Josip Šutalo

 RONALD GORSIC Cropix
NA POMOLU VELIKI POSAO

Zvijezda Dinama želi napustiti Maksimir, glavni čovjek za transfer stigao je u Zagreb, no postoji problem

Igrač je načelno zainteresiran, rado bi potpisao za Kopljanike postigne li se dogovor svih strana
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. srpanj 2023. 16:48

Nizozemski mediji pišu kako je direktor nogometnih poslova Ajaxa Sven Mislintat viđen u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol kako se ukrcava u avion za Zagreb gdje namjerava s Dinamom dogovoriti transfer Josipa Šutala. Ističu da je Ajax prodao u Arsenal Jurriena Timbera za 40 milijuna eura te u Dinamovom stoperu vidi nasljednika. Modri, prema zadnjih informacijama, traže za Josipa 20 milijuna eura, ali drže priču pod ručnom kočnicom jer bi htjeli da ostane do 15. kolovoza dok ne prođu prve dvije runde kvalifiakcija Lige prvaka.

Od ljudi bliskih igraču u ponedeljak smo čuli kako se Ajaxov direktor nije javio ni Šutalu niti njegovom menadžeru Marinu Buli, a jasno je da od posla nema ništa dok ne padne dogovor s nogometašem te da Šutalo ima i drugih ponuda.

image
VLADOI KOS Cropix

Ono što je bitno, ako Ajax doista bude konkretan, Šutalo je načelno zainteresiran, rado bi potpisao za Kopljanike postigne li se dogovor svih strana te bi tako nastavio karijeru u četverostrukom prvaku Europe. Vidi ga kao veliki klub koji bi bio novi izazov. No, ovog časa nije mu, čini se, jedina opcija.

Kako god bilo, transfer Šutala je sve bliže i po svemu sudeći broji posljednje tjedne, ako ne i dane, u Maksimiru. Što ujedno znači da Dinamo hitno treba stopera kako bi izbjegao ozbiljne probleme na toj poziciji.

Nizozemski portal Voetball Primeur predstavio je Šutala kao Timberovog nasljednika iz snova. Opisujući njegovu karijeru u klubu i reprezentaciji, naglašavajući da je produkt slavne Dinamove škole, među ostalima navode:

- Šutalo je bio dio reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. U Kataru je i dalje preferiran Dejan Lovren, ali Šutalo je bio u prvoj postavi u utješnom finalu protiv Maroka. Nakon završnog turnira Lovren se oprostio, a Šutalu je put definitivno slobodan. Brojač sada pokazuje osam reprezentativnih utakmica. Između ostalog, pojavio se u udarnoj postavi u dvobojima s Nizozemskom i Španjolskom na Final Fouru Lige nacija. U Hrvatskoj pak trljaju ruke. Smatraju da se rodio jak dvojac Šutalo i Joško Gvardiol iz RB Leipziga, kojeg priželjkuje Manchester City.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 01:33