Ansu Fati 

 David Aliaga/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
PREGOVORI U TIJEKU

Zvijezda Barcelone se predomislila i želi napustiti Camp Nou. Uskoro bi mogao osvanuti u Londonu

Nekoć jednog od najvećih svjetskih talenata zaustavila je ozljeda i minutažu skuplja na kapaljku
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 13:48

Ansu Fati se predomislio i želi napustiti Barcelonu, objavila je Marca. Ovaj 20-godišnji napadač je na izlaznim vratima Camp Noua i posao bi se mogao realizirati do kraja prijelaznog roka.

Fati je u potrazi za minutažom i želi igrati, a u redovima Xavijeve Barcelone shvatio je da se neće naigrati. Posebice jer Xavi favorizira 16-godišnjeg Laminea Yamala ispred njega. Fati je odigrao sve tri ovosezonske utakmice u španjolskom prvenstvu, ali je u svima ulazio kao zamjena i odigrao je ukupno 47 minuta. To nije minutaža koja ga zadovoljava i stoga želi pronaći klub u kojem će dobiti više prilike.

Otkup njegovog ugovora nije opcija. Pod ugovorom je s Barcelonom do ljeta 2027. godine, a odštetna klauzula iznosi milijardu eura. Stoga u obzir dolazi posudba, a najveći interes pokazali su londonski klubovi, Tottenham i Chelsea.

Fati je tijekom sezone 2019./20. zabio 11 golova u La Ligi u 24 nastupa, prije nego ga je zaustavila teška ozljeda koljena. Koju će opciju izabrati? Kontakt s Barcelonom navodno su uspostavili i Tottenham i Chelsea, a vremena je sve manje jer se prijelazni rok zatvara u petak u ponoć.

Linker
24. travanj 2024 01:57