Hakim Ziyech i Luka Modrić

 JEWEL SAMAD/AFP/PROFIMEDIA Jewel Samad/afp/profimedia
NIŠTA NIJE GOTOVO

Zvijezda Chelseaja nije ljubomorna na Hrvata. Transfer je zastao iz jednostavnog razloga, ali će se dogoditi

Potpuni je nonsens da je Ziyech ljubomoran na uvjete koje je dobio Marcelo Brozović
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 30. lipanj 2023. 11:20

Hakim Ziyech, zločesti dečko afričkog nogometa i predvodnik marokanske reprezentacije na putu do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru sve je dogovorio sa saudijskim Al Nassrom. U saudijskom bi se klubu tako trebao priključiti Marcelu Brozoviću koji potpisuje ugovor nakon prelaska iz redova milanskog Intera.

Iako su neki mediji jutros objavili kako je posao sa Ziyechom na putu propadanja zbog financijskih uvjeta, to je miljama daleko od istine. Niti je Ziyech od Saudijaca tražio više jer je Brozović sebi ispregovarao bolji ugovor, niti je Ziyech uopće financijski uvjetovao išta bolje no što mu je u startu ponuđeno.

Istina je da Ziyech u četvrtak poslijepodne nije prošao medicinski pregled u Saudijskoj Arabiji. Al Nassr ga je primio u klupskoj ordinaciji na posljednjem činu pred potpis trogodišnjeg ugovora s klubom, a onda su se ustanovili problemi s koljenom.

Iste probleme Ziyech je imao i na zimu, kada je iz Chelseaja trebao preći na šestomjesečnu posudbu u francuski PSG. Parižani su ga dan nakon što je i tamo pao liječnički, uputili na dodatne pretrage i tek tada zaključili da bi ipak bio spreman za igru na najvišoj razini. Posudba u PSG kasnije se izjalovila zbog administrativnih peripetija, a Ziyech je tako proteklih pola godine ostao mahom grijati klupu na Stamford Bridgeu.

E sad, iako neki izvori tvrde da je posao propao i da se nakon pada na liječničkom pregledu Ziyech može vratiti u Chelsea, to ipak nije tako. Dodatne pretrage na koljenu izvršit će se u tijeku petka, nakon čega će se, kao što je tome bio slučaj i u Parizu, transfer vjerojatno dogoditi i ugovor potpisati.

Linker
07. svibanj 2024 03:39