City. On će tamo igrati sjajno jer će biti okružen igračima svjetske klase kao što je to on. ‘Građani‘ su napravili dobar posao jer oni imaju sjajne igrače na svim pozicijama pa Kovačić ne mora pokrivati sve pozicije u veznom redu, trebat će samo biti stijena u veznom redu i onda proslijediti lopte prvom svjetski klasnom igraču do sebe. Za Chelsea će biti sramota ako igrači koje su prodali napreduju kod konkurencije iz Premier lige, a bila bi još veća sramota ako ne uspije priča s igračima koje su doveli za velik novac - zaključio je Johnson.

Linker
17. svibanj 2024 13:18